Hockey i Östhammar..burr..

Idag åkte vi till Östhammar för att titta när Adrians storkillekompis Emil spelade hockeymatch. Det var skoj att se, men ack så kallt! Duktiga föräldrar som pallar stå så där varje helg och följa sina telningar. Våra barn spelade bandy vid den åldern, men det var ju iaf inomhus. Men hur man satt och kuskade runt helg efter helg.. För att inte tala om crosstävlingarna.. Men som sagt så är det sånt som hör en viss ålder till. Bara att bita ihop och vara glad att dom ändå vill göra något :) Som det är nu så är det bara data och party som gäller för våra tonåringar..
När vi kom hem från hockeyn så hade Adrian 39 graders feber :( Jag tyckte han var lite för lugn för att vara fullt frisk. Får väl se vad det utvecklas till... Kanske är nåt tillfälligt.
Jag kommer ihåg när David var liten. Han var inte heller direkt den lugna typen. Vi var iaf på semester på Legoland och David var sjuk och hade feber. Det var vår bästa semester någonsin :) Han satt som ett ljus i skrindan och sa inte ett pip.
Så idag har vi haft en lugn och rofylld söndag :)

Go´kväll mina vänner..

Bad idag :)

Jojjomensan! Gimo idag. Gossen är som vanligt helt galen i badet. Jag hade Julia med mig som assistent. Hon fick lindrigt sagt springa med snabba steg fram och tillbaka längs bassängkanten och rycka in med kort varsel då gossen fick minst ett par kallsupar. Men åh vad han gillar att bada :) Det är värt allt slit att få se honom så glaaad :)
Till middagen var vi samlade hela familjen för ovanlighetens skull. Vad hemskt det låter när man säger det, men det är faktiskt så. Med stora barn och alla dess olika aktiviteter så är det inte varje dag vi sitter ner en stund alla fem tillsammans..
Igår hade vi familjen Myhrberg på kaffe och Idol.. Heja Tove :) !! Julia hade dessutom sin "vän" Daniel här och vi har en tresittssoffa.. Matmatiken går inte riktigt ihop sig.. tio personer i ett vardagsrum på femton kvadrat och med en soffa ;) Men finns det hjärterum så finns det stjärterum!! Dessutom sitter ju inte Adrian still mer än femton sekunder i taget. Sen måste han ju springa tre varv runt i huset :)

Vill bara meddela dom som eventuellt intresserar sig för mina sovvanor att det blir fullmåne först på onsdag.
Så nu är det bara för mig att sluta trassla och säga Godnatt och Sov så gott!!









Morfar här på fika i kväll :) Gossen sitter på youtube och kollar in Astrid Lindgrens värld..

Specialteamet har ringt!!

Ja, jag slutar då aldrig att förvåna mig.. Som jag berättade häromdan så har vi väntat snart ett år, igen, på att något ska hända. Jag mailade då detta till Adrians patientansvariga läkare. Detta var den 20 nov.

Hej

Vi ska in och göra trackbyte den 25 nov till Leif Nordang. Jag räknar då med att du har givit honom ett besked som han ger mig om Adrians framtida planering. Vi är nu inne på slutet av november  (igen). Adrian är fyra och ett halvt år! Det är ett år sen du började prata om ett team som skulle kunna titta på honom.
Vi anser fortfarande att det finns någon därute i världen som kan detta bättre än Akademiska, som uppenbarligen inte vet vad dom ska göra. Vi är en familj som lever med detta 24 timmar per dygn alla dagar. För oss är det inte "bara" en patient...
Jag vill inte sitta i en TV soffa och vika ut vårt liv, men är det sista halmstrået så kommer jag att göra det.
Mvh Jessica Andersson 

Igår får jag då ett telefonsamtal från en läkare från detta sk specialteam. Visst är det väl ändå lite underligt så fort det kan gå ibland...




I morgon är det fredag...igen...

