Snart kan vi sjösätta :)

Nu börjar båten bli riktigt fin ska ni veta!! Jag klev upp klockan sju i morse och gick ut med rubbingflaskan i högsta hugg!! Jag hann halva båten innan det var dags att göra sig klar för att åka till Enköping och vara med på lilla Mejas dop. Jag tackar den som uppfann ACn också!! Det var ju riktigt hett idag! Adrian var så duktig i kyrkan. Satt som ett ljus och bara tittade (jo, det var Adrian. Jag lovar) Allt flöt på som det skulle och vi fick god tårta :) På vägen hem sjöng Adrian för full hals, både Madicken, Pippi och Emil. Julia fick lite dampanfall, men annars gick det också bra.
Nu har jag suttit vid datorn och lagt över alla bilder så det får bli en liiiten blogg i kväll. Har inte sett nåt väder för i morrn heller, men jag får inte glömma att göra lönerna!!!! Sent ute denna månad.. Skulle hellre göra klart båten och få i den i sjön, men men

Familjen Andersson-Thiger



mamman och ungen :)

Vad har hänt idag då??

Alltså, inte mycket vettigt gjort idag är jag rädd. Det är inte så lätt när vår lilla prins befinner sig på hemmaplan. Hämtade David i Östhammar. Jag behöver aldrig köra bil längre känns det som. Julia sitter alltid bakom ratten och jag filar naglarna(om jag hade haft några) eller nåt. Hon är ju hur duktig som helst. Kör bil som hon inte gjort nåt annat. Lite väl mycket fula ord fortfarande kanske. Helt plötsligt känns det som om fotgängare, cyklister och andra bilar inte har ute att göra. Precis som om hon gått eller cyklat exemplariskt förut? :)  Hon tyckte t.ex att fotgängarna kunde gå på höger sida. Jag förklarade att det var för att dom skulle kunna ha ögonkontakt med henne då hon kommer körande och kunna gå åt sidan eller nåt. Men varför tycker du det då frågar ju jag väldigt pedagogiskt. - För då slipper jag se vem jag kör på... :) Jodå, hon skojade förstås, men ändå... Suck! Hon har också börjat räkna ut att hon kan tjäna en massa pengar i framtiden på att bli fylle-schaffis. Vi hämtade faster Anna efter en vinprovning i Forsmark i torsdags. Då talade hon om för henne att hon kunde skjutsa Razze sen när han ska ut och supa.. Anna såg ut som en fågelholk eller nåt.  Man kanske inte behöver var ärlig..
Sen var vi ner till farmor en sväng. Hon hade faktiskt fyllt år i torsdags. Grattis farmor :) Satt en stund på altanen, men när det nästan bara var en våt fläck kvar av oss, trampade vi hemåt igen. Så himla varmt och fint väder idag :) Åkte ner till Jessicas butik, Gränden och hämtade ett jättefint blomsterarrangemang som vi ska ha med oss på dopet imorrn. Sen, resten av dagen och kvällen lekte Adrian med syssling Tim som är hos sin morfar Lolle och hälsar på. Finns nog ingen som är så glad som Adrian när han får leka!! Han kan verkligen konsten att leka. Spelar ingen roll om det är med mormor som är 66 år, Emil 9, eller Theodor snart 3 år.  Han är så otroligt snäll mot alla sina vänner. Aldrig dum och ska ha och ta allt. Han delar med sig och ger gärna bort både det ena och det andra. Sånt gör gott i mammahjärtat :)


Adrian har hittat ett sår som måste plåstras om!! MAAAMMAAAAA!! Kooom hiit! Tim har ett sååååår!! HÄMTA PLÅSTER!!!!!!! Oj Oj Oj, stackars dej...


Att leka med vatten är kul :)


Lite smutsig, bäst jag tvättar mig...


Klart att polarn får åka med!!



Men ska man åka fort är det bäst att åka själv!

Tack för att ni finns...

Ja, nåt vettigt sa han ju iaf prästen idag. Tack för att ni finns.. Och det vill jag säga till Er mina nära och kära. Var ni än bor eller är.. Jag är så glad för att ni finns.
Idag har vi sagt adjö till Harald. Det var en fin stund i kyrkan. Många fina blommor. Jag är så glad och tacksam för att jag fick förmånen att lära känna den fina och roliga Harald. Jag var dit flera gånger i veckan under ett års tid. Tänk om jag bara kunde återberätta nån liten rolig episod han berättade för mig. Det går inte. Harald berättade allt på sitt eget sätt.. Jag sa ofta det till honom, att du borde skriva en bok, om allt du gjort och varit med om. Då skrattade han och sa - nej, för faan, då skulle dom sy in en direkt :) Ja, han var en härlig människa Harald! Skönt för honom att äntligen få träffa Margit igen. Det såg han fram emot. Sov Gott nu Harald...

