Åsså vare nyår dårå...

Alltså, snart 2010..
Jag kommer ihåg när vi gick i fjärde klass. Året var 1980 :) Vår lärare Stig( för övrigt den bästa vi hade) bad oss att skriva ner vad vi trodde skulle ske år 2000. Asså va? Då skulle vi liksom vara trettio år, skit gamla och världen skulle typ vara helt fylld av olika rymdfarkoster eller så. Det var ju skiiit långt dit.
Och så vaknar man upp en dag och året är 2010 och man ska snart fylla fyrtio.. Var tog livet vägen? Inga rymdfarkoster har jag sett på vägen heller.. Det närmsta rymden jag har är ett nytt sätt att trolla fram musik; Spotify :) I love it!! Vad tror ni jag letar upp för musik då?? Jodå, åttiotalets bästa! Noice, Gyllene Tider, Kim Wilde.. Ja, Kim Wilde ja. Nu brorsan kan jag lyssna gratis på den skivan!! På åttiotalet fick jag hyra kasettbandet för fem kronor!! Inte snällt Johan!! Affärsman endast tretton år gammal :)
Ja ja.. Nu sitter vi här, min man och jag. Vi har just skjutsat ut vår snart artonåriga dotter(!!) på fest till Ånö. Femtonåriga David vill inte heller umgås med oss en kväll som denna.. Och lillfisen firar nyåret hos Edvardssons :) 
Så nu säger jag GOTT NYTT ÅR till er alla, mina vänner och alla jag... gillar...
Kannibalgrytan nästa för oss :D 

En trött mamma på juldagen...

Ja, en trött pappa med för den delen.. Natten har varit den värsta på mycket länge :(
Jo, dagen började bra med liite julklappsöppning för gossen på morgonen. Han fick sin efterlängtade Hoppetossa och en elgitarr med tillhörande microfon. Så har vi tur så står han på Idolscenen om sisådär 13-14 år.. Då är det min tur att sitta längst fram :)
Ja, sen iaf begav vi oss ner till farmor för att få lite jullunch. Vi promenerade ner hela familjen. Har inte hänt på de sista fem åren kan jag säga .. Jag kan ju inte påstå att David gick med frivilligt, men...
Vi var hos farmor till ca 16 och sen knallade vi hem igen. Adrian stod liksom och hoppade på samma ställe. --Ska vi öppna julklapparna nu? Ska vi öppna julklapparna nu?? Ska vi öppna julklapparna nu???? Efter en timme gav vi upp försöken att försöka dra ut på det hela. Åh, vad bråttom han hade lilla gubben. Men blev lika glad varje gång :) Rulle försökte få honom att lugna sig lite så han sa lite ironiskt --Du kan väl iaf andas lite mellan varven. Då drog Adrian ett par djupa ljudliga andetag och fortsatte sen i full fart :D Söööt!!
Vid halv nio tiden gick jag upp och la gossen, han somnade väl vid nio. Halv tio var det som att trycka på en knapp!!! Han hostade och rosslade i ett. Vi fick dela upp oss i ett par timmars pass. Den som var minst medvetslös fick vara uppe. När natten var slut hade vi sugit 96 gånger... Jag gav honom dundermedlet Lepheton vid halv två, annars hade det nog varit ett par hundra sug :(
Man blir lika förundrad varje gång med den här gossen. Att det kommer så tvärt och helt utan förvarning. Det vänder på fem röda! Men i kväll blir det till att lägga sig i tid för att kanske kunna stjäla till sig några timmars sömn. Och nu ska vi inhandla en fåtölj så en av oss kan sitta uppe istället för att resa sig ur sängen femtio gånger på rad i en timme...
Ja, så blev vår julaftonsnatt.. Hoppas ni haft det lugnare ;)

Idag blir det "julafton" hos mormor med tillhörande julklappslek. Roligt :)
Kram till er alla från mig..


På väg till farmor



Kusiner i soffan...



Adrian läser på paketen :)



Åååå vad roligt med julafton!!!