Jag tycker det är så märkligt att veckorna numera har bara två dagar. När jag var liten ( och det är inte så länge sen) hade veckorna åtminstone sjutton, arton dagar. Men nu är det bara måndag och fredag.
Sommaren, när jag var liten, höll på cirka tre år. Och bara att ta sig från Gimo till Kapellskär ( bilturen vi gjorde då vi skulle åka till STORA finlandsbåten för att hälsa på mormor) tog minst en hel dag. Jag kommer ihåg att vi fick bädda ner baksätet så vi kunde leka under den fruktansvärt långa bilturen som idag är cirka sex mil... Visst är det märkligt??
Kan det vara därför Adrian bara hinner komma till Sund innan han börjar tjata; När är vi framme? När är vi framme? Kan det vara av samma anledning vi bara hinner komma fram till vårt mål som han börjar; När ska vi åka hem? När ska vi åka hem?? :)
Idag hade vi en rolig timme i sporthallen. Rulle och hans kompisar hade hyrt hallen för att spela badminton. Rulle hade ingen kompis att spela med så Julia fick vackert ställa upp som partner. Jag och Adrian spelade lite vi också, men sen gjorde vi en hinderbana istället. Jag upptäckte att jag faktiskt fortfarande kunde göra kullerbyttor :) Glad!
Nu har jag precis kommit hem från ett friskis & svettis danspass. Blev inte lika glad då jag under hela timmen kände mina egna skinkor. Dom har liksom halkat ner en bit och är inte längre så där hårda och runda. Pröva själva att dansa salsa och afrodans ska ni få se!! Oj Oj Oj...


Tusselutten våran :)


 
Jag hittade en gammal bild på gossen. Söööööt!

Idag har han varit fantastiskt duktig! Mormor var med oss på trackbytet. Adrian tyckte att mormor också varit duktig med att passa sugen så hon borde också fått köpa nåt... Ja, omtänksam är han minsann den gossen.. Själv så valde han en Honda idag. Jag köpte en till Astrid Lindgren film. Saltkråkan blev det. Och minsann så var det avsnittet med som är inspelat i Öregrund :)
Jag har verkligen dragit ner tempot denna veckan! Föräldrarmötet igår fick Rulle åka på, samtalet med syon gick David på själv och seminariumet (skrivs det så???) i morrn struntar jag helt enkelt i!!! Orkar inte! Grejen är att det känns väldigt bra att för ovanlighetens skull säga NEJ...  Så, mamma, då behöver du inte hämta på dagis i morrn, men stort tack för idag! Du var duktig :)
Nu ska jag försöka knoppa en stund.. Det har varit mycket suga idag så risken är att det blir en  jobbig natt i natt..

Haaallååååå! Var är fullmånen???