Bröst som pannkakor :)

Jo då, kör man in dom i en sån där mammografiapparat, så blir dom som pannkakor!! Jag skojar inte. Det var vad jag gjorde idag. Tur att jag inte tog med kameran, det var ingen vacker syn :) När jag kom därifrån undrade Adrian pedagogiskt om jag varit duktig hos doktorn. JAA, det var jag :) Adrian var också väldigt duktig hos doktorn idag!! Först fick han träffa själva doktorn, som kollade i öronen och gjorde rent och snyggt där inne. Sen bar det iväg ner en trappa för att lyssna på pip. Jo då, hörseln på höger öra är sämre.. Typiskt. Vi ska köpa nån mojäng på apoteket där man ska blåsa upp en ballong med näsan...hmmm... skojar han tänkte jag?? men vi får väl testa. Ska vara bra för trumhinnan tydligen.. Adrian har också vid fyraårsålder lärt sig att förhandla. Han sa så klokt på väg till leksaksaffären, där han skulle få sin muta. - Jag gjorde ju faktiskt två olika grejer, då borde jag få två leksaker. Vad säger man då??? Det blev en hondacross och en husbil :) Varför säger Julia att han är bortskämd??? Ingen aning!
Sen en annan sak jag undrar över är.  Adrian är fyra år och kan höger och vänster! När vi kom till sjukhuset idag säger läkaren att det står på remissen från Östhammar att det är vänster öra han hör sämre på. Nej,säger jag bestämt! Jag vet att det var det örat där angiomet sitter. Alltså höger. Mycket riktigt. Sen när jag kommer till tutt-tillplattningen och säger att jag känt nåt i höger bröst så säger dom att det står i remissen att det är vänster... Då undrar jag. Behöver man inte lära sig höger och vänster när man ska bli läkare?? Eller förstår dom helt enkelt inte att dom står mittemot patienten?? Ja, inte vet jag. Måste googla på det tror jag.
Gossen våran var så trött så trött så han somnade i bilen på vägen hem. Rulle la honom på soffan då vi kom hem. När jag tittar till efter fem minuter såg han ut så här:

och så sov han i en halvtimme :)

Nu ska jag leta fram kläder till begravningen i morgon. Vi ska till Gräsö och säga Hej då till gammelmorfar Harald.
Vi tänker på dig Harald och hoppas du har det fint nu när du är tillsammans med Margit igen. Vi vet att du längtat så...

Var rädda om er alla mina vänner, så hörs vi igen..
Kram

Hy Haan vad det blåser...

...hörde jag Adrian säga i morse när han gick ut till sandlådan :)
Själv är jag klar med tvättning av båten :D Yes!! Nu är det rubbing(eller heter det rubbning?) och vaxning kvar..suck, har lite ont i högerarmen redan! Bra för gäddhänget som tur är!! I morrn är det dags för en heldag på sjukhuset. Adrian skall kolla hörseln klockan nio i morrn bitti, så vi drar nog redan vid sju. Gäääsp! Det betyder att jag måste ställa klockan på 05,30 GÄÄÄSP!!! Jag talade om för Adrian att i morgon är det sjukhuset. Då säger ungen; Det hiiter vi i va? Ja, han kan ju varken säga F eller SK. Blir ju inte så många svärord i min blogg då ju, vilken tur :) Men som vanligt så mutar vi ju honom med en leksak när han varit duktig hos doktorn så då gick han med på att åka dit. Inte konstigt att han har mycket leksaker den gossen!
David provade sin bal-mundering idag. Gissa om han är snygg vår son (hur gick det till??) Jag tar mig friheten att lägga ut lite bilder på honom här. Då kan ni ju passa på att se mitt moderna kök ;) Undrar om jag ska göra en liiite mer modern design nu när det blir vår och sommar...hmm.. måste hitta nåt piffigt nästa gång jag åker på shoppingtur :D
Nää, Jessica!! Nu går du och lägger dig!!!! Natti natti..





Åh, jag älskar sommaren :)

Alltså, vilket kanonväder!!! Idag har jag jobbat ute hela dagen, med båten. Först skulle jag vilja tacka den som uppfann högtryckstvätten! Vilken kanongrej!!! Ett lager smuts försvann liksom på en gång med den mackapären. Tänk alla andra vårar då jag skurat tills knogarna blöder.. Men lyckan varade sådär. Det som inte åkte bort av sig själv satt som berg. Jag måste hitta nån häxblandning som gör att skiten släpper... hmm.. Jag har iaf kommit en bra bit på väg! Det är bra!
Just ja, jag sprang mina 5 km i morse. Två varv i spåret!! Duktig! På måndag är det ju dags att springa vårruset igen, i Uppsala denna gången.
Iallafall så var Julia snäll och gick iväg med Adrian efter maten så jag dels kunde sanera lite inne och sen fortsätta med båten. Medan jag som bäst håller på att plocka bort ca 84 par skor som ligger innanför dörren så hör jag ett konstigt ljud ifrån köket. Jag går dit och ser efter. En skata, stor som en dvärgpingvin i mitt kök!!! Hjälp!! Vad faan gör man då?? Den hade panik och trodde den kunde ta sig ut genom det stängda köksfönstret. Dumma fågel!! Jag sa åt honom att han skulle flyga ut samma väg som han kom, men då fick han bara mer panik. Kan säga att dom bajsar rätt rejält dom där fåglarna när dom är rädda!!  Jag hade också lite panik(men jag bajsade inte). Tittar ut och ser grannen Eva. Hon ser tuff ut tänkte jag och ropade in henne. Jodå, hon bara fnös åt mig och gick fram och öppnade fönstret och efter 45 sekunder flög skatan sin kos! Älskar att ha tuffa grannar :)
Nä nu ska jag ta ett sånt där mumsigt morfinpiller för min ömmande rygg. Kan säga att man somnar skönt på dom också! Rulle som jobbar natten :)

Jaha, nu är man blodgivare då..

