Tankar och funderingar...

Ja, det har man när man är femochetthalvt år.

Adrian: Ååå.. Jag undrar vad vårat barnbarn ska heta...
Mamman: Ja, det beror ju på vad det blir. Vad vill du ha för barnbarn?
A: En kille!!!
M: Ja, vi får väl se vad Julia får...
A: Julia??? Men .. det är väl du som får??
M: SUCK!! Nej.. Jag har ju talat om att det är Julia och David som får föda våra barnbarn.
A: Vem födde du först?
M: Julia
A: Sen?
M: David
A: Sen??
M: Dig :)
A: Men pappa då??? När födde du honom????
M: :) Nej, men honom födde ju farmor. Och mormor födde mig. Sen blev pappa och jag ihop och då föddes Julia.
A: Men, var va jag då?
M: I pappas pung...
A: Men hur kommer bebisen ut från pungen och in i mammans mage..?
M: Hmm. Asså.. Ja.. Öh. Du vet.. Det blir så bara.
A: AHA!! :) Man sätter rumporna mot varann, sen kryper bebisen över till mamman!!!!?! :D

Så lätt är det inte alla gånger att förklara hur saker och ting går till. Men vad gör det när man har en sån klok femochetthalvtåring..?

Det kan vara knepigt att ha sladdbarn. Med tanke på att när man har sladdbarn så har man automatiskt äldre barn, typ tonåringar. Det roligaste en tonåring vet är att lära det lilla sladdbarnet att säga saker man inte bör säga. Just nu sjunger vårt sladdbarn en sång som går så här: (Och nu är det tur att en eller annan bokstav inte uppfattats riktigt rätt av sladdbarnet)  Wooooow Wooooow Knalla alla brudar! Wooooow Woooooow Knalla alla brudar...

Jaa.. Vad säger man..?

26 november idag...

och redan vinter!! Asså.. Liite tidigt väl?

Idag har Julia och jag varit på återbesök på sjukhuset. Nej, det går ju inte riktigt som vi vill.. Fortfarande hög i sockret. Nu ska hon iaf pröva att byta ut det långsiktiga insulinet Levemir till ett annat insulin som heter Lantus. Det ska tydligen räcka några timmar till. Levemiret vill gå ur kroppen strax före middagen och då blir hon hög.. Ja ja, får se om det hjälper. Alltså om jag är less.. vad ska då inte hon va..?? Helvete!!

Lite julklappsköp fick det bli idag också. Egentligen finns det faktiskt inga pengar till sånt just nu. Vi skulle behöva stoppa varje liten krona i det här förbaskade huset som är 14 grader "varmt" på mornarna. Men de stackars stackars barnen som inte har alls några prylar måste ju få tindra med ögonen den 24e december. Så är det ju. Vare sej man har råd eller ej.. Suck.
Men den lilla gossen som var hemma och vaken när mamman kom hem hotade med att flytta hemifrån om han inte fick öppna sina julklappar redan idag. Han hade absolut ingen lust att vänta tjugosju dagar till :) Han som absolut inte har en enda liten leksak att leka med :)
Men i år blir det faktiskt inte så många julklappar, försökte jag förklara för Adrian häromdagen, eftersom vi ska köpa ett Nintendo Wii till hela familjen i julklapp.
--Men, det gör inget säger gossen glatt. Tomten kommer ju med allt jag önskat mig...
Och då ska jag bara förtälja att han kryssat i ALLT ( utom de rosa sidorna) i ALLA kataloger som kommit. Nej, förresten. Fel. På slutet blev det så jobbigt att kryssa så nu har han lärt sig att skriva "ALLT" istället. Så nu står det "ALLT" på alla sidor i leksakskatalogen. Hmm.. Nån som har ett förslag på hur vi ska lösa detta nu då..?? Varför i hela helvete hittar man på nåt så löjligt som Tomten??? Varför ska han få hela äran?? Han lägger ju inte ut en krona...





Lördag 20 november... fortfarande v 46




Vecka 46

Tränat
Med Adrian till tandläkaren
Simmat
Tagit influensavaccin
ViktVäktarna
Firat Jessica M
Boxing
Besök hos spåkärring
Städat trappor


Roligare än så blev inte denna veckan...

Magsjuk??

eller åt jag för många pistagenötter igår..? Ja, inte vet jag, men jag vaknade iaf kl 03.30 i natt av en sjuhelvetes magknip. Och har sen dess typ suttit på toaletten.. Aj Aj Aj..
Så kan det gå...

Ja, annars har väl allt rullat på som vanligt här. Sjukhusveckan med Julia var riktigt bra och lärorik, även om vi inte helt fick ordning på alla värden. Lite skrämmande är bara att barndiabetesteamet arbetar totalt olika mot hur vuxensidan arbetar. Väldigt synd är det också, eftersom vi lärt oss en sak förut och ska nu helt tänka om. Javisst ja, det är ju typ hundra meter mellen de två husen. Tänkte inte på det...
By the way. Se till att inte hamna på sjukhus allt för länge. Iaf inte om du gillar mat. Den görs nämligen i Västerås och luktar lagom mycket blöt hund när den anländer till Akademiska sjukhuset. Men den är säkert billig.


