Det blev ju fint väder ju...

Ja. Jag hade ju tänkt att dra ut till ön om vädret skulle vara bra. Vilket det inte skulle vara, men blev ändå. Krångligt?
Ja ja.. Vi är barnlediga denna helg så vi har passat på att dricka vin och slarva ute till sena natten!! Vi blev bjudna på grill hos Anniki, Joakim, Charlie och Oopsi. De två förstnämnda är människor. Charlie är en vacker ara ( heter det så??)  Iaf en blå-gul papegoja som uppför sig som en trotsig treåring :) Oopsi är en jycke.
Trevligt trevligt var det!!! Trötta idag!
Idag har vi haft uppsala-främmande. Pia, Bojje och Staffan. Det är crossmänniskor som gärna vill komma ut och pilka lite strömming ett par gånger om året. Idag blev den första turen. Vi var fem personer och vi fick sammanlagt TIO strömmingar!! Mycket va?? Nehej?! Men vi hade några trevliga timmar på sjön!!
Igår var det dags för gossen att gå på 5 årskontroll. Han fick rita trianglar, hoppa på ett ben och få en elak spruta i armen!!! Oj oj. Mamman hade inte läst pappret ordentligt och hade inte förberett gossen på att tanten skulle komma med den låånga vassa nålen. Aj Aj Aj! Den killen var arg kan jag förtälja!!!! Han vrålade som en stucken gris! Det måste ha hörts halvvägs till Östhammar och jag låg på minus i säkert en kvart, tjugo minuter efteråt.
Nu ska vi slöa i soffan och sova tidigt antar jag.. Adrian kommer vid tolv i morrn och lär ju vara full av fart som vanligt :)






Tandlossning :)



Japp, nu har tand nummer två rykt sin kos och VIPS förvandlats till en... guldpeng..
På min tid var det enkronor i vattenglaset på morgonen. Ja, och då menar jag förstås en enkrona per tand. Nu skulle ju ungarna kunna ha det här som sommarjobb för tusan :)

På tal om sommarjobb, så fick inte David jobb på kommunen i sommar (heller). Tusan också ( Ser ni. Jag vårdar mitt språk) Vette sjutton hur jag ska kunna försörja den ungen i sommar. Ju mindre dom har att göra, desto mer pengar gör dom ju slut på. Han tror att han ska bli rik på sina betyg han, men det räcker väl bara ett par veckor eller nåt. På högstadiet har våra barn fått pengar efter betygen nämligen. Jag vet att det finns delade meningar om sånt, men jag ser det som en belöning för allt slit dom utstått under skolåret. För varje G David presterat så får han 200 kronor. Så har han jobbat riktigt bra så blir det i runda slängar 2000 kronor. Det kan det väl vara värt??
David fick sitt andra bankomatkort häromdan ( det första tog automaten efter tre gånger med fel kod) Han hade precis fått in sin månadspeng och kom till mig och frågade om han kunde få låna femtio kronor. --- Men vad f-n sa jag. Var är dina pengar????  Har du redan gjort slut på dom???
--Jag lånade ut dom till mina kompisar. Dom får inte studiebidrag förrän nästa vecka.... 
Alltså? Suck! Vad säger man?? Han är liiite för snäll, den ungen. En gång hade han fått ett nytt tangentbord till datorn (inte det billigaste) Som han baaaaraaa måååååste ha. Några veckor senare satt han med ett gammalt, typ det första som kom ut. Jag frågade förstås var hans bord var. --Jag bytte med en kompis ( inga namn) --Han får aldrig nya saker och jag tyckte synd om honom så vi bytte...
Har man då lyckats, eller misslyckats i sin barnuppfostran???
Vi har en till liten spjuver som gärna ger bort allt han äger och har ;) Häromdan så ville han köra på sin gamla cross, Yamahan. Nej, sa jag. Den har vi sålt!
-- Men den har ju jag gett bort till Simon, säger den lilla ungen argt..

I helgen åkte vi då iaf äntligen ut till Bockön!! Jag fick med mig Julia med pojkvän Robert också!! Adrian anser sig ha mer rätt till Robert än vad Julia har, så det kan bli lite småkonflikter ibland. Men för det mesta kan dom "vara" alla tre. Skönt, för husfriden!
Det var mindre skoj att ta sig hem från ön!! Det blåste småjävlar (svordom) och regnade småspik!! Fy i hela helvete vad kallt det var!! (igen..) Vi avvaktade hela dagen på att vädret skulle bli bättre, men när klockan närmade sig halv fem var det bara att leta upp alla kläder vi hittade och lägga ett täcke över Adrian och sen dra. BURR!!!