...men inte den tuffaste av dom alla. Jag svimmade fast jag låg på britsen, med fötterna upp och huvudet ner. Dom fick badda pannan och mata mig med juice och vatten... Jo då så att... ...Jag blev kvar där i femtio minuter innan jag kunde gå därifrån :) Tur att det är fyra månader kvar till nästa gång. Dom snor ju 4,5 dl blod och jag som knappt har ett tryck över 100.. David som satt och väntade på mig såg alla andra komma och gå på sisådär en kvart. Han undrade vad sjutton jag höll på med :)
Sen bar det iaf iväg till Uppsala för att köpa kostym till David som ska gå på bal på fredag. Jag och Julia hade riktigt roligt, David såg inte så där jätte bekväm ut när han skulle ha på sig byxor (och då menar jag att dra upp dom ovanför kalsongkanten), skjorta, kavaj och slips :D  Men han blev så fin så fin!! Efter det hade han ledsnat på shopping och satte sig på bussen hem till Öregrund. Jag och Julia hade lite kvar på listan så vi kom inte hem förrän på kvällskvisten. Var tvungna att irra oss in på IKEA också.(gillar verkligen inte den affären längre)  Jag hade tydligen inte satt fast sondslangen ordentligt i går kväll, så pumpen hade sondat ut 500 ml välling i Adrians säng. Det var bara att köra madrassen till tippen i morse :(  och köpa en ny idag... Typiskt!!
Synd på det underbara vädret också, att springa i stan en hel dag.. Men i morrn hoppas jag på att kunna börja med båten! Den ska tvättas, rubbas och vaxas (säger chefen) innan den får gå i sjön.. 
Hej svejs alla mina vänner :)

fikapaus...


Julia :)
 

Leka är livet!!

Iallafall när man är fyra år och heter Adrian Andersson.. Vi hann knappt få i oss frukosten förrän Emil ringde. Adrian blir så glad så han vet inte till sig :) En sån stor kille som Emil vill leka.. Det är coolt! Emil säger Tja i telefonen. Adrian kan inte säga Tja, så det blir Ha. Men vad gör väl det. - Jag kan inte säga Ha så det blir Ha, men Emil förstår iallafall vad jag säger talar Adrian lyckligt om :) Ååååå vad det gör gott i mammahjärtat när ens barn är glada!! 
Emil och Adrian lekte ett par timmar, sen var det dags för Emil att åka hem och äta lunch. Han kom aldrig tillbaka, men då kom grannen Hampus och tog över istället. Det gick riktigt bra faktiskt. Brukar bli lite si och så med det annars. Klockan sex fick jag in gossen!! Inte ren, men väldigt väldigt trött. En dusch och en flaska välling ,sen slog han igen sina blå!
Själv har jag legat på alla fyra i jordgubbslandet idag. Vet inte om jag kommer att komma ur sängen i morgon bitti :0  Min rygg säger lite ifrån, men vad gör man när man inte har någon trädgårdsmästare..?? Funderar på att kanske anställa en tjugofemåring med magrutor eller nåt :) Då kanske han kunde diska också..? Dream on, dream on :D
Julia jobbade i glassbaren idag så vi tog en snabbsväng ner dit för att gratisäta lite. Gott! Adrian tog en kula chokladglass i en strut. När han skulle gå ut och sätta sig med Hampus och Hanna så ramlar (såklart) kulan ur struten. Men vad gör det? Han tar upp den och trycker dit den igen :) Ungefär som när jag var liten och kommer in till mamma glatt tuggande på ett tuggummi. Mamma frågar var jag fått det ifrån. Hitta på gatan säger jag lyckligt.. (Och det var ju inte ett obegagnat kan jag förtälja) Mums!!
Nej, nu är det dags att ta itu med middagsdisken( ingen tjugofemåring här ännu som sagt) och sen hänga lite tvätt...
Hej Svejs :)

Lördag 23 maj

  • Lekt motorcykelaffär
  • Dammsugit
  • Häng tvätt
  • Hämtat David i Uppsala(luktade svett)
  • Gjort räksmörgås
  • Ätit räksmörgås
  • Druckit rödvin


Cooling i keps



Adrians kompis Emil :)


Yes!!!!

Hoppade ur sängen i morse och sprang 4 km :) Känns kanon! Mamma och jag tog en sväng på stan och förnyade våra lottorader, så nu mina vänner åker vi snart alla på en låååång resa till solen. Jag bjuder ALLA när jag vunnit mina 3-110 miljoner kronor. Det ska bli sååå kul :) Längtar så!  Och är det något annat ni lider brist på så säg bara till! :D Sicka betalar!!!
Ja ja iallafall så...Lillprinsen våran kom hem vid 18 tiden och han var på ett strålande humör :) Det märks att han har det så bra hos Edvardssons! Munnen går i ett på honom. Görgen sa att han hade att brås på. Ingen aning om vad han menar faktiskt . Han blev ännu gladare när Jessica, Sören(numera fluortanten, insider skämt) Emil och Albin kom och hälsade på. David var ju inte hemma, så han fick ha storkillarna helt för sig själv. Kan ju berott på att han bjöd på chips, men vad faan. Är det svårt att få polare, köp dom bara :) Allt är tillåtet! Julia och jag skulle förstås göra oss till och bjuda på chokladmousse, men av någon anledning så blev det nog dubbelt av mjölken och hälften av pulvret( ja, det var från påse, vad trodde du??) Så nu kan ju kanske David dricka det istället för oboy i morrn när han kommer hem, eller va?
Men guuuud, är klockan så där mycket?? Så länge får inte jag va uppe!
Godnatt

Just ja. Vill bara ge ett litet smakprov på min dotters roliga humor :
Katt åt stol, satt i halsen
Katt åt glödlampa, lös i magen
Katt åt kasse, sket på´se

Jag hade beställ regn idag...

