Jaha.. Välkommen hem då...

Kul?? Nä, vette faan!
Hemma bra, men borta bäst..
Nej då. Visst tusan vill jag väl komma hem. Men, ni vet. När man varit på en kurs eller föreläsning och fått lära sig en massa fantastiska saker. Så kommer man hem och resten av klanen inte fattar nåt!!!! Jag vet. Jag kan inte begära det. Men lik förbannat är det jobbigt. F´låt!
Ja ja.. jag får försöka gå lite varsamt fram. Tids nog kanske alla i min familj lär sig att gilla det jag gillar?
Jag vill ju bara att alla ska få lära sig det jag lärt mig :)

1. Tallriksmodellen = halva tallriken grönsaker
Min familj : Bea/pommesmodellen = Halva tallriken bearnaisesås/halva tallriken pommesfrites

2. Minst 30-60 minuters promenad varje dag
Min familj : 30 minuter TV och 30 minuter dator, i timmen...

3. Mycket fibrer och lite fett
Min familj : Lite fibrer och mycket fett

4. Mat med långsamma kolhydrater
Min familj : Så snabbt som möjligt!!!

5. Planera veckomatsedel och inköp
Min familj : --Vad ska vi äta idag??? --Sticker du och handlar???

 Ååååååh..... SUCK!!!!!!!

Vad gör man??? Orkar inte flytta till Fjället en gång till.... ;)

KRAM


En vaken-natt..

Japp.. tyvärr. Men jag gjorde förmiddagspasset ändå och la mig att knoppa ett par timmar efter lunch. Duktig Sicka som kunde lägga sig mitt på dan!! Riktigt stolt över mig själv faktiskt.
Jaa.. Snart är veckan slut här då. Den har varit riktigt skön, välbehövlig, tuff, avslappnande.. Ja, helt suverän faktiskt. Jag vet fortfarande inte hur jag ska kunna tacka Anders och mamma som faktiskt bjöd mig på den här vistelsen!!!!! Helt makalöst, otroligt snällt.. Tack tack tack!
I morgon blir nog en ganska lugn dag, med egen träning då förstås. Simma, promenera. Kanske kan springa förresten?? Vi har ju bar asfalt igen nu :) Jag har ju inte sprungit en enda gång denna veckan. Det är lite surt.
Träningskompis Camilla har väl sprungit flera mil nu när löpbandet har varit ledigt den här veckan :) Hmm.. Jag får ta igen det när jag kommer hem.

Nej, nu ska jag ta och simma några längder tänkte jag.
Ha det gött så hörs vi :)

Datorn har lagt av...

eller rättare sagt internet :( Därav skrivtorkan.. Men idag lånade jag datorn här.
Jaha.. vad har hänt då?? Nu har jag ju inte schemat framför mig och alzeimers-light lider jag ju av som alla vet. Ska försöka komma ihåg. Jo, det häftigaste är ju att JULIA HAR FÅTT KÖRKORT!!!!! Alltså, är det mammas flicka är det mammas flicka??!! Jag är såå stolt så jag nästan spricker! Ja, spricker håller jag väl nästan på att göra ändå. Maten är ju sååå god! Tror ni det är okej om jag tar med en doggy-bag hem? Som räcker några månader?? Vad förvånade dom skulle bli!
Nej, men det är faktiskt så. Maten är sagolik!!! Och vi gör ju inte så mycket annat än intar föda. I flytande  eller fast  form.
8,30 Frukost
10,30  fruktdrink på alla frukter vi inte åt upp till frukosten
12.30 Lunch (den är bäst)
15,00 Te och skorpa eller frukt
17,30 Middag

