Så har det snart gått en vecka till..

Och snön bara vräker ner.. Igår fick jag iaf äntligen chansen att gå ut och skotta :) Annars är det ju Rulle som sköter den saken. Med traktor.. Men igår var Rulle borta hela dan.  Vi var ute i tre timmar!! Eller jag iaf. Adrian och Julia gick in efter två. Jag är ju av den knäppa sorten att jag tycker det är hur kul som helst att skotta. Jag gör raka kanter, skottar alldeles rent, överallt :) Åh, vad fint! Inte lika roligt att titta ut i morse bara.. Men idag är ju mannen min hemma och drar snabbt av allt med sin älskade vän Traktor.
I fredags var det dags för lillgossen att gå till frissan. Han har ju totalvägrat en längre tid, men nu insåg han själv att kalufsen inte får plats i crosshjälmen längre och det fick honom att ändra sig. Men han vidhöll forfarande att det gör fruktansvärt ont att klippa håret!! Den killen som får utstå såå mycket elakheter på sjukhuset tycker det är jätte läskigt att uppsöka en frisersalong..

Just ja. Rulle har varit till tandläkaren! Första gången på 22 år!!! Det jag var mest orolig för var hur vi skulle ha råd att betala den tandläkarräkningen. Jag menar tjugotvå år!! Men vad tror ni?? Jo, karln hade två hål!!! Han använder aldrig tandtråd, han småäter, han somnar ifrån tandborsten.. Nej, men jag då? Jag får kämpa som en gnu och har iaf hål, nästan varje år! Orättvist!

Julia vill att jag påminner er alla om att det är fem dagar kvar till hon fyller KROG :)
Så här blir det kalas två lördagar i rad!
Ni får ta det som det är= trångt..  :)










Oj vad med snö!!!

Men den som är glad, det är Adrian det :) --Härligt!! Säger han bara och klär på sig, går ut och kastar sig i första bästa snöhög. Jag för min del tycker nog att det gott och väl kan lugna ner sig nu. Skulle inte sitta helt fel med si så där tjugofem grader (plus) och sol?
Men, hörrni! Det är bara 147 dagar kvar till midsommarafton :D Åh, det ska bli skönt!!
Adrian och jag gick och diskuterade hundskit idag, på väg till Konsum. --Ja, jag förstår inte varför dom inte kan plocka upp bajset, säger min fyraåriga gosse så klokt,  det kommer ju att lukta skit ända upp till Stockholm när det smälter i sommar.. tillägger han. 
Han kan han!! Och rätt har han väl också?!! :)
Idag när han gick till postlådan blev han riktigt, riktigt arg. -- Jävla brevbärare som bara kommer med sån här tråkig post! Jag får aldrig nån post!! Och sen ringde han mormor och befallde henne att skicka post och komma och leka.
Så om ni har glömt vår adress så är den Brunnsgatan 7  74241 Öregrund :)

Igår kväll var vi och hälsade på hemma hos Henry, Helen, Irma och lilla Freja. Ja, hemma!! Efter åtta månader på neonatalavdelningen på Akademiska sjukhuset så har den lilla lilla Freja på ca 400 gram blivit en "stor" tjej och fått komma hem. Det är helt otroligt och helt underbart! Vi är så glada för deras skull!! Ingen människa kan nog ens ana hur det känns att vara så länge på sjukhuset. Vi var där i tre månader och det tyckte vi var en evighet...

Snart har vi två födelsedagsbarn här i huset :) Julia blir myndig och Rulle blir gub.. Fyra Nolla, mena jag..
Kan ni fatta att vi har en unge som ska fylla ARTON år!!?! Arton? Då var man ju skitgammal, tyckte man ju.. Hur gammal är inte jag nu då? Ja ja.. Jag känner mig som tjugosju iallafall :) det är väl huvudsaken??

Det vore väl faan...