Jo, jag har ju legat vaken i två nätter. Och då undrar jag ju genast. Var är fullmånen?? Det måste ha skett ett misstag..! Den kanske har gått vilse eller nåt. VARFÖR I HELA VÄRLDEN LIGGER JAG ANNARS VAKEN HELA NÄTTERNA??????? Jag orkar verkligen inte med detta. Idag fick jag t.o.m. sova en timme på dan för att orka stå upprätt. En positiv sak är att jag har läst ut två böcker. Bra var dom också. Kanske ska göra som jag gjorde förr i tiden. Då tog jag fram samhällskunskapsboken då jag inte kunde sova. Somnade på stört! Ja, jag får helt enkelt leta bland mina gamla skolböcker. Eller kanske ungarna har en som jag kan sno?? Skulle vara fånigt att komma till bibblan och fråga om dom har ett exemplar. --Jaha, så du läser samhällskunskap?? --Ja, mot min sömnlöshet...
Men tänk om det är klimakteriet eller nåt??? Jag är ju bara tju..trettionio.. Kan det vara så illa?? Nää.. Jag svettas inte. Och inga svallningar.. Ja ja..
Vi får väl se vad denna natt har att bjuda på..
I morgon bör jag vara lite piggare eftersom vi har trackbyte. Adrian sa idag att alla doktorer är tjockskallar.. Jag kan i viss mån hålla med honom ;)
Jag hyser lite agg till sjukvården just nu :( För ett år sedan var Adrian väldigt väldigt sjuk. Han låg på soffan i nästan tre månader. Vi åkte fram och tillbaka till sjukhuset. Inget hände. Vi var inne ett par dar, fick åka hem. Jag hade panik. Ringde. In igen.. Så höll det på. Gossen höll på att tyna bort. Han var likblek, tappade fyra kilo i vikt. Ville bara ligga på soffan. Angiomet var stort och hårt. Han hade ont. Tillslut lades vi in på Astrid Lindgrens barnsjukhus för att de vill prova att göra en sån där injektion ännu en gång. En sklerosering som det heter. Då upptäckte de att det var en blödning i angiomet. Han hade ett HB som var under all kritik. Konstigt att killen mådde dåligt???? Han hade så ont i magen att han fått börja äta magsårsmedicin. Tre år gammal...
För att komma till saken då så var ju jag ganska arg, uppgiven och väldigt ledsen. Jag hotade med att vi skulle gå ut i media om vi inte fick någon hjälp. Då lovade vår doktor att Adrian skulle få träffa ett specialteam som upprättats på UAS. Detta var i december förra året. Det blev vår. Inget hände. Det blev sommar. Då kan man skylla på semestrar. Det blev september och höst. Ja, yippie. Adrian fick komma in och göra en magnetröntgen. Sen får vi väl träffa teamet??? Vad är det nu?? 24 november?! Jag mailade doktorn häromdan. Fick till svar att remissen visst inte var skickad.. ännu.. Men han skulle såklart göra det på engång... Alltså vad säger man då??? SUCK!! Vad betyder väl vi? Adrian är bara en patient i mängden. Dom kan inte se den lilla fyraåring som varje dag måste sugas, ha sina assistenter omkring sig, som aldrig kan gå bort och leka själv. Som får utstå en massa elaka behandlingar på sjukhus. Som inte få simma.. som folk glor på och frågar om.. Dom ser inte vår underbara lilla kille som betyder allt för oss...

Kram & Godnatt (hoppas jag)

Helgen slut...

Jaha.. Och vad har hänt här då?? Gossen har varit hos Edvardssons och åkt grillor :) Glad! Det gick bra tyckte han, fast det var lite halt. Så nu får väl vi också knyta på oss våra skridskor och visa vad vi går för.
Vi har jobbat med Julias stuga, varit på trevlig middag hos Micke och Ami, plockat ner studmattan, sprungit, promenerat och ätit massor.. och sovit förstås...
Ikväll var Pia och jag på bio. Den nya svenska filmen "Så olika" av Helena Bergström. Den var bra! Jag älskar ju svenska filmer :) Kommer ihåg när jag var liten och fick sitta uppe med mamma och titta på svensk TV-teater som det hette. Det var höjdpunkter det!!
Vi ska prova att ha uppehåll med sondningen nu ett tag. Känns konstigt. Adrians viktkurva ligger ju högre än längdkurvan ( konstigt???) Han som har så långa föräldrar..och smala... Ja ja..
Ska iaf bli intressant att se hur han grejar att bara äta med munnen. Han kanske får mer matlust också. Gossen själv är iaf väldigt glad. Förstår honom...
Veckan som kommer blir lite hektisk. Tisdag föräldramöte på Frösan, Onsdag utvecklingssamtal med David och trackbyte på Ackis, Torsdag seminarium i Sthlm... 

Nej, nu blir det nattmössa och John Blund ;)
Natt natt.

Hälsningar från Akalla :)

Hej... Greger här!!

Lite uppdatering hur jag har det här i storstan.. Jag bor ju nu alltså på Akalla 4h gård. Jag har det hur bra som helst. Dessutom har jag (såklart) blivit allas favorit :) När djurskötargruppen kommer hit så får jag sitta med dom i soffan( nästan som hemma) i sadelkammaren. Dom borstar mig och jag tvärslocknar direkt. Kan man ha det bättre?? Ja, lite chips och choklad skulle ju såklart inte sitta fel.. men men..
Jag har också fått två nya polare :) Grisarna Hanna och Leif. Super trevliga männis... grisar menar jag.
Nu väntar jag bara på besök från Familjen!! Hoppas på lite insmugglat godis förstås ;)

Tjingeling!!