Men icke!! Grannen, Janne hade beställt uppehåll så jag fick vackert vattna hela stora gräsmattan idag igen. Måste köpa en vattenspridare när lönen kommer! Annars har jag tillbringat dagen i blomrabatterna och rivit upp Skilla. Så nu kan jag äntligen stryka en sak på min Att göra lista :) I morgon blir det trädgårdslandet, eller måla Julias stuga.
Jag borde ha sprungit idag för jag hoppade det igår och åkte till Gimo och simmade istället. Det får bli i morgon!! Nästa vårruset är ju måndag 1 juni. Vill vara liiite tränad tills dess. Ulla påstår att vi ska göra en bättre tid då. Hjälp!!
David har åkt på lan i Uppsala med tusen andra svettiga tonårsgrabbar, i Allianshallen. Att dom pallar??? Dom sitter i två dygn i sträck vid sina datorer och bara spelar. Hoppas att han någon gång på dessa 48 timmar går ut och hämtar lite syre och dagsljus... Beundransvärt är det iaf...
Julia är på fest hos Owenius och Adrian är hos Görgen. Så nu är det bara att krypa i säng ;)
Natti Natti

Sökes: gräsklippare!!

Alltså, såna grejer ska bara fungera!! Jag blir gaaalen! Fick en klippare av farmor som vi egentligen skulle haft på Bockön, men som farfar inte gillade. Nu förstår jag varför. Först är det två mojänger som sitter på vardera sidan av handtaget. Dom behövde man bara titta på så ramlade dom sönder. Så handtaget veks liksom ihop när man körde. Ja ja, det fick ju gå ändå. Men när sedan båda framhjulen ramlade av, då var gränsen nådd. Skitgrejer!!!  Fram med gammelklipparen som hörs ända till norra sidan av Gräsö när den går. Ja, det gick väl tio meter, sen var det soppatorsk. Grrr!!!!! Bensindunken hade jag ju såklart lånat ut, så det var bara att lägga ner klippningen för idag. Så är det någon som har en fungerande gräsklippare över så är den varmt välkommen att tillbringa sommaren på Brunnsgatan 7 
Drog till Östhammar efter dagis för att köpa skor till Adrian. Alla skor med spindelmannen på passade perfekt (enligt Adrian ) Vare sig det var storlek 23 eller 34. Han fick som han ville till slut då vi hittade ett par 27or. Så nu är han riktigt cool när han går till dagis i morrn!  
I kväll var det crossträning på Kannikebol och Adrian ville så gärna att Simon skulle följa med. Han frågade honom på dagis igår. Simon kollade lite lurigt på Adrian och sa - Ska bara kolla om jag är ledig först.  :) Det var han! Vilken tur! Men han ville gärna inte åka utan sin mamma, men det gick ju bra ändå. Kul för henne att kolla lite cross också. Vi fikade picknick och hade så trevligt så. David blev lite sur bara när pojkarna fyllde han skor med småsten och sand :)
Jag hade en väldigt trött gosse med mig hem på kvällen kan jag säga. Somnade bums utan krusiduller.. Så nu är det bara för mig att reda i kaoset en stund. Middagsdisken står vackert kvar på diskbänken...
Go´kväll mina vänner ...

Vårruset idag :)

Ja, häromdan var det ko-utsläpp och idag vårrus. Vad är egentligen skillnaden?? Det är ungefär samma sak! En massa kärringar som skenar på :) Jag hade Julia och Matilda med mig som privat fotograf och hejaklack. Förresten hade jag ju med det också privat chaufför fram och tillbaka:) Vi åkte in lite tidigare och gjorde stan ett par timmar först. Sen bar det iväg ut till högskolan där starten går ifrån. Kallt som tusan var det, men vi klarade oss från regnet iaf. Skönt. Det gick riktigt bra att springa faktiskt. 31 minuter tog det. Eftersom vi hade fixat ett lag i år dessutom så fick vi en picknick-kasse med en masssa godsaker. Det smakade gott efteråt :) Nä, nu ropar John Blund att det är dags att sova!!
lite mat på stan
Lite mat på stan före..


Jag och kompis Ulla


Plus-Sverker och Peter Siepen


Uppvärmning, ca 7000 tjejer :)


Mååååål  :D

Cross för hela slanten...

Idag kom alltså gossen hem igen. När han såg att jag städat hans lekrum säger han så sött: -Jag blir så glad så jag nästan spricker :)
David och Rulle drog iväg tidigt för att köra cross i Skutskär, Julia var jättetrött efter att ha cyklat till Östhammar, varit på fest och cyklat hem igen. Vilken dåre :) Så Adrian och jag visste inte vad vi skulle hitta på så vi packade fikakorgen och åkte till Skutskär vi med. Alltså, David är duktig att köra!!! Nu har han alltså haft uppehåll i nio månader, men kör som om han inte hade gjort nåt annat. Nu med en annan cykel och fel fjädring dessutom .Och Rulle säger inte ett dugg fast det egentligen är han som vill köra. Han är nog jätteglad att David kör igen. Adrian är sugen han med kan jag säga. Ska bara se honom när Rulle står och snackar med dom andra crosspapporna. Då ställer sig Adrian bredvid, ena foten pekar ut, han lutar sig lite på det ena benet och handen i sidan. Ser så märkvärdig och störig ut. Faan att jag inte hade kameran, det är obetalbart :D  Svårt att ta fel på vem som är pappa till den ungen :) Eftersom han sedan låg i sanden och lekte så åkte badbaljan fram nu på kvällen. När han badat en stund så sa jag att Säg till nu när du är klar och vill duscha. - Neej mamma. Jag vill inte duscha, tyvärr..

