Välkommen till Taxi Andersson, var god dröj...

Ja, och inte bara en vanlig taxi sörru. Sjuktaxi minsann!! Jag stuvade in min handikappade make i bilen i morse för att åka till naprapaten. Han var sååå rädd stackarn. Sa flera gånger på väg dit ; Nu är jag nog lite bättre!! Vi avbokar. Men det jag hade i relativt färskt minne var då han skjutsade dit mig efter mitt diskbråck och satt med smilegropar i en stol bredvid och tittade på. Jag menar den upplevelsen vill ju inte jag heller vara utan.. Nu var det min tur att visa upp smilegroparna! Nej, inte riktigt. Jag var riktigt snäll och torkade pannan och kom med kudde! Stackarn, vad ont han hade!!! Det första Patrick sa var falsk ischias, för allt tydde ju på det. Yes, tänkte jag eftersom det var det jag hade trott. Men den glädjen blev kortvarig. Efter lite fler tester visade det sig att det var en inflammation i en bursa ( en slemsäck) under muskelfästena i höften. Så Patrick ordinerade faktiskt kortison. In med patienten i bilen igen och iväg ner till Öregrunds vårdcentral för att tvinga läkaren att ge sprutan omedelbart. För vid det här laget sa jag att :  blir du inte bättre så får vi helt enkelt köra dig till Hökhuvud och där får du en helt annan spruta!!! Så här kan vi minsann inte ha det :) (Skoja!!) Men läkaren på Öregrunds vårdcentral tyckte minsann att han absolut måste röntgas först, innan någon spruta kunde ges. Suck! Bara det att den remiss han skickat till röntgen var en sån som kunde ta upp till tre månader att få kallelse på. Jaha, då får man agera syrra då igen och ringa upp röntgen själv. Och vips så fick han en tid kl 15. In med patienten i bilen igen och dra iväg till Östhammar för röntgen. Såja! Nu var mitt taxipass över för den här dagen . I morgon bitti har jag en körning ner till vårdcentralen kl 10 och då hoppas vi det blir kortisonspruta!!!
Gossen har varit hos Madde idag ( medan jag körde taxi) Han hade haft så skoj han :) Tänk vilka underbara assistenter vi har till Adrian!! Vi har haft en sån otrolig tur. Alla är så snälla och hjälpsamma och det viktigaste av allt, Adrian trivs med dem alla!!!
Adrian drog en repa på crossen i kväll. Den mallgrodan!! Synen är obetalbar, då han kliver av crossen. Tar av sig hjälmen och suckar!! Gå liksom lite framåtböjd därifrån. När stora killar som David går med crosstövlarna på så lutar dom liksom framåt lite. Stövlarna är hårda och långa i skaftet. Men Adrian, han går så med gympadojjorna. Men han har ju kört cross!! Sicken unge, sicken unge!!

crossåkar´n



Greger tar igen sig lite...

Nu har Greger kommit hem :)

Jo, vi åkte på fm Julia och jag när Helen hade hämtat Adrian. Först till Uppsala för att inhandla vattenflaska, mat och lite smågrejer. Sååå hett!! Tur vi har AC i bilen! Sen drog vi till Stockholm, ut på Djurgården. Greger och hans sex syskon som var kvar bodde med sin mamma i en box i ett typ utav stall. Vi trodde ju att vi skulle kunna känna igen honom bland alla de andra ( det ska man ju kunna göra med sitt barn) Men alla såg exakt lika ut, i mina ögon i varje fall. Han skulle vara märkt med 911 i örat så det var bara till att börja leta. Jo då vi hittade honom, kände lite på honom och satte ner honom och vips var han en i mängden igen!! Inte en susning vem som var Greger :) Små kaninungar rör sig ganska mycket och fort också, så det hände att vi tog upp samma unge flera gånger i rad.
Han fann sig iaf fort tillrätta redan i bilen. Och väl hemma sen så verkade han tycka om sin nya bur. Adrian bjöd honom såklart på falukorv när vi åt middag :) men det tyckte han inte om. Konstigt tyckte Adrian..
Pappan i familjen är det inte mycket med nu ska jag säga!! Han var ju lite skruttig redan i onsdags när han kom ut till Bockön, men igår när han kom hem från crosslägret kunde han knappt gå. Han har fått ischias!! Men falsk sådan eftersom han inte har ont i ryggen. (min teori iaf) Men han var iaf till doktorn för att få smärtstillande och han säger att det är artros(!!!?) och trochanterit(vet ej om det stavas så) inflammation i en sena i höften. Vi får välan se? Han ska till Patrick Nordin imorron bitti så får vi höra vad han säger...
Jag och David sprang elljusspåret nu på kvällen!! Det gick faktiskt bra, men vi tog bara ett varv.. Nu måste jag börja träna kontinuerligt igen om jag ska palla tjejmilen 30 augusti (varför anmälde jag mig?????)
Nej nu är det väl bara att försöka vila en stund. Blir ju jag som får ta nätterna själv nu när gubben är dålig...
Natti Natti

Tillbaka till verkligheten...

