Tandlossning :)



Japp, nu har tand nummer två rykt sin kos och VIPS förvandlats till en... guldpeng..
På min tid var det enkronor i vattenglaset på morgonen. Ja, och då menar jag förstås en enkrona per tand. Nu skulle ju ungarna kunna ha det här som sommarjobb för tusan :)

På tal om sommarjobb, så fick inte David jobb på kommunen i sommar (heller). Tusan också ( Ser ni. Jag vårdar mitt språk) Vette sjutton hur jag ska kunna försörja den ungen i sommar. Ju mindre dom har att göra, desto mer pengar gör dom ju slut på. Han tror att han ska bli rik på sina betyg han, men det räcker väl bara ett par veckor eller nåt. På högstadiet har våra barn fått pengar efter betygen nämligen. Jag vet att det finns delade meningar om sånt, men jag ser det som en belöning för allt slit dom utstått under skolåret. För varje G David presterat så får han 200 kronor. Så har han jobbat riktigt bra så blir det i runda slängar 2000 kronor. Det kan det väl vara värt??
David fick sitt andra bankomatkort häromdan ( det första tog automaten efter tre gånger med fel kod) Han hade precis fått in sin månadspeng och kom till mig och frågade om han kunde få låna femtio kronor. --- Men vad f-n sa jag. Var är dina pengar????  Har du redan gjort slut på dom???
--Jag lånade ut dom till mina kompisar. Dom får inte studiebidrag förrän nästa vecka.... 
Alltså? Suck! Vad säger man?? Han är liiite för snäll, den ungen. En gång hade han fått ett nytt tangentbord till datorn (inte det billigaste) Som han baaaaraaa måååååste ha. Några veckor senare satt han med ett gammalt, typ det första som kom ut. Jag frågade förstås var hans bord var. --Jag bytte med en kompis ( inga namn) --Han får aldrig nya saker och jag tyckte synd om honom så vi bytte...
Har man då lyckats, eller misslyckats i sin barnuppfostran???
Vi har en till liten spjuver som gärna ger bort allt han äger och har ;) Häromdan så ville han köra på sin gamla cross, Yamahan. Nej, sa jag. Den har vi sålt!
-- Men den har ju jag gett bort till Simon, säger den lilla ungen argt..

I helgen åkte vi då iaf äntligen ut till Bockön!! Jag fick med mig Julia med pojkvän Robert också!! Adrian anser sig ha mer rätt till Robert än vad Julia har, så det kan bli lite småkonflikter ibland. Men för det mesta kan dom "vara" alla tre. Skönt, för husfriden!
Det var mindre skoj att ta sig hem från ön!! Det blåste småjävlar (svordom) och regnade småspik!! Fy i hela helvete vad kallt det var!! (igen..) Vi avvaktade hela dagen på att vädret skulle bli bättre, men när klockan närmade sig halv fem var det bara att leta upp alla kläder vi hittade och lägga ett täcke över Adrian och sen dra. BURR!!!

Igår var gossen och jag på "gå-lunka-löp"  :) Min unge vägrade förstås att sätta på sig sin nummerlapp, vilket alla andra barn gjorde. Men jag insåg att det faktiskt gick bra att springa ändå! Ge upp, morsan!!
Och i kväll är han på crosskola i Östhammar igen. Bara därför jag har tid att sätta ner arslet en stund. Skönt att far och son kan (får) göra nåt för sig själva :)

Kram kram


Kommentarer
Postat av: Lisa

Hej!



Har kikat in här ett par gånger nu. Men nu kan jag inte hålla mig längre. Så himla bra och roligt du skriver. Kommer på mig själv att dra på mungiporna en hel del medans jag läser. Skönt med en blogg som inte bara tar upp puttinutt och gulligull.

Jo, kanske skall tala om vem jag är också för jag kommer garanterat komma hit igen.

Mamma till Idde och Hedda, det är jag det.

På återseende.

2010-05-26 @ 20:17:22
Postat av: Helen G Edvinsson

När ni nu tar sovmogon, hinner ju jag kika in här en sväng:-)) Åhh vilka härliga barn ni har, dom ska du va stålt över....härligt med sån generositet:))

Nej,nu måste jag rusa, så ni inte hinner före;-)))

2010-05-27 @ 08:25:55
Postat av: Malin Landberg Östhammar

Älskade vän! Du har ju lyckats jättebra med din uppfostran av barnen, sträck på dig vetja!!!

Emma och jag sprang "håll i gång i skogen"" i går kväll. Nummeröappen var det viktigaste medan benen gärna "gick" runt banan, haha!! - Mamma, jag har håll, måste jag springa?? Envis som man är så puschade jag förstås så får se om hon vill springa igen.... Själv joggade jag 5 km i morse, det tar sig! Hur går det för dig??

Ha en underbar helg! Vi drar till Arboga imorgon på bilträff!

Kram på dig:)

2010-05-27 @ 11:12:00
Postat av: Lillasicka

Hej Lisa :) Alltid kul när folk "ger sig till känna"

Malin!! Faan vad duktig du är!!! Jag sprang vårruset förra måndagen, men kom inte ur sängen på onsdagen :( Jäkla rygg!!! Ont! Men i morse sprang jag 2,5an och på tisdag är det dags för vårruset i Sthlm igen..

2010-05-27 @ 22:49:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0