.. om jag nu inte skulle lyckas hissa upp den är rumpan nån enstaka centimeter! Jag var på Body Pump igår i Östhammar och kan ärligt säga att det idag tar mig ca en minut att bara sätta ner arslet på toalettstolen. Äter gör jag stående. Jag äger även ett par lårmuskler (quadriceps femoris närmare bestämt) , det känner jag när jag går ner för trappan. Kul att upptäcka några nya kroppsdelar man inte känt av på länge :)
Ikväll var det dags för Friskis & Svettis. Baspass som tur var. Nu ska det bli kul att se om det gör det hela sämre eller rent av bättre. Med träningsvärken menar jag..
Ja, ja jag ska inte klaga!! Jag är glad och väldigt, väldigt tacksam för att jag har fått en kropp som jag kan röra på. Tänk när den dagen kommer då man inte kan göra det. Usch!! Jag lider verkligen med farmor som alltid varit i farten och som nu inte längre kan ta ett steg. Det måste vara så frustrerande att känna inne i huvudet och tillochmed drömma hur det känns att hoppa ur sängen och springa iväg, men sen inte kunna röra sig ur fläcken :(
Elaka, elaka sjukdom!!!

Godnatt mina vänner.. Hoppas på en relativt lugn natt. Min tur att jobba..

Oj oj!

Rulle har fått en riktig killförkylning!! Det är ju inget att leka med, det vet vi alla! Han ligger på soffan med huvudvärk och feber. Och vi som skulle hinna så mycket nu när gossen inte är hemma i helgen. Synd att jag har två vänsterhänder precis när det kommer till frågan om att snickra och skruva. Ja, ja.. det får vänta! Inget att göra åt!
Jag tog en långpromenad med kompis Anniki och två jättejyckar. Närmare bestämt dobbermanhundar. Jag sa snällt att jag kunde ju ta den ena. Jag fick den tunna, smala saken. Men den tunna smala saken var inte så tunn och smal när det gällde att gå fort! Jag ville vara snäll mot jycken som verkade vilja gå fort. Bara det att när jag ökade farten så ökade hon också. Det slutade med att jag fick springa som en liten dåre!! Anniki lärde mig att dra i kopplet när jag ville att jycken skulle sakta ner, men grejen är ju att hundar tydligen inte kommer ihåg saker och ting i mer än ungefär tre sekunder, så nu har jag tränat biceps i vänster arm och sträckt ut axeln i höger.

Nej, tacka vet jag små söta kattor :)

Jag och Julia gjorde köttfärssås och spagetti till middag idag. Gissa vem som fick ta hand om löken?? JAG HATAR ATT HACKA LÖK!! Tur det finns simglasögon! Synd bara att mitt skinn närmar sig fyrtio och vill inte alls gå tillbaka så där fort längre när jag tar av mig glasögonen. Ser ut som en uggla nu ungefär. Snyggt?!






Jo, vi hade lite kallt inne..


Något senare...


Men hallå! Kollade min facebook. Hade fått detta meddelande :

"Träff för hundmänninskor i vårt café på ROSLAGENS DJUR-ELIT i Östhammar!
Tisdagar kl 15.00 med start den 26/1-10. Detta kan förhoppningsvis utvecklas till en gemensam promenad före eller efter fika hädanefter....Alla är välkomna! : )"

Asså?? Var det många som såg mej, eller?????
 




 


Sjukhuset idag..

