En lugn hemmakväll på Brunnsgatan..

Japp, gossen är hos Edvardssons ( och lär sig antagligen lite nya fotbollssteg) tills i morgon eftermiddag.
Idag har vi jobbat hemma. Rulle med utbyggnaden och jag med altanen. Jag högtryckstvättade och oljade ju den förra veckan och idag har jag plockat i ordning och börjat göra lite fint :) Sommar sommar sommar... :)

Igår var vi till Ackis, jag och Adrian, för avgipsning och röntgen av armen. Gossen var såå trött i sina ben så vi "snodde" en rullstol från 95an bort till 70. Så då fick ju folk ännu mer att glo på :) En gosse med lymfangiom, track, gips och i rullstol :)
Men lyckan ( att bli av med gipset) blev kort. Gipset ( halva iaf) åkte på igen, för en vecka framåt. Hmm.. Undrar om dom såg var det var för en liten spjuver vi hade!?!  Lika bra att ta det säkra före det osäkra..

Ja, men just ja. Midsommar har det ju för tusan också hunnit vara..!! När var jag här inne sist?? Vi var i Sunnanö, hos farfar Kent. Ja, nu är det ju så. Farfar Kent. Inte farmor och farfar längre. Farmor Inga-Lill somnade lugnt och stilla in den 17e juni. Hon är i himlen nu, säger Adrian, och farfar har ont i hjärtat..
Gossen vår är klok. Han vet han.
Sov Gott Farmor...

På midsommardagen åkte jag och Adrian ut till Bockön. Det var ju så härligt väder :) Vi hamnade som vanligt på mat hos Myhrbergs på Risten. Trevliga människor :)

Ja, ja.. Allt blir vardag igen. På måndag eftermiddag var det dags att åka i land igen. För, som sagt var, så var det ju sjukhuset igår...

 Och i kväll sitter vi nu här i soffan med ett glas rödvin och glor på TV.. Skööönt!!

Hej Hej!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hej Hej!

Hemskt mycket Hej!

En liten uppdatering kring läget på Brunnsgatan;
I måndags trotsade vi vädret och drog till Furuvik. Jag, Julia och Adrian. Regnet hängde i luften på morgonen när vi skulle åka och det var riktigt kallt. Jag försökte övertala gossen att vi skulle ställa in. Men har man lovat så har man.. Vi packade ner vinterjackor och regnkläder. Burr! Betala flera hundra för att gå och frysa och bli blöta :(  Men(!!) så fort vi kom fram sprack det upp på himlen och vi fick en jätte fin och skön dag.
Fördelen med att åka en dag med förväntat dåligt väder var att alla andra barn hade låtit sig övertalas av sina mammor och pappor att ställa in. Vi var alltså nästan helt själva på Furuvik :) Super!! Jag satsade tre hundra kronor på att försöka vinna en såån stoooor chokladkaka, ca 2 kg.. Men jag börjar misstänka att Viktväktarna varit med och sponsrat och bara ger mig nitlotter. Hrmf! Ja ja. Lika bra kanske. Har man ätstörningar så har man! Liite tur har jag ju dock, eftersom jag kan springa över till "lilla grannen" och sno Plopp när sockerbegäret  blir för starkt. Julia gick nämligen och vann. Typiskt!

I tisdags var det dax för röntgen av den "blåa armen" Och det gick bra. Den läker som den ska. Pust! Nu måste vi bara få gossen att hålla sig någorlunda lugn i några veckor-månader till för att armen ska få bli helt bra. Inte ett helt lätt arbete..
Efter sjukhuset begav vi oss till Gränby. Gossen hade bestämt sig för att klippa av sig sin blonda kalufs. Det ångrade han väldigt fort då den mycket( enligt Adrian) elaka, hårdhänta, manliga frisören tog fram sin KAM. Och när jag säger kam så menar jag inte en sån kam med en centimeter mellan taggarna. Det var mer likt en luskam. Adrian SKREEEEEK som en stucken gris!! AAAJJJ vad ont det gör att kamma ut ett hår som typ aldrig sett en hårborste, som innehåller lite intorkat dregel, vällingrester, skorv och lite annat smått och gott. Att bryta armar eller ta elaka sprutor är ingenting mot att gå till frisören :) Stackars lilla Tuss..
Men ut kom han med en cool frisyr som kräver en halv burk vax om dan. Noga ska det va!!
Bild kommer sedan :)

I torsdags tog jag båten och drog ut till Bockön och klippte det väldigt långa gräset. Fick tillkalla hjälp dock. Nej, inte med gräsklippningen. Den fixar jag. Men det första jag upptäckte var en död råtta i slasken i köket. Kan förtälja att det inte luktade jordgubb i stugan!! Blääää!! Tur att vi har Sören som granne ute i skärgården;) Han fick leka tuff machokille och komma och bära ut eländet.

Nej, nu är det dags att ta emot lillprinsen som har varit hos Edvardssons i helgen :)


Klar med Adrians nya rum :)

Kolla vad fint och bra det blev.. tillslut..









--Ååh! Jag har inte vant mej. Jag blir glad så jag nästan spricker :) sa gossen idag..

Men guuuuuuuud vad länge sen...