Julafton i morgon :)

Och det är nu paniken kommer för mig. Det är inte alls så många julklappar under granen. Åh, vad jag tycker det är jobbigt. Det är väl därför man får lönen dan före dopparedan. För att man ska kunna panikhandla dom där sista dåligasamveteklapparna..? Jag vill ju, som alla andra, ge mina barn precis allt dom vill ha och helst lite till.. Vi hade ju i år dock sagt att de två stora barnen inte skulle få direkt nånting eftersom det blivit stugor, datorer, bilar och mopeder.. Men som sagt. Nu är den värsta dagen här. Den dagen då ångesten kommer.. Den är ju bara för mig. Det vet jag ju. Barnen bryr sig säkert inte så mycket.
Jag har ju iaf ett stort paket till Julia :) Och jag har väl aldrig varit med om en "unge" som är sååå nyfiken. -- Mamma, du måååste säga vad det är i paketet. Jag dööör! Hon klämmer, känner, skakar, gissar, utpressar för att få veta :) Men är det nån som kan vara hemlig, så är det jag!

Igår hade vi tapetsering av stugan :) Julia, jag och faster Anna. Alltså, fy faan vad vi är bra!! Självaste Nyström hade inte kunnat göra det snyggare. Ja, kanske lite snabbare, men vadå? Så skönt att det är klart nu iaf!

Julia och jag tänkte ha en uppesittarkväll i kväll med bingolotto. Jag skickade således upp mannen min för att söva lilla gossen. Efter tjugo minuter kommer... Adrian ner. Pappan somnade..

Alla mina vänner och alla jag känner; En riktigt God Jul önskar jag er!!



Söndag 20e december

Och snön har faktiskt kommit, äntligen!!! Åh, vad jag gillar snö :)
Mellan 1979 och 1986 bodde vi mitt inne i den djupa skogen. För att vi skulle behöva slippa gå flera hundra mil till skolan eller bussen var vi tvungna att gå genom skogen, via elljusspåret. Man fick ABSOLUT inte gå på själva "spåret" eller där nissarna skulle sätta sina stavar.   Där var det ju iaf liite tillplattat av nån scoter som gjort skidspåren.( då kom den läskiga, arga Herr Åhlund och skällde) Nej, man fick gå bredvid. Där var det typ en meter djup snö. Jag var väl kanske 130 cm i nioårsåldern. Endast tjugo centimeter till i nian :) Ni kan ju föreställa er hur man såg ut när man kom till skolan...
Jag hatade allt var snö hette, kan jag ärligt säga! 1986 började jag i gymnasiet i Uppsala och bodde kvar där i veckorna. Jag var sååå lycklig att jag äntligen skulle få slippa gå och pulsa i denna snö. Vad tror ni hände då?? Jo, det var minsann då vi fick "gröna vintrar".. Typiskt!
Ja ja.. Nu är jag vuxen, (ibland) jag bor mitt i byn där det finns plogbilar och det bästa jag vet är att skotta snö :D
Idag tog vi varsin pulka och gick till Surberget. Jag, Julia och Adrian. Ååhh, vad roligt. Men ack vad läskigt! Inte var det så otäckt när man var liten inte?! Backen är ju flera kilometer hög känns det som.

I fredags hade jag en kväll för mina väninnor :) Vi hade hur kul som helst! Vi lekte julklappsleken, spelade Sanning och Konsekvens och badad i tunnan. Det var länge sen jag skrattade så mycket :) Nästa gång ska vi ta en spakväll! Ellerhur brudar??!!

I morgon är det alltså dan före dan före dan före dopparedan!!! Härligt! Granen är så påklädd den kan kan bli. Gossen jobbade hårt i går kväll :)

Nu ska Julia och jag titta på Wallander..

Natt natt


Trackbyte idag..