Ja, idag var det återigen dags för trackbyte. Idag var gossen lite ledsen och rädd. Men som alltid så anstränger han sig till sitt yttersta för att göra det så bra som möjligt. Tur att han har leksaksaffären att se fram emot varje gång. Idag blev det ett piratsvärd och en stor nyckelknippa med nycklar till fängelsehålan. Burr! Hoppas man klarar sig från att bli inlåst där!!
Imorse skrev han ett nytt brev till doktor Arne. Förra gången hade han ju bara lärt sig att skriva FIS. Nu har han ju lärt sig fler bokstäver. Idag blev det FIS-ARNE.. Suck..
Vi hade ju tänkt att vi skulle passa på att uträtta lite ärenden när vi ändå var i stora staden Uppsala, men vår minsta son, Adrian Andersson, verkligen HATAR att gå i affärer!!! Han vill bara åka hem! Ja ja, ibland får man ju stå över sånt och göra det man måste iaf. Jula gick väl ganska bra, ända tills gossen får syn på en snöskoter av mindre modell för endast tolv tusen kronor. Ååååh, vad han tjatade! Han satt på skotern och krokodiltårarna trillade ner för kinderna.
--Men du har ju precis fått en ny cross, försökte jag med.
-- Jag äär iiinteee nööööjd meeed deen, sääg det till pappa, försökte den lilla spjuvern :) Han trodde nog på fullaste allvar att vi skulle knalla iväg till kassan med en alldeles egen skoter till honom :)
Nej, mormor! Det är absolut ingen baktanke den här gången heller! Ingen tycka-synd-om-teknik. Det är inte synd om den gossen på den materiella sidan. Han har både en fyrhjuling och en cross.. När vi satte oss i bilen började han istället tjata om en vattenskoter. Försöka går ju! UNGE!! :)
Förresten när jag själv var i Adrians ålder ville jag såå hemskt gärna ha en bikini. Men har man inga tuttar så får man heller ingen bikini. Det var 70-talets och också min mammas fasta ståndpunkt! Inget att ens diskutera! Således var vi på Gränby (tror jag) och handlade och jag får syn på, ja just det, En bikini! Jag tar och drar på mig den ( fem storlekar för stor) utanpå alla mina kläder och går till mamma ---Snäääääälla mammaaaaa, jag kan väl få den här???? Vad tror ni hände??? Nej, just det. På den tiden hade min mamma ett hjärta av sten och nerver av stål ( trodde jag då) I själva verket grät hon såklart inombords och hade nog kanske givit mig den om den funnits i min storlek. Men som hon sa så; Har jag sagt Nej så är det Nej :)
 Hmm..Undrar varför hon aldrig säger nej till barnbarnen???
ska jag också bli när jag blir mormor och farmor!!! Då får man skämma bort ungarna så mycket man vill och orkar. :)
Appropå det här med att bli farmor och mormor ( nu blir det många sidospår) Så har Julia och jag kommit på och även diskuterat det här med raggsockor och vantar. Jag kan ju inte sticka för tusan!! Vad är det för mormor som inte kan sticka?? Själv slänger jag in beställningar på löpande band till mamma. fattas lite raggsockor här.. vantarna är för stora. Kan du krympa dom o.s.v
Men vi har nu kommit fram till en smart lösning tycker vi själva :) Om jag ber mamma sticka sjuttontusen par vantar och sockor i lite olika storlekar och färger, så borde det ju räcka både tills jag blir mormor och gammelfarmor?!! Jag liksom bara delar ut, lite då och då. Smart va? Ingen behöver få veta :)
Så får det bli!

Natti natti

Aj, fan..Nu kanske dom skickar upp mig på nån handarbetskurs istället.. hmm.. Kanske inte skulle sagt det där sista..  :)

En ledig dag..

Igår var det inge dagis så vi drog ner till isen och körde lite cross. Han är så otroligt duktig den lilla killen!! Han är ju trots allt bara 4 år och 8 månader!! Förutom crossen nu så är det bara bokstäver som hägrar. Han kollar allt! På mjölkpaketet, i tidningar, skyltar.. Han kan alla bokstäverna, både stora och små :) Rulle säger att han brås på honom.. Jag vet inte jag? Jo, Rulle kan ju också alla bokstäver, det kan han! Men men..
Ungefär som om jag skulle säga att han ärvt crosstalangerna efter mig ;)

Vet ni.. När jag började den här bloggen handlade allt om min träning. Nu nämner jag inte ens det.. Konstigt? Den här veckan blir det Friskis & Svettis måndag och torsdag. Gymet tisdag, torsdag, fredag och lördag. På gymet springer jag oftast 30-40 minuter på bandet och sen styrketränar efter. Det är hur skönt som helst att hinna och orka träna! Vad gjorde jag utan det?? Det är min uppladdning av batterierna.
 