F´låt.. Och nu är det ju fotbolls VM också, så nu kommer jag ju absolut inte ha tid att skriva. SKOJA!! Min vän Peter tycker att jag är fullkomligt hopplös som inte behagar titta när en massa vuxna karlar springer på en väldigt ansad gräsmatta för att jaga en boll. Jag har aldrig riktigt förstått varför man inte kan ge dom en varsin boll. Då slipper dom ju åka världen runt för att bråka så där.. Så gör vi ju med våra små barn. Jaja.. En vacker dag kanske jag också sitter klistrad framför TVn och glor på allt från Wimbledon till hockey.. Knappast troligt, men blir det sju torsdagar i en vecka så...
Ja, vi har ju hunnit vara i Östergötland också, gossen och jag. I fem dagar var vi hos kompis Marika. Hon bor tre mil efter Norrköping. Så dant, så dant som dom säger på det språket :) Istället för "bilen" säger dom bejlen. När dom ska säga vin säger dom vejn. Kul språk! Dessutom sa Lina, sex år till mig: --Du är vuxen, fast du är så liten. Du är ju lika liten som en vegetarian :)  Hmm.. Undrar vad hon menade med det?? ;)
Ja, vi har iaf haft några jätte trevliga dagar där nere!!! Marika och Fredrik har ett så stort hus, att när man ska dammsuga måste man byta kontakt till dammsugaren efter varje rum!!! I vårt hus räcker sladden runt hela huset. Suck! Nej, jag tror inte att vi har speciellt lång sladd till vår dammsugare. Deras tvättstuga är som halva vårt hus. Nej! Jag är inte ( speciellt) avundsjuk. Nej då. Tids nog så...

På tisdagen åkte vi iaf hem från Norrköping, jag och Adrian. Vi var väl hemma ca 17 tiden. Jag städade ur Marikas mammas bil, som jag hade haft ner dit ( en annan historia) sen åkte jag och lämnade den. Jag tog en promenad och var väl hemma halv nio på kvällen. Tanken var att jag i lugn och ro skulle få packa upp, medan gossen sov. Men varför ska någonting någonsin bli som man tror och vill????? Neej då. När jag kommer hem sitter gossen och hans far på soffan med inte glada miner. Gossen har ramlat ner från studsmattan ( jo, vi har nät!! Men det ligger i brygghuset!!) och har väääldigt ont i vänster arm.. Jag ringer barnakuten i Uppsala. Telefonsvarare. Jag ringer 1177 ( sjukvårdsrådgivningen) Väntetid 35 minuter. Ger gossen alvedon. Ringer Östhammars sjukhus. Åker till Östhammars sjukhus. Mera smärtstillande. Mitella. Akademiska sjukhuset. Morfin. Gips. Röntgen. Armen av i nedre delen av överarmen... Hmm.. Hemma 04.30 på onsdag morgon. Gääääsp!!!! Med en Adrian i gips, igen.. September 2008 var det sist. Då bröt han samma arm, fast då radius och ulna= underarmsbenen. Denna gången ramlade han på kökströskeln.
Nej, men det är ingen fara. Det är ju bara sommar. Den sommaren som Adrian skulle kunna få bada för första gången på fem år. Den sommaren då vi kan "plugga igen" tracken. Jag menar sommar. Varmt, klia, sandlåda, cross, cykla, hoppa studsmatta ( ironi) Ja, men varför inte??? Vi tar väl det också.
Jag är iaf glad att inte mormor hämtade riset och drog ner byxorna på mig. Eftersom hon hade köpt ett nät till gossens studsmatta för ett par tusen kronor för att han inte skulle ramla ner och bryta.... Jag vågade inte ens svara i telefonen när hon ringde. Jag tvingade Adrian att svara. Tänkte att det skulle hinna lägga sig lite om det kom från honom, liksom.. Men, hon är snäll min mamma. Hon sa inte ett dugg!! Hon vet ju förstås att jag mår dåligt ändå..


Passar på att låna badkaret ;)



Läskiga djur!! Bäst att fly :)



Glad kille som får åka lastmaskin med Tony!!



Bada hann vi med också!



Jack i plurret!!



Höns och ankor ville ha mat!






Marika hämtade pållarna..



--Mamma ska knäppa kort på oss..


--Men stå här då!!!


--Titta på mamma nu då. Hon ska knäppa kort på oss!!!!



Fina Lina på cykel :)



Tre andra kompisar vi hejade på ;)



Coola Klasse :)



Tror ni inte att det fanns en cross också???? Joho då! GLAD Adrian!!!



Och här är en trött kille på onsdag kväll. Armen i blått fint gips...

 






I morrn blir det till att resa..

Igen, säger väl ni då?? Jo då minsann. Nu är det dags igen. Gossen och jag ska åka ner till kompis Marika i Norrköping :) Hon ska till att fylla fyrtio hon. Kan ännu inte riktigt förstå. Alla mina vänner bara fyller och fyller.. 40.. Själv är jag fortfarande bara tjugonitton ;)

Igår reste vi till den kungliga huvfudstaden och sprang vårruset igen. Jag förbättrade faktiskt min tid med en minut och 12 sekunder :) = 28.43 denna gång. Men fyy faan vad trött jag var!! Nu är det inget lopp förrän i början av augusti om jag inte missminner mig. "I form loppet" är det då. En mil!! Låångt. Tycker jag. Bra att ha nåt att träna för i sommar!

I måndags var vi till UAS för att göra trackbyte igen. Adrian var ganska sur och tyckte inte det var någe vidare alls. Mormor var med och assisterade. Tur att vi åkte till leksaksaffären efteråt! Eftersom Toys R Us ännu inte fattat att dom har en stor crosskund i Adrian Andersson, så fanns där inga crossar alls! Det fick bli en ny fotboll och ett mini-bowlingset istället :)

Idag fick mamman packa mest hela dagen. Mormor var snäll och tog hem gossen några timmar. Han har tydligen gjort en beställning på en egen änglatrumpet idag. -- En sån där kan du få ordna åt mig, sa han till mormor. --Min mamma är inte så duktig på sånt, tillägger den lilla skitungen...
Hrmf!!

RSS 2.0