Igår var gossen och jag på "gå-lunka-löp"  :) Min unge vägrade förstås att sätta på sig sin nummerlapp, vilket alla andra barn gjorde. Men jag insåg att det faktiskt gick bra att springa ändå! Ge upp, morsan!!
Och i kväll är han på crosskola i Östhammar igen. Bara därför jag har tid att sätta ner arslet en stund. Skönt att far och son kan (får) göra nåt för sig själva :)

Kram kram


Alltså, är det våren eller är det våren???

...som gör att jag knappt hinner gå på skithuset? Asså va? Är det inte nu man ska bara njuta av livet? Ta vara på solen och de härliga kvällarna? Är det inte det??? Men varför i hela helvete hinner jag inte det då???

# Sjösättning av båt
# Femårskalas
# Träff med logoped, dietist och kurator
# Vårruset i Gävle
# ONT i ryggen med tillhörande naprapat och massage ( helvetes jävla skit!!!!)
# Personalmöte och planering av sommaren
# Grillkväll på dagis

Ja, det var den veckan det. Men annars är det lugnt!

Men i morgon har jag gett mig faan på att få komma ut till Bockön!! Julia, Robert och Adrian får jag med mig. Och nya batterier till radiostyrda båten.

Hör ni?? Faan vad jag svär!! Ska bara meddela att det är Adrian som lär mig. Det fullkomligt ryker ur munnen på den ungen som han svär. Han i sin tur har lärt sig av sin far som har lärt sig av sin far.

Annars då? Jo David kom faktiskt i sina "gamla" balkläder!! Tack för det säger mamman som slipper lägga ut ett par tusen nya lappar i år på det. YES! Alltid nåt positivt!! Ska vi slå vad om att han kommer skippa balen år bara för det?? Förvånar mig inte det minsta!! Nåt måste det ju va.

Jag ska verkligen försöka bli bättre på att skriva här igen!! Ibland är det bara sååå jäkla trögt! Och ont om tid. Men tillochmed jag har upptäckt fördelen med att blogga. Jag som lider av alzeimers-light kan gå in och se vad som hände förra veckan.  Det är ju skitbra :)

Just ja!!! Adrian var ju med i Östhammars Nyheter i lördags :) Det har jag glömt att säga!! Bra repotage! 

Nej nu har jag inte tid mer.
HEJ Hej... 


Premiärtur till Bockö :)

Japp! Idag sjösatte vi flippern (den andra båten vi har nu) och tog en tur ut till ön. Helt underbart att få komma ut igen!! Åh, vad jag gillar det stället!!
 Jag gick in och kollade bloggen när vi hade sjösatt och åkt ut till ön förra året. Det var faktiskt 20 juni!!! Och jag som trodde jag var sen i år.
Rulle eldade vass, jag krattade och hann faktiskt dammsuga upp en hel del råttbajs uppe i "storhuset"
Adrian hade tagit med sig sin nya radiostyrda båt som han fick av mormor i femårspresent. Han var såå glad att äntligen få prova den. Men icke sa nicke. Batteritorsk! Innan vi ens hunnit pröva den :(  Jag trodde han skulle bryta ihop på fläcken, men han hanterade tragedin riktigt bra. Nu ska vi ladda upp med dubbla rader batteri och sen inte glömma att trycka på OFF när den inte används. Suck!
Igår var vi ut till Gräsö och gratulerade kompis Pia som fyllt 40 år!! Jag knäppte en massa fina bilder, men hinner inte lägga ut några nu. Måste knoppa! I morrn ska vi till dietisten och logopeden med gossen och sen ska jag och Ulla springa vårruset i Gävle på kvällen :) Heja Heja!!

 


Jag fick tillgång till Julias kamera :)

... och måste bara få dela med mig av lite bilder..


Kommer ni ihåg Greger??



Skridskobanan 2010




Hungrig koltrast




På Nickis i Uppsala..




VINTER!!!!!








Och Julias stuga som ääääntligen blev klar :)



Lillgumman fick körkort och har redan hunnit byta bil också!!



Sen var det visst nån som fyllde 5 år :)



Kan säga att det är ett tufft uppdrag att blåsa ut fem ljus när man har track!


Men det gick  :D



OCH JAG ÄR KLAAAAR MED BÅTEN!!!!!!!
DUKTIG!!
På med solglasögon och halksockorna bara, sen drar vi :)

Klart och färdigt!

Ja, nu så är gossen skleroserad igen. Vi åkte redan 05.30 i morse ( gääääsp) till Ackis. Klockan tio skulle vi vara borta på röntgen där han skulle sövas. Men eftersom han var så rädd förra gången vid sövningen så frågade han (!!) om han inte kunde få lugnande medicin före. Och denna gången gick allt mycket lättare.
 