Nu har jag bokat in en vecka på Masesgården också :) Jag beklagade ju mig för ett par veckor sen, på bloggen, att allt var jobbigt och att jag så gärna skulle vilja åka upp till Masesgården igen. Så nu tänker mamma och Anders bjuda upp mig dit  :D  Alltså?? Finns det snälla och omtänksamma människor eller finns det?? Känns ju lite jobbigt att bli bjuden, men jag vet hur envis min mamma är. Har hon sagt det, så är det bara så..!! Ingen idé att försöka säga ifrån. Åååååh, vad det ska bli härligt, roligt och skönt att åka upp en vecka alldeles själv igen :) TACK TACK TACK för att ni finns där!!!






Cool kille :)


Skrivit alldeles själv!!


Och här nämns även kärleken...


Jaa, det här är vad lillgossen min gjort idag :)

..förutom att övertala mormor att läsa minst tjugoåtta böcker och leka en bra stund.
Men på kvällen säger han så här till Rulle: --Jaa, pappa. Idag är du väl trött som har varit ute med mej hela dan och åkt cross och plogat bana.. :) 










Så kom vi äntligen ut :)

Joodå! Gossen fick tillochmed välja att åka cross på Kannikebol istället. Men han stod stehårt fast: Ut med scooter(skoter, scoter.. måste kolla ordlistan!), till Bockön!! Ååååh, glaad gosse! Det blev ju inte precis någe sämre av att Sören och storkillarna åkte med. Och Johan och Linnea :) Vi drog alltså iväg med tre skotrar(låter bäst va?) Först färjan till Gräsö, med skotern på släpkärra. Parkerade vid Idön och sen full fart ut. Adrian körde, Rulle bakom för liite back-up och jag (såklart) på släden efter. Aj tusan vad kallt det blev där bak! Men jag vände på mig och drog upp luvan så blev det skönare. Adrian har ju som tur vindrutan för och värmen från motorn, så han frös inte det minsta. Kan ju också tala om att han som vanligt inte är snål på gasen heller :) De andra hade ju lite nyare skotrar så dom ville dra på lite. Men Adrian hakade på direkt :) FULL GAS!! Galning!!

Dagen blev jättemysig! Vi var och kollade till Bockön en sväng, men sen höll vi till vid Stora Risten. Adrian kallar det för "Emils Bockön". Pojkarna åkte skridskor och vi grillade korv. Sen hälsade vi på Ingeborg och fick värma oss lite.
På morgonen innan vi åkte ut när jag skulle berätta för Adrian att vi nog inte skulle vara så mycket på Bockön, utan åka till Risten istället så sa jag att vi skulle hälsa på Ingeborg, Emil och Albins farmor.
--Hon som du har träffat, hon är ju snäll, sa jag.
Då säger han så här: -- Jaa, hon är ju nästan för snäll. -- Jaha, varför då?? frågar jag -- Hon är ju såå himla glad jämt  :)

Nästa gång vi ska ut har jag fått lova att vi ska sova kvar. Det var det enda gossen var liite sur för..
Han älskar verkligen skärgården :) Precis som sin mamma...


Framme vid Idön..


Till Bockön en sväng :)


Visst ser det härligt ut!!


Sjöboden..


Åker skridskor med tungan rätt i mun!


Sören gjorde upp elden :)




Adrian & Albin






Korvgrillning på hög nivå!


För bra glöd eller lång tillagning???


Hockey, hockey, hockey..


Korven var inge god.. Detta blev gossens lunch!


GLAAAAD!!


Kallt kallt kallt!!