Ute och slarvade igår :o

Jo, min man bjöd ut mig på mat! Tro det eller ej!! När vi ätit gott gick vi vidare hem till Jocke och Anniki och där fick vi öl och vin. Var nog inte hemma förrän vid ett halv två.. En jätte trevlig kväll :) Rulle skulle ju dessvärre upp och jobba på crosstävling i morse, men jag vaknade inte förrän 10.30!!!!! Så länge har jag inte sovit på flera år kan jag meddela. Så den här dagen har gått fort. Skyll mig själv. Jag hann iaf vattna gräsfröna och rensa en rabatt idag...  I kväll blir det väl eurovisionslagerfestivalen (heter det så??) och bada tunna. David har dragit till Östhammar och Julia och Matilda tog cyklarna och drog dit dom med. I morgon kommer gossen vid elva tiden. Längtar efter honom nu.. Alla ungarna våra utspridda... Konstig ordföljd det blev, men nu ska mannen min ha datorn så jag får vackert sluta.
Hej hej

En ledig helg...

Ledig och ledig är väl att ta i, men Adrain tar en välbehövlig paus från sin mamma ett par dagar. Han är hos Edvardssons till på söndag. Själv har jag en lista som är 78 cm lång på olika grejer jag borde hinna. Igår när jag lämnat gossen på dagis åkte jag till habiliteringen för att göra habplan som det så vackert heter. Kollar av lite hur läget är och så. Är väl inte så mycket att säga om det. Det mesta funkar(inte) Hade tid för planen i två timmar, men en timme och femtiofem minuter av tiden gick åt till att gråta och tycka synd om mig själv. Det gjorde ingenting sa Kerstin, så vi bokade en ny tid till nästa vecka :) Tur det finns snälla människor runt om mig överallt! Älskar er alla!!! Åkte över till kompis Malin en sväng och vi tog en promenad runt Östhammar. Fick även lunch och kaffe där. Hur trevligt som helst! Tyckte lite synd om henne bara sen då jag åkte. Hon hade som vanligt inte fått en syl i vädret, för att jag bara pratar och pratar. Måste skärpa mig!! Finns ett bra ordspråk som säger att man fått två öron och en mun för att man ska lyssna dubbelt så mycket som man pratar. Ska träna på det!!! Har min mamma att skylla på det, hon är också duktig på att prata :)
På kvällen hade vi lite Mary Key smink-kurs med Monica. Kan säga att det blev mycket skratt då vi försökte piffa upp de här osläta anletena vi har :) Var bara Julia som frågade vad "fina linjer" betydde.. Hmm, ingen aaaning...Jag knäppte ju en massa bilder, men av någon konstig anledning skrek de flesta rakt ut då jag glatt sa att dom kunde platsa i min blogg. Förstår inte varför.. Ja ja. En del fyller ju 40 snart så då kan man ju använda bilderna till det! Får se om jag hinner blogga något i helgen. Jag kommer att ha mycket jord under naglarna, gräsfrön i håret och målarfärg på kläderna förstår ni..
Ha en skön helg alla mina vänner!!!
Kram
 

Innehållsrik dag som vanligt...