...och med det följer ju förstås disk, tvätt , städ...  :( Ingen som har en husa till övers?? Helst gratis.. Ja, ja nu har jag ju haft fyra dagar i paradiset. Får väl vara nöjd för ett tag igen.
 Vilket underbart väder vi har :) Jag bara älskar sommaren!!! Jag har lärt mig ännu mer att uppskatta den sen vi fick Adrian. Det året han föddes bodde vi hela sommaren på sjukhuset. Det kan jag säga var inte roligt!! Sen när man var hemma på permis hade folk mage att klaga på att det var för varmt.. asså va?? Vi skänker en tanke till Henry och Helen som få tillbringa denna sommar på sjukhuset med lilla Freja. Vi vet hur dom har det... Tur att det kommer fler somrar!
I morron kommer lill-prinsen hem från Katarina och Görgen :) Ååååh vad vi längtar nu!! Men det har varit väldigt skönt att få ha varit lediga ett tag förstås.. Hoppas det fortsätter att vara så här fint väder så att Adrian kan hänga med ut till Bockön nästa sväng. Måste införskaffa en liten pool bara, så han också kan bada.

Den utlovade bilden på mina anabolagetingar. Den lilla är alltså en geting i vanlig storlek!!!

Jag ska bli mormor :)

Jo, minsann!! På måndag kommer han, Julias lilla kaninpojke vid namn Greger!!! Vi ska hämta honom på Djurgården i Stockholm. Gammelmorfar har lovat att snickra en gård där han kan vara i sommar :) Ska se om jag kan hitta en bild på honom..

snygg va??

Ja, nu sitter jag här alldeles allena och gör lite löner.. Anna har varit ut en sväng, men hon var tvungen att åka till Forsmark och se till att vi får lyse här :) Julia säljer glass och Rulle har sina crossvänner på besök .. Men inte går det nån nöd på mej inte!! Jag vill aldrig mera åka i land. Okej, i november kanske det inte är lika kul.. men nu är det helt enkelt uuuunderbart!! Inga mera getingar har jag haft på besök heller :) Slog just ihjäl en dundermyra bara.. Varför är alla så stora just här?? Ja, sjön suger, det vet jag, men ...
Vi kunde äta abborre idag med!! Det var inte tokigt kan jag tala om!
Ja, mina vänner. Vad har jag mer att förtälja? Jag har inte gjort ett vettigt handtag idag! Bara läst, solat, badat.. Bara haft det riktigt skööönt!!
Kram till er alla!!

Vem har badat idag då???

Jo, då minsann så kom man i plurret´!!! Ja, lite andnöd och så, men i kom jag., Med huvudet och allt!! Idag har vi haft sååå skönt, jag och Julia. Visst ja, Rulle kom faktiskt ut han också igår kväll :) oooootroligt annorlunda! Jag och Julia försökte komma på varför han kom ut helt frivilligt; antingen håller han på att gå in i väggen, eller så är det för att hämta nån viktig mojäng, eller är det för att jag slutat fråga??? Nej, inget dera. Han var sjuk, stackars, stackars lilla Rulle! Men det första han upptäckte när han kom ut var att han glömt astmasprayen. Jaha, bara till att åka hem igen då... Men Sicka hittade en i stugan :) Så kvar blev han !! Vi blev väckta 9.20 i morse av Sören, Emil och Mårten. OJ TRÖTTA!! Idag var ju min första lediga dag! Jag ville ju sååå gärna bara ligga och sola och läsa, men de andra två var så superrastlösa. Så efter lite tjat tog vi båten och åkte ut och kollade lite.. Kallt på sjön! Och ingen säl hittade vi heller.. Rulle drog som väntat hem sen efter en stund...
När vi kom hem igen gick jag in i badrummet och skulle tvätta händerna. Då hör jag ett brummande, surrande ljud. Tänkte att nu landar det ett flygplan här. Men det var en geting stor som en gråsparv som kommer flygande emot mig!!! Nej, jag skojar inte!!! Det var det värsta jag sett!!!!! Vi beslöt ganska fort att så stora djur inte får leva i vårt hus på Bockön. Jag slog ihjäl den med flugsmällan ca 10 ggr efter att först ha dångat ner den i handfatet. Tittar in eften 5 minuter och då kommer den uppkravlandes, livs levande!! HJÄÄÄÄLP!!! Brottar ner den på golvet och vrålar: DÖÖÖÖÖÖ DIN JÄÄÄÄVEL!!!!! Förlåt stora geting, men vi har för trångt här för en till!! Vi ska bara leta upp en "vanlig" geting och lägga bredvid så ska vi fotografera den och lägga upp den. Ska ni få se!!! Ungefär som när jag och Annelie var i Turkiet och det kommer in ett flygande rådjur i rummet, det ni!! Nej, jag anser inte att jag överdriver ( så värst)
Farmor och farfar tittade ut en sväng på kvällskvisten med färsk abborre!!! Det ni! Julia fick tillaga den. Mums. Godare finns inte!!
Nu ska jag ta hand om disken och sen lägga mig och läsa :) Sköööönt! Julia ska jobba i morrn, så jag får skjutsa in henne mitt på dan. Om inte Sören skulle till stan, då kan hon åka med honom.
Puss & Kram

Totalt slut....