Nu frågar Adrian vad jag gör. Jag säger att jag måste skriva på bloggen "så mormor kan se att du mår bra".
--Men jag mår inte bra, säger gossen.
 Nähä?? Oj då säger jag.
--Nää jag mår illa, har ont i halsen och hjärtat och så, säger den lilla skitungen :) Det enda han inte kan göra är att gå på sin vänstra fot pga att nålen sitter där... Simulant!! :D
 
Ja, iallafall så har dom provat ännu ett nytt medel nu. Fråga mig inte varför! Jag som tyckte att det andra verkade ge resultat.. Ja ja.. Det får visa sig. Detta kanske är ännu bättre?! ;)  
Pappan har vi skickat hem nu på eftermiddagen. Han ligger iallafall bara och sover när han är på sjukhuset. Tror visst att det är han som är sjuk :O Nej då. Taskig är jag! Han börjar känna av pollen och mår inge vidare. Stackare där!!

Nej, nu ska jag möta Adrian i en hockeymatch. Finland-Sverige. Vi är på lekterapin och han sitter och väntar vid hockeyspelet :)

Kram Kram

GRATTIS ADRIAN 5 ÅR IDAG!!!!!

Ja, kan ni fatta?? FEM år är vår lilla skitunge nu. Det är helt otroligt :)
I morse fick han så äntligen sin nya cykel. Som han väntat!! En svart cykel med döskallar på och en lysgrön hjälm med en drake ( eller var det en orm??) på :)   Av Julia fick han en radiostyrd bil och av David motorcyklar ( vad annars)
Nu var det meningen att vi skulle bli inlagda idag för sklerosering i morgon. Bra planering av sjukhuset va??? Vi har bestämt att vi kommer tidigt i morrn bitti istället. Man ska väl för tusan få slippa ligga på sjukhuset på sin femårsdag, om det är möjligt?! Så i morgon 05.30 sitter vi i bilen på väg till sjukhuset istället. Mamman får väl lov att packa ner alla grejer idag. Hoppas nu att denna behandling går lika bra som sist. Då märktes det knappt på honom.

Idag har jag och Camilla sprungit knappa sex kilometer :) Det gick riktigt bra, fastän jag levt i sus och dus de sista dagarna. Ätit för mycket, druckit alldeles för gott och knappt gått en meter på några dar.
Jag har faktiskt börjat med stegräknare (igen) Det är kul att se hur olika ens dagar kan se ut. Mitt mål är 20 000 steg om dagen. Man ska gå minst 10 000 på en dag, men helst 15 000 och då blir ju summan för mig såklart 20 000 :) Jag är som bekant lite fixerad av siffror och att ha koll på allt.
Jag har haft stegräknaren i en vecka nu och det minsta jag gått var i lördags ( och då åt jag som mest) 4857 steg (ca 3,3 km)  och det mesta var i torsdags 26 057 steg ( ca 18,2 km ) Kul va?? Tycker jag iaf!

Vet ni om att vi fick nya grannar i januari? På vintern ser man inte varann så mycket av nån anledning, men nu när det är vår så märks det så tydligt. Iallafall på vår femåring :) Det första han säger när han vaknar är -- Får jag gå till Ambergs?? :)  Dom heter Ahlberg, men det är lite svårt med L ännu så länge. Igår när vi kom hem från Theodor på kvällen säger han. --Får jag gå till Ambergs? För annars får jag ju aaaaldrig se dom :(
-- Neej, sa jag. Vi ska sova. Då upptäckte han ett täcke som var deras, hos oss. Jag måste bara gå över med det här.
45 minuter senare fick jag gå och hämta honom... på studsmattan deras :0  Suck.

Hörrni! Nu ska här bakas sju sorters kakor och skuras golv!! SKOJA!!
Vi hörs!!

Nu är det vååååår :)

Åååh, vad underbart!! Jag älskar våren.. Ett år har gått igen.. Men jag tycker inte det var såå länge sen jag tillbringade timmar och åter timmar med att tvätta, rubba och vaxa båtskrället. Nu är det iaf åter dax igen.
Igår började jag med att tvätta och i morgon, om vädret tillåter, blir det rubbning och vaxning. Jag var tvungen att göra ett litet bildbevis på vad min man hade för sig då jag stod i båten med högtryckstvätten



Joo då. Så säger han nåt annat så vet ni!! Snacka kan han min käre man :)

Så här såg iaf båten ut när jag började..



Efterbilder kommer senare :)

Ja, igår var det ju också sista april!! Vi blev bjudna till familjen Johansson/Westerberg. Trevligt trevligt!!



Adrian sprang så fort så han fastnade aldrig på bild. Däremot den här lilla charmknutten ville vara med och "posa"





SÖÖÖT!!!

Ja, det var gårdagen det... I tisdags var det dags för gossarna mina att premiärträna på crossbanan i Skutskär. Dom är så duktiga båda två. Brås på... mamma??




Här kör den lilla...









Och där är den stora...

Nej, nu har jag inte tid med detta längre! Här ska grillas :)
Kram


RSS 2.0