Så den här gången har jag lärt mig: Att alltid ta om, en portion till. Eftersom all mat inte får plats första gången. Jobbigt att komma hem och gå på Viktväktarna...?
Ja, igår (så långt kommer jag kanske ihåg) var det en tuff dag. Vattenträning före frukost. Sen efter frukost hårt bland-pass fram till lunch; Spinning, stationsträning, boxing, stavgång... Härligt sörru! Lite jobbigt att de även i år kallar mig för duracell-kaninen. Ingen aning varför...? 
Efter lunch, näringslära, kurs, middag och sen vegetarisk matlagning. Just ja, jag bubblade en stund också, före John Blund ropade på mig :)
 Men idag är faktiskt en väldigt soft dag!! Säkert! Jag vaknade tidigt som vanligt. Tog en promenad. Drack mitt potatisvatten, vattenträning, frukost.. Soft fram till elva då jag träffade den duktiga kiropraktorn här. Jag hade lite låsningar här och där. Bäckenet var snett, så ett ben var kortare än det andra. När han fixat till det så frågade jag om benen var lika långa som det längsta var före. Japp, sa han. -- Du kan inte göra dom liiite längre ändå? Frågade jag :) Men sörru, det gick inte. Synd.
I eftermiddag ska jag få en ansiktsbehandling :D De ni!! Jag kommer väl hem som en tjugofemåring eller nåt? Benen är lika långa och alla rynkor puts väck! Yes.

Jaha ja.. Annars då? Joo vars :) Livet är väl inte helt fel?? Just nu.

Kram till er alla.
Hörs!

Promenad i morse 06.30

Såå fint här!!!










Tror jag är den första att gå i nysnön :)



Bastun nere vid sjön..



Siljan








Och hemma igen då.. :)



De första tjugofyra timmarna på Masesgården...

... Jag vet. Jag skulle inte göra allt. Men. Nu gjorde jag det iallafall. Okej. Jag har hunnit med att simma (igår kväll. Räknade inte längderna! Bra. ) Vattengymnastik, stavgång och styrkepass idag.  
Jag gick och la mig efter halvnio igår kväll och vaknade av väckarklockan halvåtta i morse!! Snacka om att sova :)
Jag skulle gå på en föreläsning nu i kväll som hette "Ett gott skratt förlänger livet" . Det kan ju vara kul trodde jag... He he... Snacka om hälsoresan parodi :) Jag var tvungen att smita därifrån! Hemskt oartigt, jag vet. Men det var tamejfaan det värsta jag varit med om!! Det enda jag tänkte var; Tänk om någon hemifrån såg mig nu!!??!!!
Vi fick ställa oss i en ring och hålla varann i händerna. Bara det.. Sen skulle vi klappa oss själva på bröstet och låta som babianer eller nåt liknande. Som pricken över iet skulle vi mingla runt i rummet och ta i hand med de andra, samtidigt som vi skulle gapskratta. Alltså, visst skrattade man. Men bara pga den pinsamma situationen! :D När vi sen skulle gå runt som lealösa sprattelgubbar, då fick det vara nog! Jag tittade på kompis Birgitta. Sen gick vi! Åååå, vad jobbigt. Jag trodde bara sånt där fanns på TV..
Men som Birgittas man Ulf sa; Ja, hon lyckades ju iallafall att få oss att skratta. För det kan jag säga att vi gjorde när vi kom därifrån :)

För övrigt så är maten fortfarande den bästa jag ätit i hela mitt liv. Jag har hittat en kokbok nu som jag ska beställa, som Kåre Engström skrivit. Det är även han som håller i kursen den här veckan.
Åh, vad Rulle kommer att uppskatta lite vegetarisk mat. Den enda grönskak han äter är morötter. Poppis jag blir.
Eller förresten, vad utsliten jag kommer att bli, som får göra två maträtter... Suck..

Egentligen borde jag knäppt kort på min mage. Jag kan säga att det är tur att det finns gympabrallor! Jeansen skulle jag nämligen inte kunna få igen. Magen blir liksom lite i olag de första dagarna av denna maten :) Och bristen på kaffe gör att toalettbesöken blir färre. Om ni då förstår vad jag menar..? Sen skulle jag behöva göra som den mannen jag mötte igår..  Hmm.. Det blir nog bra med den saken. Tur jag bor själv :)

Hej på re´

Godnatt & Sov Gott!!