Gissa om läkaren den här gången tog fram rätt sorlek på track?? Nej, just det! Men denna gång hann jag iaf se det innan jag tog ur den gamla.. Asså va?? Suck!
Gossen köpte sig ett hagelgevär efteråt. Hoppas han inte känner sig bitter eller nåt? Nej, han ska ha det när han går på älgjakt med Görgen ;) Men det kan bli lite för Görgen att förklara framöver är jag rädd. Jag läste nämligen sagan om Babar på sjukhuset idag, för Adrian. I denna första bok om den lilla elefanten så är Babar och hans mamma ute och leker, men så kommer jägaren och skjuter Babars mamma. Så hon dör!!! Adrian blev så beklämd och ställde en massa svåra frågor.. Oj oj Görgen. Vad säger man nu??

Adrian har förresten lärt sig att skriva :D  Det är Julia som lärt honom. Ett ord: FIS  Ja, just det.. Fis.. Varför då kan man undra?? Tonåringar, eller va? Ja, iaf så skrev ju då Adrian ett brev till Arne (doktorn) i morse i bilen, som han sen gav till honom. Vad stod det där då, undrar ni? FIS... Hmm..
I morrn bär det av till sjukhuset igen.. Denna gången med farmor. Dags att träffa ALS teamet igen.

 God Natt alla nära & Kära

Julklappsdax..

Idag åkte vi till Uppsala, Julia och jag, för att inhandla årets julklappar :) Vi har ju sagt att vi inte ska köpa några klappar i år, men lite till gossen var vi ju tvungna att fixa iaf. Sen har vi ju vår paketlek också, hos mormor, på juldagen som vi måste ha paket till. För er som inte lekt den, så är den att varmt rekomendera! Rolig!! För det första köper alla en varsin grej för en summa man bestämt före, t.e.x. 50 kr. Alla paket läggs på bordet och man har två tärningar. Alla turas om att slå och den som får två lika, får ta ett paket från högen. Man håller på så tills alla paket är slut. Alla öppar det dom fått (låna) Sen börjar det!! Man ställer klockan på kanske en kvart, tjugo minuter. Man fortsätter att slå och varje gång man får lika på tärningarna så tar man en grej från någon annan. Det kan bli en riktig huggsexa kan jag säga :) Vissa saker är ju mer attraktiva än andra! Vi brukar köpa lite knäppa saker, så blir det hela ännu roligare :)
Tänkte att vi skulle leka det på fredag också då jag har en liten tjejkväll här :D
Gårdagskvällen tillbringade vi i "kannibalgrytan", jag och Rulle. Så himla skönt!!! 3 plusgrader i luften och 40 i vattnet..
Ja, någon lucia har jag tyvärr inte sett alls idag, men i torsdags, på dagis, fick vi se ett jätte fint tåg. Adrian vägrade ju förstås att sätta på sig tomtedräkten och hade väl inte gått med i själva tåget heller om inte Helen hade varit så smart att spela döv då Adrian försökte meddela detta. UNGE!! Han måste ju absolut brås på sin far, för att klä ut sig var iaf det bästa jag visste när jag var liten :) Utom när vi fick främmande förstås, för då klädde jag tydligen av mig sprittnaken och visade glatt upp mig för alla.. Jag har slutat med det nu.

Nej hörrni! Dags att hoppa på sömntåget innan det far iväg utan mig!!
Natt Natt


IDOL!!

Ja, nu kan vi sluta upp med all hemlighetsmakeri. Pust!! Kompis Jessica har ju som bekant fyllt 40 och vi ville ju hitta på nåt kul att göra med henne. Vad hittar man på i Öregrund i november/december..?? Jo, man åker på Idolfinalen!!! :)


  














Ja, ja.. Kanske inte dom bästa bilderna, men fan vad kul det är att vara där :) 


UAS idag...