Leif & jag

Lördagkväll på akuten...

Ja, vilken mardrömslördag det blev för oss! Jag och Adrian låg och tittade på TV. Klockan var ca 18.30. Så ringer min mobil och det är Julia.(hemtelefonen funkade inte pga av att "någon" grävmaskin hade grävt av en telefonkabel...) 
 Hon är helt hysterisk. Gråter och har panik;  --JAG HAR TAGIT 35 ENEHTER NOVORAPID!!!!!
Jo för den som inte är så insatt i diabetes så tar Julia 10 enheter snabbverkande insulin= Novorapid till varje måltid. Hon tar även, till middagen, 35 enheter långtidsverkande insulin= Levemir, som räcker ett helt dygn.  
Men nu hade hon alltså av misstag tagit fel spruta. Hon tog 35 enheter av den snabbverkande insulinen!!! Vilket kan bli livsfarligt!!! Blodsockret sjunker efter en stund så mycket att hon snabbt kan komma i koma och dö. Grejen var ju också att hon befann sig i Östhammar, precis på väg att åka ut till nån håla i skogen kring Dannemora för att gå på fest på en bygdegård som någon hyrt... Och när jag faktiskt försöker tala om för henne att detta kommer snart att bli väldigt väldigt farligt så blir hon rosenrasande på mig. Hon ska på fest och INGENTING, inte ens detta kan hindra henne!!! Därmedbasta!!!! Slänger på luren i örat på mig... HJÄLP!!! Vad gör jag??? Jag ringer 1177 ( sjukvårdsrådgivningen) och blir vid de två första samtalen bortkopplad direkt pga att det är för många som ringer. Vid det tredje samtalet blir jag placerad i kö. 45 minuters väntetid... Men skojar ni eller?? Jag ringer akuten i Östhammar, men har säkert fel nummer. Det bara tutar.
Jag ringer Julia igen och säger att hon absolut inte får åka någonstans och att jag hämtar henne i Östhammar!! Hon är förstås jätteledsen och rädd. Rulle kommer som tur är in precis från sitt grävprojekt och tar hand om Adrian så jag kan kasta mig i bilen och köra i 140 km i timmen till Östhammar.. Hittar Julia sittandes på busstationen. Hennes kompisar har åkt på fest och hela kvällen är pest :(  Lilla gumman... Festklädd och maskara i hela ansiktet. Jätteledsen..
Vi samlar ihop oss iaf och åker upp till akuten på Östhammars sjukhus..
Som tur är så har ju Julia god koll på läget vad gäller sin diabetes så hon har hunnit dricka två energidricka innan jag kommer. Så vi hade en god start på kvällen med ett blodsocker på 17.1. Vi fattade ju att det snart skulle börja sjunka. Dom kom och kollade hennes socker en gång i kvarten. Däremellan fick hon bara äta och dricka. Allt som innehåller socker!! Eftersom hon även har gluten så fanns det ingenting att ta därifrån, men jag stack till affären och handlade; Bröd, bananer, mandariner, yoghurt och dextrosol. Hon åt och åt och åt!! Stackars barn. Hon var så mätt så det nästan rann ur öronen på henne. Och ändå så bara sjönk blodsockret. När det var som värst så sjönk det med 6 mmol på en kvart!! Det är mycket kan jag förtälja. Eftersom vi inte visste om hon skulle hinna äta ikapp sockret så fick dom sätta nål och förbereda glukosdropp.
Så där sitter vi, en lördagkväll. Nål i armen och sönderstuckna fingertoppar, på akuten i Östhammar.  Hur galet kan det bli??? Tillslut kunde vi bara skratta åt eländet.. Ett bord uppdukat med saft, oboy, mackor, frukt, yoghurt och dextrosol... Oj Oj Oj...
Jag tänker inte säga här vad jag tyckte om läkaren vi hade, men systrarna som tog hand om oss denna lördagkväll var helt fantastiska!!! Den ena gick t.o.m. (i smyg) och ringde till Akademiska för att rådgöra med dom vad dom tyckte (bara för att jag inte kände mig trygg). Det ville inte läkaren göra nämligen.
Dom dukade åt oss i väntrummet där det iaf fanns en TV, dom kom med kaffe och dom var bara hur snälla och gulliga som helst. Tack för det!!
När klockan var 00.30 ansåg vi att vi hade läget under kontroll och dom vågade släppa hem oss. Då hade vi suttit där i fem och en halv timme.
Det är ju då all ångest kan få bubbla upp. När man förstår att det gått bra. Alla om... Tänk om hon inte märkt att hon tagit fel spruta och åkt iväg ut i skogen utan mat och socker.. Helt ovetandes...
Tänk om hon struntat i att ringa mig och åkt ändå ( som hon faktiskt tänkte först!!!)
Usch och fy... Livet har nog sin mening ibland. Hoppas man.. Och tur i oturen att vi har världens duktigaste och smartast unge!!! Du vet Julia, jag skulle aldrig överleva utan dig!!