Javisst ja. Sen kom ju den efterlängtade snön (enligt Adrian iaf) också. En sväng till Surberget hann vi faktiskt med :) Adrian låter faktiskt lite mallig när han berättar för folk att hans mamma vågade åka ner på bobben. Han är schysst nog att inte säga att det bara var halva backen...




Maaaaaaaaammaaaaaaa!!!!!! Du måste komma och dra upp bobben!

Vår lilla gosse har kommit på en sak man kan göra när det inte är lördag och man därför inte får äta lördagsgodis. Man kan lägga huvudet på sne och fråga; Mamma, ska vi baka??
Och med tanke på att jag läst några gånger i den lilla boken som följer Adrian hos hans assistenter, så är det inte bara hemma han kör med den taktiken. Lilla skitapa :)


Mumsfillibabba ;)


Och så var det "torsdagsjumpa" igen då. Himla kul tycker Adrian!!









Nej nu ska jag försöka få någonting i magen. Hoppas bara det stannar en stund ;)



Jaha, 1a november idag..

Och då är det bara knappt åtta månader till midsommar :) Det känns ju bra iaf!
 
Idag blev det en tur ut till Bockön för att städa ur stugan inför vintern. Jo, jag har ju försökt förut med detta arbete, jag vet. MEN, nu tvingade jag med mig mannen min. Och det var väl en jäkla tur det, för i den andra sängen låg en råtta ( okej, mus. Råtta låter äckligare och coolare) till. Under kudden. Blää och fyy faan!!!! Och som om det inte var nog med det så fanns där rejält med likmaskar. Som troligtvis hade en trevlig måltid på den stackars döda råttan. Mannen min gjorde en brasa på ängen vid sjön, där vi eldade upp alla sängläder. Sen blev det storsanering av hela stugan, med ytsprit överallt. Jävlar den råtta eller minsta skit-mus som tar sig in i min stuga i vinter.. Den blir det synd om. För nu är det RENT!!!


Ja, nu står sängarna på högkant för att inte råttjävlarna ska kunna bädda ner sig :) Ha Ha!!

Men i vår ska jag se till att väggar och golv tätas!! Jag vet inte hur mycket pengar jag lagt ner på diverse råttgift, pipdosor och råttfällor, bara i år. USCH!!

Annars då?? Jo, i lördags åkte vi till Gimo och badade. Jag, Julia och Adrian. Det går så himla bra att bada med pluggen! Kan säga att vi fått ett "nytt liv" när det gäller vatten :) Förut fick jag bära gossen hela tiden, en bra bit ovanför vattenytan. Ständigt livrädd att han skulle få in vatten i tracken. Nu badar han (nästan) som vilken unge som helst :) Underbart!!!
Philip kom också till simhallen, så killarna fick bada en stund tillsammans. Galningar!! Philip är mer under vattnet än ovanför. Så där ligger Adrian i lä ;) Men kul hade dom..

I fredags var Philip här och lekte på eftermiddagen. Då fick dom en ny kompis som dom tillbringade flera timmar med; Birgitta Dahl.. Killarna hjälpte henne att elda i skogen utanför vår gård. Finns nog inte ett träd som inte fått smaka på Adrians såg och blivit av med en kvist eller två. Hur dom slet och jobbade:)  Så nu är båda två bjudna hem till henne nästa gång hon är i stugan. Trevligt med grannar :)

Usch, i morgon ringer väckarklockan min 05.10  Jag och Julia ska vara i Uppsala kl 8.00. Och hon ska vara fastande. Jag får lov att smygäta innan hon vaknar ;) Annars tvingar hon mig att sympati-fasta! --Får inte jag, ska inte du.. :)

Håll nu tummarna för att allt ska flyta på så kanske vi har tur att komma hem redan på torsdag..? Säkert inte, men man vet ju aldrig ;)
På fredag morgon åker Rulle till Gotland för att vara med och serva ( heter det så??) på Gotland Grand National. För de som inte vet så är det då drygt 2000 galningar drar iväg på crossmotorcykel i ca fyra timmar i lervälling och annat mysigt.. Ja ja.. Mest killar antar jag..?


Så här fin dag hade vi iaf idag.. trots råttor..



Pappan tankar båten, mamman packar i båten, gossen..äter.. middag??



Styr med...


..tungan :)






Ja, liite småkallt var det faktiskt..



Fiiin!!!



Stugan våran :)



HÖST!



Aj löv it!!



Novemberkase



Är det vackert eller är det vackert???











RSS 2.0