Ja, nu blir det att krypa ner i sin lilla säng. Jag är sååå trött! Kan bero på att det blev sent igår (tog några öl på Briggen med brudarna) och att Adrian blev förkyld i natt. Det kommer från en sekund till en annan. Det är delvis mitt fel. Jag sa nämligen att allt var så bra, igår. Förlåt. Ska inte göra om et´!
Ja, idag har jag ju då åkt tåg till Leksand. Gick hur bra som helst! Väl där blev jag hämtad vid tågstationen och skjutsad till Masesgården. Det är service det!
Nu kom jag ju till det där jobbiga att behöva lägga ut min servett vid ett bord igen. Förra gången hade jag ju sån tur att hamna med världens trevligaste människor. Sån tur kan man ju inte ha två gånger..
Men i vilket fall gick jag över till simhallen efter jag packat upp. Där träffar jag ett par som också var här samtidigt med mig förra året :) Jätte trevliga! Så nu äter jag vid samma bord som dom.
Jag har satt upp några mål för veckan;

# Sluta upp att vara så duktig
# Inte räkna allt ( simlängder, minuter, steg, pass)
# Inte vara med på alla pass denna veckan
# Varva ner
# Bara göra det som verkar extra roligt

Jag gör nog tvärtom mot många andra här nu. Dom kanske behöver lite mera diciplin och ha lite mer kontroll. Men jag däremot ska försöka släppa lite.
På tal om släppa så mötte jag en man ute (lyckligtvis) idag som la av jordens brakskit, exakt då vi var mitt för varann. Alltså, jag vet att magen blir väldigt bullrig av den här maten och jag vet att det kan vara svårt att hålla igen.. men vad faan. Dom som gick bakom trodde väl att det var jag. Med min vanliga tur. Hrmf!

Nej, om man skulle ta sig en kopp kaffe och en chokladpralin. Och varför inte en cigg och ett glas rött??
SKOJA!! Nä, nu blir det potatisvatten och syrade grönsaker i en vecka :)
Jag har redan hunnit dricka tre koppar te också, ikväll! Gött!

Natti natti då på er ;)

 

 


Nu är det nära...

Ja, på lördag drar jag äntligen iväg till dalarna .. igen.. SJÄLV!!! Det ska bli såå skönt! Hur lyxigt som helst, jag vet! Men ack så välbehövligt.. Jag anser fortfarande att alla tjejer (okej alla människor då) skulle få åka iväg och bara få tänka på sig själva så här. Ta hand om sig själv.. Träna.. Äta gott.. Läsa.. Promenera.. Eller, vad man själv tycker om förstås!
Vad tror ni man ångrar mest när man ligger där på sin dödsbädd? Att man jobbat för lite..? Nää. Tror inte det.

I morse satt Adrian och David och diskuterade vad som skiljer en pojke från en flicka.. Mest David som frågade och Adrian som snällt fick svara. -- Hur vet man att en pojke är en pojke då? frågar David. Adrian tänker en stund  -- Att han har en cross...  --Men, mer då?? frågar David ( jag vet nog vad han vill få sin lillebror att säga) -- Att han har killtröja.. :)  Där fick David!!

Idag har gossen haft dagis några timmar. Tur för honom. Och oss. Jag blir mer och mer säker på att dom tog fel medel på sjukhuset. Det måste ha varit nåt uppåt-tjack han fick. Han har en energi som tar musten ur oss andra :) Hoppas Helen har överlevt dagen på dagis!

Neej hörrni.. Det står still i huvudet i kväll..me´... Jag är så trött, så trött..
Hoppas på lite mer skrivlust nästa vecka!!
Godnatt!

Så där ja!

Då var första behandlingen med det nya medlet klart!! Allt har gått över förväntan så här långt. Gossen var så duktig! Han sövdes nere på röntgen vid 10 igår morse. Han var rädd och ledsen, men som tur var så somnade han ganska fort. Jobbigt som tusan att vara med om själva sövningen tycker jag. Det är oftast Rulle som är med ( på ALB får bara en förälder vara med) men igår var vi båda där. Bertil (nallen) var med och skulle både sövas och skleroseras han med, hade Adrian bestämt.
Klockan 11.30 ringde dom och talade om att han var klar och var på väg till uppvaket. Där var vi drygt en timme, men sen fick vi rulla upp honom till rummet, fortfarande sovandes. Han vaknade inte förrän klockan var tre på eftermiddagen!! Trött kille.
Men, sen var det full fart!!! Ingen kunde märka på honom att han varit nersövd och pumpad full med "gift" inte. Nej då.. Jag är lite rädd att det var något annat skojigt medel dom hittat på nån hylla.. Ungen var, och är helspeedad!
Nu trodde ju vi att han skulle bli däckad med hög feber och högt CRP av denna sklerosering också, som de andra vi gjort, men läkaren sa att det inte var så med detta medel. Så vad resultatet blir denna gången har vi inte susning om. Det är bara att hoppas, hoppas, hoppas!!
Ja, i vilket fall blev det ju inte en vecka på sjukhus som vi hade befarat, utan vi åkte hem på förmiddagen idag :) Så nu har vi liksom tjänat en vecka tycker vi. Bra va? Inte alla som gör det!