Vi fick träffa den nya läkaren som ska fortsätta Adrians behandlingar. Han ska använda ett medel som aldrig prövats i Sverige förut. Ingen har behövt gå så långt ( såklart är vi ju de som behöver det) De andra har blivit bättre av det berömda medlet OK432 (japanska alger).
Det nya medlet har prövats i USA med goda resultat. Så nu är det bara att hålla tummar och tår!! Behandlingen blir densamma. Adrian sövs, man suger ur cysta för cysta och sprutar in medlet istället. Sen är det bara att sitta och vänta på att han ska bli så sjuk som möjligt, med feber och högt CRP ( sänka) Ju mer han reagerar, desto bättre borde medlet verka. Om allt blir som de säger så ska vi börja i februari..
Jag kan ju inte säga att jag har fullt hopp, men vad har vi för val?? Vi är helt i händerna på sjukhuset. En fyraochetthalvtåring borde inte behöva vara med om det här alls!!! Hy Haan!!

Ann-Mari fyra år..

.. frågade mig på dagis igår; Är du väldigt gammal???? Asså va!! Får man slå barn??
Förstod att det inte var någon idé att försöka förklara för henne att sömnbrist gör folk väldigt gamla :) Jädra skit! Jag la ju in en bild på min fina pappa häromdan. Han tyckte inte att han kände sig som han såg ut, liksom. Ni fattar?? Det är samma här. När jag ser en bild på mig själv blir jag alltid lika förvånad. Vem är det där?? Vilken tjockis!!
Men pappa tog iaf fram den bilden som han tyckte gjorde sig själv rättvisa. Hur han känner sig. Jag kan ju bara se min storebror Johan i den bilden jag. SÅ JÄKLA LIKA :D


Zzzzz...

Japp!! Jag har sovit 21.00-06.00!!!! YES!! :D

Inte roligt längre...

..krafterna tryter nu, på dagarna. När man ska förväntas vara pigg. Rulle jobbar inte hemma heller så där finns ingen hjälp att få. Denna vecka är gossen endast på dagis en dag.
Idag var jag iaf med Adrian själv på dagis. Lättare att hålla sig uppe och vaken då.. Vad är det som händer med mig? Inre stress som kompis Jessica säger.. Jag vet ju att det egentligen är så jag med. Vi lever i en väldigt tuff situation, med allt som är runt oss. Jag har aldrig läst så många böcker förut! Jag har väl aldrig räknat såå många får förr heller! Världens största fårfarm kan jag säga! I natt räknade jag från tusen, baklänges ner till noll. Sen tände jag lampan och läste en halv bok till. Helvetes jävla skitnätter!!!!
På onsdag ska vi träffa det nya teamet på sjukhuset, då vill jag vara någorlunda pigg. På fredag ska vi ta ut Jessica, som fyllt 40 :) Då vill jag verkligen vara pigg!!
Pappa säger att det fortfarande är fullmåne?? Är det så? Isf går det ju över snart :)

Skit samma!! Jag får väl sova sen.. nångång..


Nu börjar jag bli tjatig..jag vet!

..men även denna natt har jag varit vaken från strax före 03.00 Jag tittade nog på klockan sista gången vid 07.00 igen. Är snart rädd för att bli beroenda av mina (kära) morfintabletter igen :(  Det är det enda som nu kan få mig att hitta sömnen. FAAAN!
Jag var iaf upp och tränade på gymet en sväng nu på fm. Sprang 6 km på bandet. Sen tog Julia och jag en långpromenad. Gossen väntas hem nu klockan fyra :)
Vi hörs..

Nu är vi alla vaccinerade!

Ja, jag fick äntligen med mig David idag, efter mycket protester!! Och jag sjäv fick vaccin mot säsongsinfluensan. Julia och Adrian fick spruta nummer två igår. Så nu är vi alla klara!!
Och nu måste vi prata lite om min sömn igen då! Jag köpte ju Valerina och fick sova två nätter riktigt bra. Men i natt var det kört igen. Jag vaknade kl 02.30 och var vaken till strax före 07.00.. Bläää! Varför? Varför? Varför? Detta är inte speciellt kul längre... Jag hade tänkt att åka in till Uppsala och handla julklappar idag, men det fick jag hoppa över.
Undrar sa flundran om jag kanske ska ta och sätta upp julgardinerna nu? Stakarna står(!!) redan på plats :)
Ikväll tänkte jag och min man ha en mysig kväll framför Idol, men om jag får göra en gissning så somnar jag nog fem i...