Ja, idag har jag hållt på och städat och klippt gräsmattan på Bockön. Åtta timmar har jag varit där och jag är iaf inte klar!! Råttorna har lekt sommargäster ute på vår lilla ö i vinter. Till och med kylskåpet har dom varit in i. Och i farmor och farfars sängar hade dom byggt bo!! Åker ut i morron bitt igen och fortsätter, men då blir jag kvar sen. Julia hänger med också :) Neej, nu är jag för trött för att skriva... Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Arbetsläger på Brunnsgatan 7

Ja, och jag skrev en lång blogg igår som helt plötsligt bara försvann ut i tomma intet  :(   Borta! Nackdelar med internet ibland.. Vi har gjort så fint ute på gården iaf! Klippt gräs, oljat altanen, kört iväg massor av skräp och grejer. Alla fick en varsin lista på vad de skulle göra. Adrian med :) Han plockade ihop och sorterade alla sina leksaker ute. Det har liksom blivit så att han plockat ut en bit av lekrummet varje dag när han traskat ut till sandlådan. Så där fanns mycket smått och gott! Han samlade 3 stjärnor den dagen!  David var jätte duktig och klippte hela gräsmattan. Inte så liten heller...Julia hade tur som fick sälja glass hon ;) 
Idag var gossen hos Helen så idag fick vi ännu lite mer gjort. Skönt! I morgon ska jag ut till Bockön och börja städa ut vintern. Tänkte klippa gräs också, men jag vet bara inte hur jag ska få ur gräsklipparen ur båten själv.. Hmm.. Ingen som vill hänga med ut?? :) Ja, ja.. värre saker har man väl klarat själv!
Nej, jag har varit vaken sen 05.00 ( hade en pigg pojke i morse) så nu lär jag sova..
Natti natt

Det går trögt ibland...

Ja, jag har lite taskigt med tid, lust och ork just nu tror jag.. till att skriva menar jag.. men gårdagen då? Jo just ja, det var ju midsommarafton trots att det stod som spön i backen. Själv satt jag på toaletten mest hela dan, när jag inte halvlåg i soffan vill säga. Hade av samma anledning som jag satt på toan svårt att sitta i soffan sedan. En halv släng av magsjuka antar jag. Inte sååå kul. Men eftersom jag hade lovat min enda dotter att hon skulle få ha förfest  hemma (och jag fick inte vara med, av någon anledning) så fick jag vackert pallra mig med Rulle och Adrian på midsommarmiddag hos farmor. Hade ju sett fram emot en helkväll i soffan förstås..(själv)  Tur att  farmor också har toalett, synd om alla andra som kanske sitter på toa idag istället.. Oooops!! F´låt då..
Men idag sken minsann solen och jag kände mig tre kilo smalare :) alltid nåt att vara glad för!! Min kära man måste ha vaknat på rätt sida också, för han kom på den geniala ide´n att vi skulle sjösätta båten!!! YES!!!! Jag hade nästan gett upp hoppet.. På med solglasögon och halksockor såklart ;) Vi stannade till vid Kärringön och pilkade lite strömming och sen åkte vi ut till Bockön. Som jag har längtat dit!!! Det är inte förrän man kommer dit man riktigt inser vad man saknat det. Jag bara älskar det stället!!! Jag började med att städa några kökssåp och Rulle klippte lite gräs. Men när han klarat av hela svordomsregistret över den stackars gamla gräsklipparen och Adrian tjatat i en timme att han ville åka över till Emil och Albin på Risten så fick jag ge upp. Vi börjar plocka ihop alla grejer igen, men det tar ju lite tid. Adrian tjatar och tjatar, för nu vill han minsann att vi ska åka över till Risten. Då suckar jag. Tydligen ganska högt, för Adrian säger så här till mig;- Men mamma, va inte så trött på mej... Vad säger man då???
Vi hade sån tur, för vi fick både mat, fika och trevligt sällskap på Risten. Och Adrian fick en ny kompis!! Stefan 39 år :) Gossen tvingade sen ner alla till bryggan då vi skulle åka för att de skulle se när han skulle köra båten hem!! Han tittade förstås bara bakåt, för att kolla så att alla tittade ordentligt :)
Tack för idag mina vänner.. Hörs en annan dag..

farmor skjutsar Adrian på rullatorn :)


Kul att köra båt!!


Men på vägen hem blir man trött och kall...

Hemma då...

Vi blev sena igår, dels blev vi kvar i Norrköping i tre timmar och lekte och sen var det trafikstockning i Stockholm. Synd om mig som alltid blir så himla kissnödig!!!
Jo, det var ett trevligt avslut på vår semester att stanna på Busfabriken. Barnen hade riktigt roligt :) Det var hur stort som helst. Kul att få prata lite med Marika också :) Det blir inte så ofta, tyvärr...
Ja, dessa dagar blev så lyckade som de bara kunde bli!! Vi hade regn och storm när vi åkte i söndags, men kom bara en bit förbi Norrköping så sken solen och det gjorde den sen hela tiden. Bättre kunde det inte bli. Adrian har fått träffa alla de han tycker så mycket om!! Pippi, Emil, Kling, Klang, Dunder-Karlsson, Blom, Prussiluskan, Rasmus på Luffen, Madicken, Lisabeth, Ronja... Ja, vem har han inte sett?? Och alla stannade de och pratade med honom :) Vi har ätit gott, sovit bra och bara haft det så himla trevligt!!!

Falukorvsdax


Vi har kommit till Katthult. Adrian på behörigt avstånd..


Vi äter frukost med familjen Svensson :)


Anton hissar flaggan för Adrian!!


Och sen sjöng vi...