Nej, nu när det lilla vilddjuret har slagit igen sina ljusblå ska den trötta mamman slå igen de bruna!
Natt natt :)
P.S Vi vann 1000 kronor på triss igår :)  Det är väl ett gott tecken?? Bra, då säger vi så. D.S

På plats...igen...

Ja, nu så. Då är vi här igen. Avdelning 79 på Akademiska sjukhuset. Jag har sniffat runt lite, men inga magsjukor ännu så länge! Bra! Rulle fick ta hand om dusch och hårtvätt av gossen i kväll. Jag hörde hur han vrålade lång väg :) IIINTE HÅÅÅÅÅRET!!!!! Han gillar inte att göra sig ren och snygg den killen.. Till skillnad från den stora gossen vi har hemma, han som duschar sisådär 45 minuter i stöten :)
Ja ja.. Nu får vi iaf hoppas att allt ska gå vägen! Klockan 10 i morrn ska han iväg till röntgen.
Och som sagt var... Gudnåde den som... Ni vet!

Inatt ska jag och min man dela en nittiocentimeters sjukhussäng.. Pax för att ligga innerst :)

Natti natti..

Soooolen.. vaaaaar äär duu??

Jag behöver dig, sol! Jo, då dom har lovat att den ska komma i eftermiddag. Förstår ni vilken kraft solen har på oss människor?? Vi blir gladare, piggare, mer motiverade. Vi får ett hopp om framtiden. Snart är det SOMMAR!!! Ja, för det är bara typ tretton veckor kvar till sommarlovet :) Härligt!!
Nu har Adrian och jag varit till polisstationen och fixat pass. När vi står där vid disken och jag fyller i diverse papper, frågar Adrian:-- Var är fängelset??
Ann-Marie som jobbar i receptionen på polisen fick lova Adrian att hon skulle gå med oss och visa "fängelset" när vi var klara. Jo, då. Så nu har man varit inlåst i en fyllecell också. Hoppas det var (både första och) sista gången! Adrian fick titta på mig genom ett hål i dörren. Tyckte ju han var kul ;)
Han var lite missnöjd bara, för att det inte fanns någon tjuv att få titta på i fängelset. Så nu ska han bli polis när han blir stor ( förutom spindelmannen, pirat och döskalle förstås) bara för att få se en riktig tjuv.

På söndag är det ju nu återigen dags för inläggning på sjukhuset. Gudnåde den som så mycket som släpper en fjärt när vi kommer dit! Den kastar vi ut på stört!! Och glöm nu inte att hålla alla tummar och tår för att det ska bli bra den här gången. Inte för att jag vet hur ni gjorde förra gången.. hmm.. Ja ja..

Sen, lördagen efter, är det ju dags för mig att dra upp till Leksand igen :) Till Masesgården!! Fy Faan vad det ska bli skönt!! Träna, äta gott, SOVA, läsa... Tänk att det är snart ett år sen jag var där förra gången. Och det var ju då jag startade bloggen :) Det ska bli jätte kul att komma dit igen!

Nej, nu har vi inte tid att sitta här och lata oss! Upp och jobba!

Hej Hej

Härligt väder :)

Vad glad man blir (inte man, jag) när solen skiner :) Enda nackdelen är att man(inte man, jag) ser att städerskan har sagt upp sig. Damm, flottfläckar, och allmänt smutsigt.. Men fördelarna väger upp nackdelarna!
Jag skulle ta en promenad i solen tänkte jag, men David hade druckit upp den sista mjölken så jag fick ta grädde i kaffet i morse. Det gillade tydligen inte magen min. Jäklar anåda!! Jag hann bara ut från kvarteret, sen var det bara att vända, knipa och springa (hur man nu gör det när man håller på att Sk-a på sig)
Ja, ja nog med skitsnack! Det såg nog ganska roligt ut för grannarna iaf :) Kul att man kan glädja någon på lördagsmorgonen..
Sen fick jag med mig Julia ut på en långpromenad runt "Fursudden", utan magknip vill jag säga. Tur!