Puss & Godnatt


Hur glada är inte dom här gossarna???



 













Ja,  och så här ser det ut nu på vår framsida...


Kolla in den här killen!

www.mikael-unlimited.se

På tisdags kvällen åkte jag, mamma, Helen och Madde på en superbra föreläsning med en kille som heter Mikael Andersson. Mikael är 45 år, bor i Göteborg, har fru och tre (snart fyra) barn, arbetar som aktiv föreläsare och är född utan armar och ben... Alltså, vilken kille!! Han åker Sverige och Norge runt. Utan assistent! Han spelar bordtennis, golf, badminton, hoppar studsmatta med tiokilos väst i en timme!! Men framförallt. En inspirerande, rolig, snygg kille som säkert haft ett jättetufft liv som bjuder in oss alla för en stunds eftertanke. Tänk om han skulle kunna komma till skolan och föreläsa för våra barn och ungdomar?? Jag skulle önska att alla fick lyssna till honom. Jag blev djupt berörd..

Idag har vi varit lediga, jag och gossen min. På förmiddagen gick vi till Högströms och lekte. Dom leker så bra nu, våra barn! Roligt! Adrian berättade när vi gick hem att han varnat även Allan för att säga skitskalle till tomten när han kommer. Vilken tur? För det hade ju säkert Allan gjort annars?! Suck!
Sen gick vi vidare till Annelie, Theodor och lilla Casper. Lekte en stund där också. Theodor följde med oss hem, så idag har vi fyllt hela lek-kvoten för denna vecka!

Gossen är så glad för all post som ramlat in denna vecka :) Tack alla gulliga!


Ett självstädande hem??

Är det det vi har? Ett hem som städar sig själv? Duktig dammsugare som drar fram varje dag. Mattor som skakar sig själva. Disk som diskar sig själv? Tvätt som knallar ner till tvättkorgen, hoppar in i tvättmaskinen, hänger sig och sist och slutligen viker ihop sig och går in i diverse garderober... Ett kylskåp som står för inhandling och som dessutom tillagar sig alldeles själv? Kan det även vara så att veden går in själv, och dessutom tänder på sig själv? (lät lite konstigt) Alla löv flyger vackert iväg till komposthögen, alla vissna blommor klipper ner sig och kastar sig. Undrar om det kan vara så att Adrian själv suger sig på nätterna? Han kanske t.o.m. har börjat gå själv till dagis? När han inte är på dagis kanske han beställer diverse varor från apoteket och hemsjukvården? Undrar om det är någon osynlig hjälp som sitter med David och hans läxor?
Jaaa, det måste helt enkelt vara så. För min man brukar fråga mig; --Jaha.. Vad har du gjort idag då?????