Jag vet. Det är jag själv som bett, och för en gångs skull, fått som jag vill. VINTER!! Jag vet det. Jag ska inte klaga. Det är inte det, MEN! Har man en liten pojke som är fyra år, är lite lagom vild, som dessutom älskar vintern och som nu inte får vara ute för att det är kallare än fyra minusgrader. DÅ FÅR MAN LEPRA!!!!! Jag bad väl för tusan inte om 12 minusgrader varje förbannade dag? Gjorde jag det?? NEJ! Jag ville ha snö. Det har vi fått. Iofs för lite, tycker Adrian. Jag ville ha vinter. Inget annat.
Om jag nu lägger in en beställning på minus tre grader och sol på lördag? Vad tycker ni om det?? Det låter väl kanon? För vi ska nämligen åka scooter(stavas det så??) till Bockön då. Det har Adrian bestämt!! Jag säger som Caroline af Ugglas; Snälla, snälla, snälla.. Adrian kommer inte att gå med på nåt annat. Så är det!
Jaha ja.. Annars då? Joorå. Ganska bra tycker jag nog. Dagis och skolan har börjat igen (sköönt) Jag har kommit igång med träningen ordentligt. Masade mig iväg till VV också igår. Oj oj.. Ätit gott i jul?? Jaarå, tycker jag väl :)
Julia, jag och Adrian åkte till Nickis (lekpalats inomhus i Uppsala) i måndags. Ska kasta in lite bilder sen :) Ungen lekte tills svetten sprutade om honom!! Och vi också förresten. Nästa gång får vi ta med en polare eller nåt :) Både Julia och jag hade träningsvärk efter att ha klättrat och ålat oss runt, upp och ner. Svårt att hänga på i Adrians tempo ska jag säga! När vi satt i bilen på väg hem säger Adrian glatt och pedagogiskt; -- När vi får våran bebis, då kan jag vara på dagis. När ni är på sjukhuset:)   Alltså, han har liksom missuppfattat det där med barnbarn, som jag sagt att vi får vänta på. Oj Oj Vad säger man?? Jag känner mig som den elakaste mamman i världen som vägrar ge min son en flick-lillebror :( Lilla lilla tussen..

Är alla barn så här??









Adrian själv kallar det sockerdamp... :)



Jaa, jag vann...

..22 kronor... Vad kostar en enkel resa till Östhammar med buss?? Är det okej om ni betalar er egen resa själva??

Ja, herregud!!!

Jag blir så full i skratt när jag läser vissa bloggar. Vilka otroligt olika världar vi lever i. Somligas största problem är vilken färg de ska ha på vasen på middagsbordet eller vilken tunika de ska välja för dagen och som de sen dessutom fotar!!! :D   Ja, ja.. alla är vi olika. Alla skriver vi om det vi vill och tycker är intressant! Dom skulle nog inte för allt i världen vilja byta med mig heller :)

Vi har iaf alla överlevt den hemska vinterkräksjukan. Så sköööönt! Jag kan ju inte påstå att vi går för hundra procent, men det är inget att klaga över!! Saneringen är klar och alla sitter med vid matbordet igen :) Soffan är återigen för alla familjemedlemmar. Det första Adrian frågade idag innan han kastade sig i soffan var
-- Är det bakterier???

På tisdag börjar allvaret igen. Skola, dagis, träning.. Och det ska bli helt underbart!!! Som jag längtat! Vi har ju det så mycket jobbigare här hemma då det är ledighet. Inget dagis, färre assistenter, en superrastlös Adrian. Nu får han träffa sina polare igen och vi kan komma ikapp med allt igen..

Idag har jag tippat på lotto (igen) för att få vinna de efterlängtade pengarna som vi så väl behöver. Jag har ju lovat er, mina vänner, att jag ska bjuda på en resa bara jag jag får ihop mina miljoner. Hoppas, hoppas, hoppas! Var ska vi åka?? Egypten? Thailand? Masesgården?? Jag vill åka till Masesgården!! Jag vill, jag vill, jag vill!!! Jag vill komma iform igen.. Jo, då visst vore väl Thailand också trevligt, men nu känner jag bara för att åka upp till ensamheten. Med träning och bra mat. En egen säng att sova i... SUCK!!

Vänta bara, en dag så åker vi :)

KRAM


Det fortsätter...

idag är det Rulles "tur" att härska över toalettstolen våran. Tufft att vi bara har en...
David springer in hit bara för att äta och passar då på att bada i handsprit. Julia går omkring med plasthandskar och letar frebilt efter munskydd :) Stackars barn! Hoppas att det är över nu. Jag själv fick ju snabbt bli frisk eftersom mannen i huset promt skulle gå och bli sjuk. En karl kan ju inte ta hand om både sig själv och ett barn! Stora saneringen har tjuvstartat också. BLÄÄÄÄÄ! Hatar magsjuka!!
Fortsättning följer...