Alltså, man behöver ju inte klaga på att man har för lite att göra här iaf! Det är ju bra! Imorse bar det iväg till logopeden i Östhammar, Adrian tränar så flitigt på sina konsonanter. Jätte duktig är han. Lite myror i rumpan bara, men då får han springa lite fram och tillbaka i korridoren, sen fortsätter arbetet. På hemvägen var jag tvungen att stanna till i Norrskedika så att Adrian kunde ställa hundraelvatusen frågor om branden. Han sa också att han i morgon måste berätta för Freddan att han inte hade någonstans att byta om efter fotbollen nästa gång! Han tänker då på alla!
Vi kom hem igen vid halv elva och halv tolv skulle vi få besök av biståndshandläggaren från kommun. Det såg som vanligt ut som det hade varit terrorister hos oss och gjort husrannsakan och därefter tagit städerskan som gisslan, eller nåt i den stilen. Jag fattar inte hur fem personer så fort kan vända upp och ner på ett hus. Klart häftigt. Vi borde göra ett TV program eller nåt. Ja ja, det var ju bara att sätta fart det. Min mamma säger att jag redan som liten var snabb och duktig på att städa :) Ni ser, en sak till som jag kan. Börjar ju snart lukta skryt här! Tanten från kommunen var trevlig och verkade human. Får väl hoppas dom är snälla och låter oss behålla vår kontaktfamiljshelg. ( Adrian är hos Edvardssons en helg i månaden och den är kommunen bra sugna på att spara in. Jag menar var ska dom annars få pengar till sina fallskärmar och dyl ifrån????) Som vanligt så tycker dom ju att Adrian är så glad och pigg. Det brukar tyvärr bli vårt fall. Det är bättre om man sitter och ser väldigt handikappad ut. Då är det lättare att få timmar. Sen att vi får springa med sug och sondslangar efter vår lilla spjuver, det är det ingen som tänker på...
När tanten åkt skulle vi ut och så lite gräsmatta tänkte ju jag. Det är väldigt krångligt när man har en fyraåring som absolut ska hjälpa till. Konstigt det där. När dom är små, vill man helst inte så gärna ha deras hjälp, jämt. Men sen när dom är si så där fjorton till sjutton  år så får man ingen hjälp hur gärna man än vill.. Varför är det så?? Ja, ja. Adrian skulle iaf vattna medan jag efter lite tjat fick ta hand om fröna. Dom är ju inte gratis precis och då vill man inte ha en deciliter på varje kvadratcentimeter. Det hela slutade då med att Adrian duschade i vattenslangen!!! Så varmt var det ju inte heller, men vad brydde han sig om det?? Inte ett dugg. Han frågade till och med efter schampo. Men där gick gränsen :)Jag hann ju så lite under tiden iaf :) Det var ju bra! Vi fick ringa efter Annelie sen, som snällt kom som ett skott och hjälpte oss med trackvården, då gossen var fullkomligt uppblött..
Efter maten var det dags att bränna lite däck igen och då skulle absolut Adrian med. Han sitter då så snällt i baksätet. han talar om för Julia(ca 5 minuter försent, men ändå) i varje korsning om det kommer nån bil eller ej. När han gjort det några gånger säger han nöjt    -Det är tur ni har mej! Jaa, säger jag, men vill höra mer. Varför då? säger jag  - Nej, jag bara undra, svarar han. Jag ger mig inte utan frågar igen,  -Men varför är det sån tur att vi har dig? Då säger han så klokt  - För att jag har sån koll    :D Lillungen våran!!!
Jag hade av någon anledning lite grus i min stövel idag...
Jag hade av någon anledning lite grus i min stövel.. hmm.. undrar varför??
Natti natt

Idag då??

Det var så isande kallt i morse!! Jag drog på mig träningskläderna innan vi gick till dagis, de var lite för tunna för att i märkte jag. Lämnade gossen och sprang sen två varv i spåret. Gick in en sväng på gymet sen. ÅÅÅHHH. Vad duktig!! Måste säga det själv när ingen annan gör det :) Gick hem och åt gröt, och sen ut i Julias stuga och isolerade klart det sista innan elen ska dras. Sen ringde David och mådde dåligt och vad gör man inte som den snälla mamman man är?? Man drar in och hämtar honom. Såklart. Skulle hänga två STORA Ikeapåsar med tvätt sen. Det är lite komplicerat nu eftersom Rulle grävt upp halva gården och nu haft på ny jord och gräsfrön så det  Är absolut förbjudet att beträda gräsmattan!!!! Lite tufft att ta sig ut till tvättställningen ska jag be att få tala om. Först går jag ut till Davids stuga, upp på hans altan(pust och stön) går längs garaget och sen upp mot granntomten, hoppar över en nysådd plätt och sen så är jag strax framme. Och sen samma väg tillbaka. Istället för att gå de tio metrarna som det egentligen är :)  Mamma skulle ha sagt; det sätter vi på motionskontot!!
Idag hade Adrian bestämt att mormor skulle hämta på dagis. Som han sa; - Då kan ju du hjälpa pappa och bygga på Julias stuga. Den killen kan han! Ja, inte kan ju mormor säga nej då inte:) Hon fick vackert gå till dagis och hämta. Julia och jag passade då på att bränna lite forrrd-däck och åkte till Östhammar och handlade. Tusan hur hon kör nu den tjejen :) Fort går det också! Lite skrik och svärord här och där, annars kanon  :D
Nu på kvällen åkte vi ner och hälsade på farmor en stund, jag och Adrian. Det var minsann på tiden!! Adrian pratade om tjejer i nåt sammanhang och farmor frågade pedagogiskt  Adrian vad hon var för något. Vet ni vad han säger??? -En dammal härring!!!!! Jag säger bara, tur att det var farmor! Hon höll på att skratta ihjäl sig :) som tur var... Ibland vill man bara sjunka genom nånstans. Var får han allt ifrån den ungen??

Här är pärlan :)


Inget nytt under solen ...

Vad har hänt idag då?? Gossen hade kort dag på dagis med Helen idag. Jag tog en promenad när jag lämnat, gick sen hem och klippte klart gräsmattan på framsidan. Dammsög och torkade golv och sen var det dags att springa upp till dagis igen. Oh Yes, vilken rolig och innehållsrik dag.. Eller inte.. Äsch, sluta gnäll nu Jessica!!! Jag är jätteglad att det är vår, att vi kan vara ute, att Adrian är frisk och pigg just nu.
Nu är det faktiskt bara en månad kvar tills vi ska få åka till Astrid Lindgrens värld :) Adrian längtar och väntar!! Jag bävar ju lite för bilresan ner, eftersom Adrian brukar ledsna innan vi passerat Shellmacken. Vi kanske får åka på kvällen eller nåt. Fast det gjorde vi ju när Julia och David var små och vi skulle till Danmark. Vi startade klockan halv tio på kvällen för att de skulle sova hela bilresan ner till båten. De somnade en kvart före vi var framme!!! kvart i fem på morgonen. Yippiie! När är vi framme? När är vi framme? När är vi framme? När är vi framme? Våra barn har helt enkelt aldrig gillat åka bil och de har heller aldrig varit som de flesta små, att de somnar direkt när motorn startat. Man kan ju inte få allt ;)
By the way så måste jag bara få dela med mig av en god sallad jag gör nu sen jag kommit hem från Masesgården:

Färdig sallad, baby leaf, säsongsmix ( finns på påse )
Solrosskott
Tomater
Gurka
Fetaost
Rödlök
Rädisor(om man så vill)
Pumpakärnor
Solrosfrön
Olivolja
Örtkryddor på burk
Vitlök
Julia föreslog att vi kunde testa ha i kyckling också. Jag vet inte, men det kanske också blir gott?! Annars känns den väldigt "matig" ändå och den är supergod!!

Nu ska jag lyfta upp lilla sonen min som somnat på soffan i kväll..
Ha det gott alla!!!


Betessläpp på Jälla i lördags :)

Ja, när vi vaknade på lördag morgon stod det som spön i backen. Vi som skulle dra till Uppsala för att se det årliga betessläppet. Jag kollade vädret på nätet och det skulle minsann inte regna! Så vi chansade och åkte in, jag, Julia och Adrian. Vi klarade oss faktiskt från regnet, men det var ganska kallt. Tur att vi hade utrustat oss med vinterkläder! Det var riktigt mycket folk för att se dessa glada kossor möta våren :) Adrian hade nog kunnat stanna kvar hela dan han. Sen drog vi in till Jula och köpte klädsel till "forrrden", så nu är den riktigt cool med röd och svart  sportklädsel, rattmuff, svarta tärningar och en jordgubbsdoftande gran :) Ska ju synas och kännas att det är tjejernas bil!! Vi gick in en repa på IKEA också, men det skulle vi aldrig ha gjort. Vi höll på att gå vilse!! Jo, det är sant! Vi fattade nada. Det var en massa våningar och pilar hit och dit. Ingång här och utgång där. Sen måste det ha varit nån allmän utdelning av pengar i Uppsala i lördags för precis ALLA människor i hela Uppsala var där och skulle just trängas med OSS!! Jobbigt! Och på det en Adrian som tjatade att han ville till bollhavet sjuttioelvatusen gånger i minuten!! Vi tänkte lämna in honom där och säga att instruktionsboken ligger  i sugväskan :) 
Ännu en gång så fattar jag inte dom som typ en gång i veckan drar med sina små för att shoppa på dessa stora varuhus. Jag får lepra av att göra det en gång, om året!!
Jag kom på en annan sak; jag skriver ingenting om min träning längre!! Snacka om att vara tillbaka i verkligheten.. Jag springer ibland, men inte så mycket som jag skulle vilja. Det har varit mycket nu med sjukhus, målning och allmänt kaos hemma. Ingenting ovanligt alltså.. Idag kom iaf kompis Ulla hit och vi promenerade ca 8 km och nu på kvällskvisten sprang jag mina 5 km. Vi ska ju springa vårruset nästa måndag i Gävle och sen den 1 juni i Uppsala. Bra att ha något att träna till. Nu ska jag försöka peta in lite bilder också. Oj, det är min natt i natt. Bäst att försöka gå och lägga sig fort sen!!
Kram kram



Det här jobbade vi med på lördagskvällen :)


4-årskontroll igår..

Jaha, då var det dags för lillen och gå och få sig en besiktning. Han väger 18 kilo och är 102 cm lång. Han blir väl lång och ståtlig som föräldrarna sina :D  Han kunde stå på ett ben och även hoppa på det. Visste jag väl att balansen är på topp. Nån gubbe ritade han INTE på beställning, men mamman fick generat tala om att han faktiskt kan det också! Så det så! Däremot så skrev han ett A.. 
Så var det syntestet. Han fick en bricka framför sig med bokstäverna H V T O. Så skulle Annica peka på skärmen på bokstäver och Adrian peka på sin bricka vilka bokstäver han såg. Men precis som sin storasyster gjorde vid samma ålder, så talade han istället om vilka bokstäver Annicka pekade på. H V T O :)  Ingen match för Adrian Andersson inte..Han såg bra med bägge ögonen samtidigt, men sen när sjörövarlappen åkte fram och han skulle titta med ett öga, då hade han ledsnat för länge sen. Så det syntestet får vi göra om när gossen är piggare.. Skulle ju iofs inte förvåna mig om han får både glasögon och hörapparat också (hörseltestet gick ju inge vidare förra månaden) men vad faan, varför inte? Bagateller i sammanhanget ;)
På eftermiddagen var det dags för gossen att gå till Katarina. Gå och gå är väl synd att säga. Han använder flitigt sin springcykel. Den är tydligen mycket roligare än den vanliga iaf, fast mamman försökte avstyra den födelsedagspresenten. Ja ja, han går sin egen väg den ungen :)
I natt har vi alltså fått sova!! Ingen, som får sova, kan ana hur det känns att få sova ostört en hel lång natt. Underbart!!! Tack Edvardsson för att ni orkar ha vår gosse ibland så vi får den möjligheten vi med!! Jag vet inte vad vi skulle göra utan Katarina och Görgen... Dom är bäst!!
Jag och Julia fortsatte måla hennes stuga idag. Nu är vi inne på den riktiga husfärgen. Klara med grundfärgen alltså, YES! Det är ju en väldig tur att vi är såå oootroligt långa, både hon och jag. Behöver endast ha en stege i var!! :D
Nä nu väntar jag hem lillprinsen. Har inte tid att sitta här och lata mig.
Hej hej..