Sen gick vi till ett Vimmerby i miniatyr..


Adrian tar igen sig (me sin mysse & sin bysse)
 

Villa Villerkulla :)


Adrian som Ida & Albin som Emil :)


Nog för att jag är liten annars, men när jag sa Tjillevippen hos Nils Karlsson Pyssling.. då...


Sören gick också in och hälsade på...


Och barnen hoppade upp på byrån..


På kvällen blev det bad! Burr!!


Mutad med chips för att komma upp ur badet..

DAG 2:


Adrian får träffa Emil igen!! (Fråga mej inte vad jag gör med gossens arm???)


Pippis pappa kommer och pratar :)


Och Pippi själv förstås!!!


Dunder-Karlsson & Blom kom och snodde en biskvi :)

DAG 3:


Bus-Fabriken


Emil, Albin och Jack får lite lunch..


Mamman hade också ganska roligt...


Ja, det där var några bilder från vår lilla semester :)

Så synd att det inte går att visa bilderna!!

Ja, för den med "gubbarna" tog ca en timme att få fram. Jag får göra en resumé när jag kommer hem helt enkelt! Glömde skriva det i morse, att ungarna prompt skulle bada också igår kväll! Ute! (Uppvärmd pool som tur var, men...)Nog för att vi hade haft jättefint väder hela dagen, men det var ju inte såå varmt på kvällen. Och Adrian kan ju som sagt var inte bada själv. Jag fick vackert kliva i jag med.. Burr! Att bada med Adrian är verkligen inte lätt kan jag förtälja. Han får ju absolut inte få vatten i tracken, då drunknar han ganska fort. Och han är ju inte mindre vild för att han har track heller (tyvärr) Han är som de flesta andra barn; Galen i att bada! Tillslut fick vi muta honom med chips för att han skulle komma upp. Då var han blå om läpparna av köld (mamman likaså) Men kul hade han!! Sen var han bra trött och slut. Vi åt middag på hotellet och gick en kort sväng till lekparken. Sen äntligen, bums i säng :)
Och så var det då Dag 2 på Astrid Lindgrens Värld. Alla sagofigurerna finns på plats hela tiden i parken, de går omkring och pratar med barnen, har sina teaterföreställningar med jämna mellanrum. Alla hälsade på Adrian som om dom kände honom :) Men Hej Adrian, hur har du det? Det var en fröjd att se!! Men så fort någon kom fram blev han tvärtyst och bara gapade :) Såå blyg, lilla stackare..
Vi är sååå himla nöjda och glada för att vi fick den här förmånen att komma till Astrid Lingrens Värld. Allt tack vare stiftelsen  Min Stora Dag
Ikväll ska mamman få 40 minuter för sig själv! Jag har bokat en massage. Toppen, då ryggen min säger ifrån titt som tätt..
I morgon bär det av hemåt. Marika ville gärna att vi skulle ses i Norrköping och gå på Busfabriken. Får välan se om vi orkar ;) Alla är ganska trötta!! Men Albin och Jonny(Emil) var sugna iaf.

gubbar


Dag 1 på Astrid Lindgrens Värld

Ja, internet funkade inte igår kväll, så jag ska försöka sammanfatta gårdagen.
Vi fick gå upp ganska tidigt (eftersom vi skulle vara på parken redan kl 9). Adrian var direkt gaaalen. Han sprang och sprang och sprang! Stackarn får aldrig komma ut så här och än mindre bo granne med Emil och Albin på hotell!! Så superhäftigt tycker han.. I frukostrestaurangen fortsatte det. Jag var nära att sätta koppel på honom kan jag säga. Höll väl bara på att springa ner tre tanter och två stora skyltar..Pust! Tillslut kunde vi iaf packa in oss alla i bilen och åka bort till parken. Väl där tog marknadsansvariga(två stycken jag glömt namnet på) och tog emot oss. Vi fick ett kuvert med lunchbiljetter och fikabiljetter för två dagar + inträdesbiljetter för tisdag. Känns ganska lyxigt ska jag säga!! Det fanns ju ännu inte en kotte därinne eftersom dom öppnade först 10 . Vi promenerade en bit tills vi kommer fram till Katthult. Och där står hela familjen Svensson och tar emot oss. Vi hamnar alltså mitt i ett skådespel, där vi kommer och ska få äta frukost med Emil i Lönneberga och hans familj!! Tur att vädret var fint för inne hade nog bara jag och barnen fått plats :) Men Adrian då? Jo, han blev sååå blyg. Helt stel och höll mig i handen stenhårt. Vi fick kaffe och smörgåsar, dom hissade flaggan för Adrian, barnen fick gå på skattjakt i trädgården och leta efter paket. Emil(som Anton Svensson döpte om till Jonny) och Albin fick varsin mysse och bysse. Adrian fick en massa smått och gott från presentbutiken!! Vi sjöng och matade grisarna :) Tillslut står där alla människor som också vill komma in och träffa Emil, utanför grinden. Jag inser då att vi varit där över en timme!! Helt otroliga människor!! Vilka skådespelare... Ja, vi var alla ganska tagna av stunden ska jag säga. Ska bli kul att höra Adrian i efterhand när han smält allting. För som sagt, sådär lugn har då han aldrig varit :D
Adrian hade får order från Min Stora Dag att bära ett klistermärke på tröjan med deras logga på. Det i sin tur gjorde att han fick ännu större uppmärkasamhet :) Vi mötte tex Pippis pappa och han säger - Hej på dej Adrian.. Snacka om kändis för en dag!! När Rulle sen skulle gå fram med honom till några sjörövare, då höll han över loggan :)
Ja, vi hade en väldigt väldigt trevlig första dag på Astrid Lindgrens Värld!! Så nu ska vi försöka komma igång så vi kan fortsätta på Dag 2
Uppdatering fortsätter!! Bilderna får ni när jag kommer hem till min lite snabbare dator :)

framme!!!