Jag hann inte mer än hem så var Rulle taggad att prova sina nya skidor!! "Mallig kille 70", skulle Julia ha sagt. Det blev hela tre varv i spåret!! Så idag har jag fyllt motionskontot för ett par dagar :)
Jag frågade om vi inte skulle satsa på Vasaloppet nästa år, men Rulle tyckte att jag överdrev. Varför?

Så var det de här med Julia. Jag har en positiv och en negativ sak att förtälja. Vad ska jag börja med??? Okej, det negativa. Hon har ju som bekant fyllt arton år. När man är arton år kan inte föräldrarna(eller morföräldrarna) bestämma vad man(inte man,Julia) får göra och inte göra. Ni ska veta att jag hotat, mutat, tjatat, föregått med gott exempel, ja, gud vet allt. Det hjälpte inte. Hon har piercat ögonbrynet... Så. Nu har jag sagt det. Jag vet. Det är förjävligt!! Hon funderar på att byta bena i håret när mormor kommer och hälsar på. Gör det, sa jag!
Farmor sa; Men ska du inte ha en i läppen också?? Suck!!
För att lindra klangen av det negativa nu då. Julia har klarat TEORIPROVET!!!! :D Såå duktig! Jag har lärt ná allt jag kan ;)
Igår när hon kom hem från Falun fick hon åka till Edvardsson, där Adrian befinner sig just nu, och hämta ett paket. I paketet låg en nyckel!!! Vi har jobbat som små blådårar den här veckan och gjort stugan inflyttningsklar!!
Det är så fint! Jag ville inte "gå hem" igår kväll.. 

Träffade två gossar uppe vid elljusspåret idag. Den ena sa; --Hur hinner du skriva sååå mycket på din blogg?? Nej, men tycker du att jag skriver så mycket?? sa jag.. --Jaa, för det tycker min mamma också :) 
Man får inte glömma att små grytor har väldigt stora öron!! :)

Kan ju säga att det inte tar så många minuter att sätta sig ner att skriva. Det som ska komma ur huvudet, det kommer liksom av sig självt.. Inget manus precis.

Trevlig lördagkväll :)

Åhhh, vad härligt med snö!!!

Hoppas det kommer ännu mer snö. Och lite blåst också. Och driv-is kan vi behöva! Tänk om den kunde stanna till midsommar ändå. Ja, för nu är det faktiskt bara 113 dagar kvar dit :)
Nej.. För tusan! Jag skojade bara!! Förlåt! Tar tillbaka! Nu räcker det väl för guds skull?? Frisören jag gick till igår sa en bra grej; Nu har vi ju fått snö för två vintrar i rad så nu borde vi ju få två somrar i rad?! Och det håller jag med om.
Men med den här regeringen så blir det väl somrar för dom rika och vintrar för dom fattiga... Tänker jag då direkt. Typiskt..!

Om ni inte visste det så är månen full igen (som min pappa brukar säga) Jag låg vaken mellan 02.00 och ca 05.30 Jag har ju varit till doktorn och fått små goa vita piller, men jag kan ju för sjutton inte ta dom vid halv tre på morgonen när klockan ska ringa 07.00. Då blir jag väl som en klubbad säl..?? Hmm.. Dilemma!! Men i natt är det min tur att jobba så då kan jag ju gott och väl vara vaken. Suck!!




GRATTIS MALIN 40 ÅR!!!!

Ja, idag har jag varit och gratulerat kompis Malin i Östhammar som fyller 40 år. Tänk vilka gamla kompisar jag har!! Na na na na...
Jag visste ju inte riktigt vad jag skulle hitta på att ge i present, tills jag kom på den geniala idén att anmäla henne till I form-loppet som går i Stockholm i augusti :)  Hon ska få springa en mil med mig! Det var väl en riktigt bra present??!! Ingen annan som fyller år? :) Hmm.. Hon har just tagit bort mig från facebook och MSN. Varför då?(skoja)

RSS 2.0