Precis när jag stängt ner bloggen så ropar Julia... Plasthandskarna hjälpte tydligen inte. Nu har Rulle fått lämna över soffa och toalettstol till henne. Faan! Det blir lite tuffare. Hon har ju diabetes också.. Det blir till att sitta uppe och kolla sockret i natt :(



Näradödenupplevelse!!

Jag säger bara Fy Faan!!! Jag har ropat på Örjan hela dagen plus att jag numera äger ett sk babianarsle.. 
39 graders feber på det. Tack Gud för elefantkondomer!
Detta önskar jag inte min värsta fiende. Jo, kanske en och annan. Men säg inget.. Ni vet vem :)
Min kära man petade i mig alvedon vid 18 tiden och sen lyckades jag sova en stund.
Stackars stackars mig!!
Adrian och Rulle har bäddat på golvet och är så snälla att dom låter mig ta heeela soffan ;)
Nu är det bara att hoppas att man gått ner lite i vikt. Det är ju liksom enda trösten.

Puss & Kram ( för den som vill och törs)

-20 grader och magsjuka :(

Ja, idag är det kallt!! Det hade ju varit roligt om man hade haft ett hus som kunde behålla den värme man så hårt sliter för att få.  Vi eldar hela tiden. Det är 29 grader i taket och 15 på golvet.. Ja ja, behöver ju dock inte ha mössa inomhus. Bara tofflor.. Idag gick varken bil eller traktor igång. Tur vi inte bor i Norrland...
Igår var det lilla gossen som kräktes och mådde illa. Idag är det jag! Synd bara att när mamman är sjuk så får hon inte ligga och vara just.. sjuk.. Jag skulle betala mycket för att få krypa ner och sova just nu.
Adrian är inte så lite rastlös han. Och även idag är det för kallt för gossen att vara ute. Typiskt!
Vi har spelat spel, tittat på film och byggt lego. Han är snäll mot mamman iaf som slipper leka krig eller nåt.

Sjuk gosse här :(

Ja, i natt fick lillprinsen feber. Han har kräkts också, men jag hoppas att det beror på febern och inte nåt annat läskigt. Vill verkligen inte ha den beryktade vinterkräksjukan!!! Eftersom vi har Julia med diabetes också så blir det lite dramatiskt.
Igår tog vi på stor-kragen och gick till skridskobanan. Det är ju lite för kallt för Adrian att vara ute egentligen. Gränsen går vid -4, men med mormors hemstickade ullkrage så borde det inte komma in så mycket kyla tycker jag. Inte bara jag som får krupp och lepra av att vara instängd en heldag kan jag säga..
Ja, vi får väl se vad den här dagen har att bjuda på då.. förutom krupp och lepra..
Hej hej!

Nu har skidorna åkt fram :)

Jajjamensan!! Åååhh vad roooligt :) Igår åkte jag och Julia ett halvt varv, sen fick hon kramp.. tyvärr.. I morse skulle jag ge mig ut själv. Vad tror ni händer?? Jo, det hade tydligen fastnat is i bindningen så i första nerförsbacken lossnar skidan. Skit kul? Nej, inte! Kan ju tänka er synen då jag försöker springa med ena foten medan den andra foten susar nerför backen :)
Ja ja.. I kväll tog jag revanch och åkte två varv i spåret. Med två skidor!
Idag har Adrian haft Philip här. Pappa Rulle skulle vara lite rolig när grabbarne lekte med play doh deg. Han lekte att degen var snor (?) Vad händer då?? Jo, Adrian proppar hela näsan full med deg!! Jag fick ta en tandpetare och försöka lirka ut degen ur gossens näsa.. Suck!

Den här lilla prinsen fick vi låna i går eftermiddag, ett par timmar :)


Casper 3,5 månader :) Söööööt!

Tack för lånet Theodor!!


RSS 2.0