Bastu & Hästspark

Jajjamensan :) Idag blev det inte öl i bastun. Kicki hade med sig sin hemmagjorda drink " hästspark"  :) mmm GOTT!!
Kicki och jag skulle träffas 17.30 i bastun( men som vi alla vet så har Kicki inte ännu lärt sig klockan 44 år som hon är... ) Jag tänkte jag skulle träna en liiiiten sväng före. Jag gick upp till gymmet till klockan 17 ,men innan vännen min hunnit hämta mig så hade jag sprungit 4,5 km, tränat mina muskler så dom var större än Karl Alfreds och dumt är att säga att jag luktade hallon!!! Ja ja... Tur hon hämtade mig före midnatt iaf. Annars vette sjutton..



Adrian och jag har varit på visit :)

Jaha! Ikväll var vi bjudna hem till Camilla och Philip på fika. När jag berättade om inbjudan för Adrian så frågade han om man inte fick leka då. Bara fika? Nää.. :) Dom leker bara så himla högt våra gossar. Det liksom ringer fortfarande i mina öron, fast vi varit hemma i tre timmar nu.
Philip gillar att fika mer än vad Adrian gör. Tillslut ledsnade Adrian på att Philip aldrig gick från bordet, lägger armarna i kors och säger: När barn har främmande så måste dom faktiskt leka också!!! :)
När dom sen var på väg ner i källaren för att leta upp lite leksaker som mamma Camilla försökt gömma undan, så hör jag Adrian tala om för Philip, appropå ingenting : Säg inte hit-skalle till tomten när han kommer, för då kommer du inte få några julklappar... Alltså? Var får han allt ifrån?? När vi gick från dagis idag talade han stolt om att han minsann lärt Elliot alla svärord han kan! Hoppas inte Elliots mamma har vårt telefonnummer... :)
Sen tycker Adrian att han får alldeles för lite post nu för tiden... Så ni vet!

 


Så har vi då gjort Malmö...

Jo, jag hade ju då gjort ett inlägg då vi var i Malmö, men det var tydligen inte populärt bland vissa att befinna sig ute på nätet... så det tog jag vackert bort. Mina åsikter i fallet nämner jag inte här eftersom det är sååå farligt att skriva saker på internet. Tycker vissa. Ja ja... Tur att " vissa" aldrig läser min blogg och kan bli arga för det jag nyss skrev :)
Vi hade iaf för övrigt väldigt trevligt med " vissa" trots detta...!! Uuunderbara människor. Jag känner dom väldigt väl. Oj, nu blev jag visst Peter Dalle. Inte meningen. Lite schitzo ibland.
På tal om Peter Dalle så satt vi strax bakom Susanne Reuter på planet hem :) Och Julia (mallig) fick prata med henne.. Prata och prata, men lite småsnack om väskor och hur trångt det var ;)
Idag har vi haft arbetsdag på Brunnsgatan igen (som nästan alla andra dagar) Det var dags att fylla upp med ved på altanen och jag har försökt fått ordning i mina nya garderober där jag skall ha det mesta av allt sjukmaterial. Kommunen var snälla och bistod med tre stora garderober som vi ställt i Adrians lekrum. Som det varit nu så har vi haft sjukmaterial i så gott som hela huset. Vi behövde ha det lite mer lättarbetat. Mycket jobb kvar där, men jag är på god väg.
Sen har Stefan nu lagt färdigt golvet i Julias stuga :D  och började att skruva IKEA kök idag på eftermiddagen. Stackarn!!! Hoppas han kan sova i natt.. Jag och Julia fick gå ut nu på kvällen och tapetsera en av köksväggarna där kylskåpet skall stå. Kan säga att det inte underlättar så mycket att vi såklart fick Adrian till hjälp... Suck!
Eftersom jag somnade när jag skulle söva Adrian med en Pippi-bok och lyckades knoppa i en halvtimme och det dessutom är fullmåne så hoppas jag innerligt att jag iaf kommer att kunna sov gott inatt. Det där blev en konstig formulering. Men ni hajar..??
Så jag säger Godnatt till alla och vissa :)


RSS 2.0