Jo, vi var framme sådär en kvart i sex. Adrian sov inte en blund i bilen..Kan ju säga att ungarna hade liiite spring i benen!! Adrian och Emil sprang fram och tillbaka från det ena rummet till det andra i ca en timme, sen insåg vi att det kanske var bäst att gå ut och ta en promenad. Vi gick till centrum och åt lite middag på en pizzeria. Adrian beställde en platt köttbulle (hamburgare) åt en bit på 1x1 centimeter och var sen sååå hungrig :) Vi gick in på Tempo och köpte en falukorv. Såg lite komiskt ut kan jag tala om. Men han var ju nöjd iaf...
Jag hoppas jag ska kunna lägga ut lite bilder, men datorn är så otroligt seg idag. Bara att skriva dessa rader har tagit mig en timme... Annars får jag lägga ut dom sen.
Ja, lunchen var det ju också, några timmar före förstås, den fick vi på restaurang Norrunda (hemma hos Marika alltså) Och som vanligt gör hon ju såå god mat!! Grillat kött med potatissallad(hemmagjord förstås) och pastasallad. Det var kul att se var hon bor nu. Vi fick gå med bort till hagen och ta hem hästarna och titta på när Fredrik körde grävmaskin. Adrian nöjd och glad förstås!
Näää, det går inte att lägga ut bilderna! Vi får prova en annan gång.. Jag ska försöka knoppa nu. Vi ska ju vara på Astrid Lindgrens Värld klockan 9 i morgon..  natti natti

rapport från bilen...

Jo, vi hann faktiskt ända till shell innan gossen frågade; När äääär vi framme???  :) Sen har han bara hunnit fråga 6589 ggr och vi är straxt utanför Uppsala.. Själv håller jag på att kissa på mig. Synd att dom la ner Rasbo. Nu vet jag inte var jag ska kissa. Tyckte det var pisamt att be Rulle stanna redan i Gimo. Vi har ju faktiskt Sören och barnen med oss också. Vi väntar på att vi ska åka ifrån regnet så vi kan stanna och dricka kaffe (och kissa)
Vidare rapportering följer.....

Party party..

Nej, det är väl synd att säga. Men en trevlig kväll med mannekänguppvisning och sen god mat på Köket!! Nu har vi firat av vår första 40 åring då ;) Hoppas Annelie är nöjd.. Mätt blev hon iaf!!! Det vet jag!
Kaffet var vi för snåla att dricka på restaurangen så det tog vi hemma hos Jessica. Sen bar det återigen hemåt till packningen. En lugn och tidig kväll alltså.


Nej, detta är inte mannekängerna(fast man skulle kunna tro det)


Ja, jag tycker nog att hon ser nöjd och glad ut?!


Det här är mannekängerna!


Så här glada är vi :)
Grattis igen, Annelie!!!


Nä, nu ska jag äta min gröt och sen hämta resten av resesällskapet och lilla gossen förstås!!
Kram kram

Packande pågår!

Ja, idag far jag fram och tillbaka. Berget med grejer bara växer! Vi ska vara borta i fyra dagar(med bilåkning inräknat) Kom precis på att jag inte lagt ner en enda pinal till mig själv :0 Men det ser iaf ut som om vi kommer att få bra väder!!! Hoppas hoppas! Enligt smhi ska det vara 19-20 grader och sol/moln, men inge regn.. Vi ska ju ta ut Annelie idag(jag, Jessica och Pia) så jag drar klockan 15. Då ska allt vara packat & klart!
Jag får låna pappas lilla dator igen så jag ska försöka hinna med och skriva lite från Vimmerby :)
Hörs sen!!

Galen unge :)

Och ännu galnare med "lugnande medicin" blir han :)
Jo, när Adrian ska göra trackbyte behöver han lugnande för att inte få panik. Vi plockar ju ut hans andning, det rör han andas genom, ur halsen. Förut fick han riktig panik när vi skulle göra trackbyte. En gång, den sista före vi började med medicinering, fick en sköterska hålla fast hans ben, en hans armar, en hans huvud, för att vi skulle kunna ta ur den gamla och sätta i en ny track. Då sa jag stopp!!!! Är det meningen att det ska vara så här var fjärde vecka?? Aldrig i livet att jag utsätter min unge för detta! Så då trollade dom fram en lugnande medicin som vi sondar i en halv timme före bytet. Men istället för att bli slö och trött så blir han som vi andra kan bli när vi dricker alkohol :) Han vinglar, skrattar, blir allmänt fjantig... Men, han är inte rädd! Och det är det viktigaste. Allt går som en dans :) Han ligger t.o.m och småler.. Skönt för mamman och pappan!
Idag hade vi Julia med oss också, för första gången. Hon fick fota lite(med min nya kamera) Sånt kan vi ju inte göra annars. Sen fick hon vara med Adrian på lekterapin då vi packade bilen full med hemsjukvårdsgrejer och när vi träffade Henry och Helen på 95an. Vi fick komma och träffa lilla, lilla Freja (470 gram) Lilla prinsessan...