Ha en trevlig helg mina vänner och alla jag känner :)


Knappbyte, broccoli, frisering och fotbad...

Ja, så såg gårdagskvällen ut hos familjen Andersson. Adrian och Madde kom hem från dagis vid 15-tiden och vi gjorde knappbytet. Madde var så duktig! För att inte tala om gossen.. Vilken kille!
Till middag blev det köttbullar och potatis. Jag älskar ju broccoli och vill ju såå gärna att mina barn skall börja äta denna nyttiga grönsak. Det slutade med att jag mutade David med femtio kronor för att han skulle smaka :) Jag tog såklart den största jag hittade också. Stackars kille. Vilka miner han kan göra!
Efter maten ville Rulle bli klippt. Jag har aldrig varit i närheten av en sax på det viset, men Julia var sugen på att ha lite kul och jag tänkte som så; Det är ju bara Rulle.. Gift är han ju redan också.. så vad faan. Vi klipper till :) Vår gamla kökssax funkade inget vidare så jag fick rusa iväg till affären. Kommer inångande på konsum och frågar; Har ni någon klippsax??? Va? Öh? Klippsax?? Nej, frisörsax såklart... Klippsax...Suck! Afasi kallas det..
Nej, det fick bli en vanlig kökssax.
Det var ju skitkul att leka frisör :D  Rulle blev lite sur bara när jag råkade klippa (det lilla som finns kvar) luggen lite för kort. Han är tydligen väldigt rädd om den... Adrian ville också gärna hjälpa till. Det blev bara lite stubb där bak. Men det är så sällan Rulle tittar sig i backspegeln. Det gööör inge..
Julia och jag tog en långpromenad på kvällen, medan Adrian och pappa tog sig ett fotbad. Varning för vattenskada i TV rummet...


Så här ser knappen ut. Med kuff och allt..




Bildbevis ;)




Blivande frissa..


Koncentrerad!

Nej, nu blir det en promenad! Solen lyser för sjutton :) Jag har varit till Gimo och simmat 1,5 km på morgonen= duktig!!
Hej svejs..

Alltså, vad är det för feeel på mej???

Jag har liksom slutat sova..ju.. Jo, inatt var jag faktiskt vaken endast två timmar. Men natten före var jag vaken istort sett hela jäkla natten. Är det någon som har en aning hur lång en natt faktiskt kan vara??? Min snälla mamma kom hit och stoppade mig i säng ett par timmar på dagen igår. Fast jag visade mig vara duktig och sa ifrån. Hon vet hon..
Ska jag behöva gå till doktorn för det här eller?? Grrrr! Jobbigt detta :( Och nu kommer fullmånen i natt också, tror jag. Ingen som har lust att plocka ner den rackarn? Ett bekymmer mindre då.. 
Ska gå till hälsokostaffären och inhandla valerina eller nåt, får se om det hjälper.
Jaja.. Nog om detta.
I morse kunde jag äntligen gå på gymet igen. Har inte haft pengar att kunna köpa gymkort för och sen har gossen varit hemma så mycket så det var ett tag sen jag var där. Jag sprang iaf 5 km på bandet, hoppade fyrahundra hopp med hopprepet och tränade. Skööönt!! I kväll skulle dessutom min kära make vara hemma och umgås med sin lilla son så är det nån som har lust att promenera i kväll så är jag ledig :) Sen ska jag väl tamejfaan inte ha några som helst problem att sova?????
Idag blir det "knappbyte" hemma på köksbordet. Det är Maddes tur att få prova hur det går till. Förut åkte vi in till UAS för att göra det, var tredje månad. Nu fixar vi det själva, hemma. Ibland tror jag vi kan mera här hemma än vad de kan därinne. Gossen tycker det är okej och det är huvudsaken.
Nu blir det till att städa av lite , handla och förbereda middagen innan Adrian och Madde kommer hem från dagis :)
Tjingeling!!

RSS 2.0