Hej Hej Hemskt mycket... Löv!!!

Ja, det är gång numero tre jag krattar av hela framsidan. Jag vet. Man kan vänta tills alla löv har fallit. Man kan göra så, men det är inte rätt :) Och jag är ju som sagt var den där knäppa sorten som faktiskt gillar att kratta löv. Jag gillar att göra fint. Det är lika på vintern. Jag älskar att skotta snö!! Förra året fick jag skynda mig jättefort innan Rulle kom och drog av all snö med traktorn. Nu vet jag att jag kommer få många erbjudanden om extrajobb hemma hos er. Tack, men nej tack :) Så mycket pengar har ni inte. Jag är dyyyr!

Idag har Adrian och Rulle tagit upp en av våra två båtar. Skönt att vi hann före snön i år!! Nu ska den minsann täckas på engång också. Det ska jag se till. Eftersom det är jag, och bara jag som får tillbringa veckor med att tvätta, rubba och vaxa eländet på våren :) Det underlättar mycket om den har fått vara under presenning hela vintern.

Visst ja :) Min bästa kusin Viveka från Nagu, Åbo skärgård i Finland, har varit här över helgen. Förutom att äta gott så promenerade vi faktiskt mer än 40 km från torsdag eftermiddag till lördag kväll. Kul när det kommer folk med liknande intressen ;) Hon fick även hänga med mig på Boxningen på torsdags kvällen.. Roligt!!!

Nu verkar det äntligen gå bättre för Julia med diabetesen. Men faan vad hon får kämpa! Denna veckan ligger sockret på mellan 5 och 15 och det är betydligt bättre än förr! Hoppas det fortsätter nu bara. Och som sagt var så ska vi ju tillbringa nästa vecka på sjukhuset. Hoppas att allt löser sig ( sa hon som sket i slasken) ...

På mornarna när Adrian vaknar kommer han och lägger sig i vår säng. I mitten. I morse låg vi och gosade, han och jag, när han vänder sig om och säger: Nej, nu ska jag umgås lite med pappa... :) 
Underbara skitunge!!!

Idag var han med mig och krattade löv. Han ser ut som en väldigt liten farbror med sin lilla lilla kratta. Rulle frågar honom; Jaha, är du här och jobbar nu?   -- Ja, jag behöver pengar... 



















Vart tog lusten vägen..??

Nej, det var ingen fråga till Malena Ivarsson. Jag menar förstås skrivar och bloggarlusten. Har bara ingen lust alls.. Har inget att förtälja. Har inget att skriva. Vill inte. Orkar inte. Hmmm... Vad göra??

Okej, vi kan väl gå igenom vad som hänt på sistone då. Nu kommer jag dessvärre inte ihåg var vi var.
Sjukhuset!! Där var vi sist?! Det berättade jag om. Det minns jag. Eftersom jag lider av en lindrig form (än så länge) av alzeimers så hämtar jag min almanacka= mitt liv i skrift.

Topploppet, och därmed årets sista mil-lopp, sprangs första lördagen i oktober. Gick kanonbra :) Jag fick ju det av kompis Ulla i trettiotioårspresent. Snäll vän! Vi sprang i Hagaparken i Stockholm. Jag vinkade till kronprinsessan när jag kutade förbi hennes " lägenhet". Kan lova att hon stod bakom gardinen och vinkade tillbaka.

Veckan efter var det dags för Julia att få träffa läkaren på diabetesmottagningen. Det visade sig dessvärre att det inte såg bra ut alls :(  Hon är alldeles för hög i sockret och har så varit nu i flera år. Så nu beslutades att vi ska läggas in för att få hjälp att "ställa in" allt igen. Novemberlovet tillbringar vi därför i Uppsala, jag och min dotter.
Vi började såklart direkt när vi klev ut från mottagningen, med att skriva, kolla blodsockret sju gånger om dagen, öka insulinet ( 5 sprutor om dagen) , motionera och undvika allt onyttigt. Inte ett dugg har hänt! Hon ligger fortfarande runt 15-20 i socker, hela tiden. Faan!!! Men. Nu ska vi snart få hjälp! Bra!!
Diabetes är den värst jävla skitsjukdom som finns!!! Många tror att det är bara att ta sin medicin varje dag så är det bra. Men så fungerar det tyvärr inte. Allt spelar roll ( allmäntillstånd, mat, motion, stress, kolhydrater.. ) Och ibland spelar det absolut ingen roll vad man gör. Det funkar iaf inte. Jag tycker så synd om Julia som ska behöva ta detta ansvar när det enda hon egentligen skulle behöva tänka på var skolan, killar kompisar och vanliga bekymmer man har i tonåren. Bläää!!!

Och nu har vi ju då äntligen kommit fram till det sista. Min andra trettiotiårspresent; Ladies Night på Globen i den kungliga hufvudstaden :)
Alltså, hur trevligt var inte det?? Om man inte vet vad ögongodis är, då ska man kolla in Martin Stenmark, Andreas Jonsson och Brolle... MUMS!!! Måns Möller var också fin! Och rolig!!  En supertrevlig kväll hade vi; jag och mina älskade vänner!!! Lite ledsen att inte alla mina vänner kunde vara med bara.. Annars var det kanon :)

Sådär ja! Nu blev det ju någar rader iaf :) Får väl se när lusten faller på nästa gång.. Man vet aldrig ;)

Hej Hej!!




RSS 2.0