I väntan på att medicinen ska verka...


Mammas tur idag att ta ur...


Och så räknar vi Ett Två Tre...


Och svisch så har pappa satt i en ny :)


Efteråt är det skööönt!


Idag bjöd dom på ballerinakakor på lekterapin :)


Julia körde hem(stora blåa bussen!!)


Adrian fick sitta där bak med lapp, napp och pappa...

Regn regn regn...

När ska det sluta regna?? Jag vill ha fint väder när vi åker till Astrid Lindgrens Värld!!!!! Idag har jag packat det mesta, för sen har vi några hektiska dagar igen. I morgon är det sjukhuset igen. Trackbyte denna gång. Och i morgon måste vi ta hem massor från hemsjukvården. Inför sommar och semestrar..
Det här har jag packat idag :
sugkatetrar, näsor, hårda sugslangar, mjuka sugslangar, matsondsprutor, sondslangar, nackband, prästkragar, tvättkompresser, lepheton, locoid, natrium, spruta till natrium, inhalator, sterilt vatten, handsprit, ytsprit, aggregat till nattpumpen, nattmaten, sondnäringen, nattblöjor, gördel, extraknapp, extratrack, elefantkondomer(spypåsar). Sen allt det som en vanlig fyraåring kan tänkas behöva förstås. Det är mycket som jag inte kan packa förrän precis när vi ska åka; sugarna, nattpumpen, akutsug, barnvakten..... Som sagt, det är inte bara kalsonger och tandborste som ska med när Adrian ska ut och resa.. :)
Igår fick vi brev från MinStora Dag. Astrid Lingrens värld har varit med och sponsrat så vi alla sex kommer att få gå in gratis båda dagarna!! Marknadsansvariga kommer och möter oss klockan nio på måndag morgon. Då får vi en timme för oss själva därinne innan dom öppnar. Vi kommer då att få träffa Familjen Svensson i Katthult :) Jag vet en som tycker det ska bli roligt!! Hoppas bara att han inte hamnar i snickarboa den lilla spjuvern :)
Idag fick jag med mig mannen min på en joggingvända!! Det ni! Jag har inte sprungit sen vårruset förra måndagen och hade kommit av mig totalt. Sprang bara 2,5 km. Anna hängde med på en prommenad i regnet efteråt sen. Vi såg ut som dränkta katter när vi kom hem :) Men skönt var det!!
Hej hej, ska få gossen min att somna om.. Han somnade på soffan 17.30 och vaknade efter två timmar. Pigg som en mört. Precis som igår...

Så fort man vänder ryggen till...

...så lär han sig nåt nytt min lilla gosse!! Idag när jag kom hem från Åland körde han cross!!! Själv!!! På två hjul!!! Han är fyra år ung... Fråga mig om han var mallig... Ja, ganska :)
Ja, Åland var det ju ja.. Det var så trevligt så!! Tack snälla Inga-Lill för att du bjöd med oss!! Vi blev riktigt bortskämda måste jag erkänna. Julia skulle få den första behandlingen, ett kur-bad i ca 15 minuter. Efter 45 minuter var det min tur att få samma sak, men då säger dom att Julia inte har kommit ut ännu. Hon borde ha klivit upp för 20 minuter sen, men har inte kommit ut därifrån. Men hjälp tänker jag och rusar in. Ungen har kanske drunknat eller vad?? Nej då, hon hade ju ingen klocka bara och hade inte hört när dom knackade på dörren. Så där låg hon, väldigt väldigt rosig och total-kurad efter 40 minuter i badet :) Ja ja, valuta för pengarna fick hon ju iaf!! Själv var jag väldigt nöjd efter en kvart i badet.. Julia fick ansiktsbehandling efter det och jag hade valt klassisk massage. Kan säga att det var väldigt välbehövligt!!! Länge sen jag varit så här spänd i mina muskler. Ska ta och ringa min massör Merike nån dag tror jag.
När alla hade fått sina behandlingar skulle vi dra ut på stan för att äta lite god mat tänkte vi. Det var ju det Inga-Lill längtat mest efter. Men va´ faan. Det fanns inte en enda restaurang där maten kostade under 250 kr portionen!!! Så vi gick längre och längre. Gick in överallt och läste på menyerna. Neej, sa vi. Vi går hem till hotellet igen och äter på pizzerian där. Ja, men inte tänkte vi på att klockan hunnit blivit så mycket, så när vi kommer dit har dom hunnit stänga!! Vad gör vi?? Julia har diabetes och vi har inte ätit något sedan tidig lunch. Lämnar av Inga-Lill och Monika på hotellet och går vidare och letar. Hittar en pub/krog som har plåt-bröd(pizza) . Vi går in och ska beställa, men såklart finns inget glutenfritt till Julia!!! Hjälp.. Efter mycken övertalning och bedjande gör dom iordning en sallad med lite ruccola och olika pizzafyllningar åt henne :) Vilken tur. Så istället för en fin middag på restaurang får vi sitta i sängen på hotellet och äta pizza med händerna :) Något vi iaf kommer minnas och kunna skratta gott åt länge efteråt...