En heldag på sjukhuset...

Idag var det dags för trackbyte. Madde och Helen var med båda två. Stannade till på hemsjukvården först för att fylla på våra förråd av sjukvårsgrejer. In på lekterapin en sväng. Sen tog vi kulverten bort till 79an. Adrian fick som vanligt sin lugnande medicin innan. Grejen är att man ska bli lite sömnig och dåsig av den, men icke på vår lilla gosse!! Han blir ungefär som de flesta människor på en midsommaraftonseftermiddag :) Halvfull och jätte fånig.. Ja ja, han blir ju iaf inte rädd, det är det viktiga. Eftersom Madde var med för första gången så fick hon titta på och sköta sugningen. Helen tog ur tracken och jag satte i den nya. Vilken tur för Adrian att han har världens snabbaste mamma i ämnet "sätta i en track" Ingen hinner blinka :) Kul att man är bäst på nåt.. 
För övrigt så flöt inget på som jag ville. Gossen var super irriterad och  slog mest på sin mamma och sa att hon var dum :(  Jobbigt med andra ord. Så är det ibland.. Hoppas inte Madde och Helen säger upp sig i morrn..  ;)
Till råga på allt var han vaken till 21.30 i kväll också, så nu har ni en riktigt trött mamma..
kram och godnatt

Så idag var alltså den stora dagen..

... men det var ju igår vi hade kalas. Det förstod tyvärr inte Adrian riktigt, utan vaknade glatt klockan 06.00 i morse och undrade återigen när gästerna skulle komma och vad han kunde tänkas få för en massa paket idag. Hur förklarar man det då?? På bästa sätt?? Lyckligtvis hade vi sparat ett paket iaf, med den efterlängtade springcykeln (som vi inte tyckte att han behövde nu när han lärt sig cykla på riktigt, men, men) Regnet stod som spön i backen när vi skulle ta oss till dagis i morse, men ni kan ju bara glömma att vi kunde ta bilen. Pyttsan! Har man fått sin springcykel så har man!! Det var bara glatt att sätta på fulla regnmunderingen det ;)
Ja, gårdagen då. Adrian gick hela förmiddagen, vankade av och an. Frågade si så där 8957 gånger - När kommer gästerna då??? Lyckligtvis var farmor och farfar ganska snabba och dök upp vid tolvsnåret. Sen kom faster Anna och favoritkusin Oliwer. Mormor och Anders, Eva F och Jessica, Albin och Emil kom också med fina paket :) Då var gossen så nöjd, så nöjd!! Han somnade så sött på soffan den kvällen.
Idag blev det som sagt dagis. Vi hade med oss glass som Adrian stolt hade bjudit på efter lunch. Men tänk att sjunga för den ungen får man minsann inte!! Han sa att jag kanske kunde få göra det när han ska fylla fem. Så jag tror inte det blev nåt Ja må han leva på dagis heller! Helen hade också frågat om han skulle sluta med napp nu när han blivit fyra år, men han talade om att det fick bli när han fyllde TVÅ fulla händer det. (ska påminna honom vid den tidpunkten)
Jag och Julia fick lite galna ideér igår kväll då vi återigen var tvungna att lämna ifrån oss lånebilen vi övningskör med. Vi ska köpa bil!!! Satt hela kvällen och letade på blocket, bad till vädergudarna att det skulle regna så inte Rulle skulle kunna jobba ute. Det gick ju bra :) Vi drog så in till Uppsala på fm för att köpa en liten vit Opel Corsa Swing och kom hem med en röd Ford Escort...   :)
Morfar och Ann-Christin kom och gratulerade Adrian på kvällen, sen drog vi ut och brände lite forddäck
Natti natt

Vi rustar för kalas :)

Ja, igår var det arbetsläger på Brunnsgatan 7. Vi målade och snickrade så svetten rann! Nu är det Julias stuga vi vill se klar. Målet var ju innan sommaren, men jag är rädd för att det få bli sommar till hösten istället då.. Eller kan man inte skjuta upp årstiderna på det viset?? nähä nä..
Gossen våran kom hem på kvällskvisten igår och då stannade såklart all annan aktivitet. Idag for vi in till Östhammar. Jag, Julia och Adrian, för att hitta en födelsedagspresent till vår blivande fyraåring. Jag fick släppa av barnen i lekparken för att dra till Granngården och köpa en traktor.  Vi inhandlade lite tårtingredienser också, så i morrn blir det kalas för hela slanten :) Adrian hade kompis här i eftermiddag. Snacka om Grabbarna Grus :D  Dom är för söta dom två :) Inte så rena heller när dagen var slut, men vad gör väl det? :) Vi drog ner till glassbaren och premiärköpte mjukglass.Det var Julia och Emma som jobbade. Det var direkt smockfullt med folk där när vi kom, men det brydde sig inte Adrian och Philip om. Dom kryssade sig fram mellan alla människor och ropade på Julia :) 
Gossen var iaf totalt färdig när vi kom hem från glassköpet och slocknade på soffan kl 16.45!! Oj, vad syyynd att det är Rulles natt :O
Gokväll alla söta och rara :)Här jobbas det för fullt!!

1a maj :)


RSS 2.0