Anna med rullator :)


Pantertanter på väg ner till SPA...


Middagsbordet...


Julia..


Gänget :)


Klar med båten!!!!!!

För jag är klaaar med båten, för jag är klaaaar med båten, för jag är klaaaar med båååten, fy fan vad jag är bra!! (Melodi; För jag har tagit studenten... )
Jag säger bara det till er. Ni som vill åka med mig ut på sjön; medtag halksockor och solglasögon!!! Båten blänker så mycket att det finns risk för att halka och stor risk att bli bländad!! :) Ingen kan ana så skönt det känns att stryka detta från Att göra listan.. Nu är det bara 74239 saker kvar att göra innan semestern (om jag hade haft nån semester vill säga) 
Men i morgon ska brudarna iaf åka på spa till Åland :)  Jag, Julia, IngaLill, Monica och Anna ska åka med Eckerölinjen och sen vidare till Mariehamn och bo på hotell Adlon en natt. Där ska vi få lite behandlingar (jag har valt ryggmassage och kur-bad) , äta gott och bara ha det mysigt! Det var farmor som fick en sådan resa av oss och Anna i födelsedagspresent 2007 och nu äntligen ska hon få komma iväg. Vi hade bara turen att få hänga på vi med :)
Idag fick gossen åka med och kolla på cross i Skutskär med pappa och David. Gissa om han var glad eller glad??!! Så jäkla mallig att få dra iväg själv. Han packade en burk med köttbullar, en flaska vatten och tre småcrossar att leka i sanden med. Kom hem skitig och väldigt nöjd framåt eftermiddagen :)
Nu är det inte långt kvar tills vi ska åka till Vimmerby och hälsa på Emil och Pippi  :D Jag tog in stora resväskan idag, så nu är det bara till att börja packa!! Kan förtälja att det inte bara är kalsonger och tandborste som ska med när man ska ut och resa med Adrian Andersson... Kan visa en vanlig packlista en annan dag. Nu har jag inte tid. Måste hinna få lite skönhetssömn innan vi ska till Åland...
Natti Natti

En helg avklarad...Pust!!

Jag har insett att detta kommer bli en skit jobbig sommar!!! Julia har jag accepterat att hon festar ibland, men på nåt sett så är jag inte så orolig för henne. Men sen har vi David... Jag är inte så rädd för det att han kanske skulle bli full, men allt det andra runt omkring honom. Han är kille, killar slåss. Jag vill inte att någon ska slå min pojke :( Jag är helt enkelt livrädd för det!!! Jag kommer ihåg att det var lika "när vi var unga" och var ute och festade själva. Då var jag sjukt orolig att Rulle skulle råka illa ut. Jag hatar slagsmål!!!! Jag får panik.
Igår gick jag och Annelie runt på stan och kollade läget lite sent på kvällen. Det var ca 500 ungdomar som var ute och festade på stan, i lilla Öregrund. Hur ska jag som förälder kunna slappna av en sådan kväll när jag vet att mina två egna ungdomar är ute??? När David skickade ett sms kvart i tolv att han var hemma, drog jag en lättnandes suck. När Julia sen ringde halv två och sa att hon var på väg hem, då går det inte att beskriva hur lugn jag kände mig ... Usch, vad jobbigt det är att vara tonårsmorsa!!! Små barn, små bekymmer.. Ja, det är sant det. Tänk vad det är lätt att ha en fyraåring som man bara bär upp, tar under armen och lägger i sin säng. Suck, om några år är det gossens tur att ränna på stan.. Vad har man gjort?? :)
Ja, som sagt. Igår fick vi ju inte vara hemma för att Julia hade bjudit hem sina klasskompisar på "förfest" . När gossen kom hem gjorde vi lite mat. Åt fort och sen iväg hem till Annelie, Håkan och Theodor. Tur att vi fick tillbringa kvällen där, Adrian bara älskar att hälsa på :) Han ringde först till Theodor och frågade vilka chips han tyckte mest om. Spelar ingen roll sa Annelie. Det blev både gröna och blåa! Tänk att chips, det kan minsann Adrian stoppa i sig. Han som inte annars kan svälja nästan någonting. Man kan ju undra hur mycket det hela handlar om vilja???
Idag var det återigen dags att gå på barnkalas. Adrian missar inte ett enda kan jag säga. Det är det bästa han vet! Vi stod nästan en timme på Shell då vi skulle välja ut en lämplig present till en liten fyraårig tös. Adrian tyckte..  vad tror ni?? Jo, motorcykel förstås!!! Vad annars? Hur talar om för en motorcykelgalen fyraårig pojke att lilla Emelie nog inte uppskattar att få en crosshoj i födelsedagspresent?? Kan säga att hon inte precis ser ut som en pojkflicka heller. Snarare en liten prinsessa :) Kan iaf tala om att jag vann!!! Bland dom första gångerna mot den ungen tror jag bestämt ;) Det blev ett pennskrin och nån sorts prinsessutstyrsel av nåt slag. Adrian skitsur förstås; -Jag haaaatar hejgrejer!!!

Godnatt mina vänner...

Inget att rapportera..

Ja, det ska vara att båten snaaaaart är klar!! Jag rubbade klart den igår på dan. Iklädd vinterjacka och mössa!! Sen efter middagen skulle jag gå ut och börja vaxa, men märkte snart att vaxet hade svårt att torka, så Rulle sa efter ett tag att jag kunde låta det torka tills idag. Jo tack du. Förstod man väl att det skulle regna hela dan idag då... Typiskt!! Jag undrar hur min fina båt ser ut efter detta?!
Fan att jag inte tog före och efterbilder, hur den såg ut före jag började tvätta och nu efter (på dom ställena jag är klar vill säga) Jag tror aldrig att jag sett en finare båt :) Måste nog värdera upp försäkringen ;) Visst är det konstigt med det. Att det jobb man själv lägger ner ser man så mycket bättre än om någon annan gjort det. Hmm tål att tänka lite extra på det..
Gossen våran är hos Katarina och Görgen (onsdag-fredag) så idag drog vi till stan(tro det eller ej så följde Rulle med också)  och inhandlade lite sommarkläder till David. Tänk om de som har småbarn och lägger ut dyra pengar på deras kläder skulle förstå vad det kostar när dom blir stora???!!! Hade jag vetat det när David och Julia var små hade jag öppnat ett tonårskonto direkt! Adrian får som sagt nästan aldrig nya kläder, men han ärver desto mer. Och det går riktigt bra det med. Men det går ju inte lika bra när man är 14 och 17.. Nu är det jag som ärver efter Julia :) Det är iofs kul!
Jaaa.. annars händer det inte så mycket när inte gossen är hemma. Alla plockar med sitt. I morrn måste jag ta hand om 25 kvm tvättberg och nästan lika mycket papper som ska sättas in i pärmar. Julia ska ha förfest hemma i morrn kväll så vi får inte vara hemma.. Hoppas att vi får inkvartera oss hos Annelie och Håkan några timmar. Som sagt, inte så lätt att ha tonåringar i huset ;)
Nu ska jag lägga mig och läsa!! Underbart när man har en riktigt bra bok att se fram emot!! Just nu är det Mari Jungstedt ; Den inre kretsen
Puss & Kram

Vilken duktig unge vi har!!!

Hur många fyraåringar gapar snällt så att tandläkaren kan slipa ner en tand på en??? Det både hörs och känns ganska olustigt! Jo då, Adrian satt så snällt och gapade och lät tandläkaren göra det hon skulle. Han vet ju att det bär iväg till leksaksaffären efteråt när han varit duktig.  Om vi går på en leksaksaffär som är 1000 kvm stor med en miljard leksaker, så kommer han iaf alltid hem med en crossmotorcykel. Jag fattar inte vem han brås på?! :)  Idag blev det en Suzuki...  För övrigt har gossen varit på ett strålande humör hela dagen. Snacka om att det underlättar arbetet! Skönt för Helen också tror jag, för han har varit lite si och så de andra gångerna vi varit till Uppsala då hon har varit med. Lite skavsår i öronen har vi nog både Helen och jag, för munnen går i ett på honom :) Men det hade han ju också att brås på, just ja...
När vi kom hem bar det iväg på 40års kalas. Det var kompis Annelie som stod först på tur att lämna trettioårskrisen bakom sig. GRATTIS ANNELIE PÅ FÖDELSEDAGEN!!!!! Nästa gång tror jag visst att det är kompis Jessica, men det blir först i november det. Själv är man ju bara 38 så, det är lååångt kvar ;)

Så här fin var hon på smink kvällen vi hade :)

Nej, kära vänner, nu blir det till att dra täcket över huvudet en stund. Jag är rädd att det är min tur att jobba i natt...
Kram kram

Intervjuad av UNT :o

Jodå, när man sprang i mål ikväll kl 19.34 på vårruset i Uppsala så stod han där. Gubben från UNT, med både filmkamera och mikrofon. Det enda jag tänkte på var; Bara det inte är TV 4 eller nåt. Ungarna döööör ju. Fan vad pinsamt om morsan är med på TV. Förhoppningsvis vill han inte ens ha med mig i tidningen heller i morrn bitti. Nån självbevarelsedrift borde väl tillochmed den tidningen ha :) För övrigt gick det bra att springa idag med. Var inte speciellt taggad före. Försökte t.o.m  övertala Ulla att vi skulle gå istället, men se det gick hon inte med på. Det var bara vackert att rusa på det. Taskigt att lägga banan precis vid Uppsala reningsverk. Det luktade bajs halva loppet. Jobbigt att springa och hålla andan :)
I morse var gossen så glad. Han skulle få vara hemma hos Madde och leka med Ebba hela dan. Vilken lycka! Det är ju hans tjej. Grejen är bara att det vet hon inte om, men vad gör det?? Då kan ju jag säga att jag är ihop med Mikael Persbrant, fast han vet bara inte om det.. Eller, nähä. Kan man inte göra så när man är 38?? Bara när man är 4.. Okej då. Jag får väl dras med Rulle då... Han vet ju iaf om det.
I morgon bär det iväg till sjukhuset igen. Denna gång ska vi till käkkirurgen. Adrian ska få slipa ner en hörntand. Vi får välan se hur det blir med den saken. Undrar hur många mutor han ska ha för det, den lilla förhandlaren.
Nej, nu blir det till att räkna får om jag ska orka upp i morgon.
Puss och Kram och nyp i stjärten :)

RSS 2.0