Bloggen har ju fyllt Ett År!!

Ja, kan ni fatta? Jag har faktiskt varit en bloggare, i ett år nu! Häftigt va? Det började ju bara med att jag skulle åka på hälsoresa och för att slippa ringa, maila och smsa hela tiden så började jag skriva här :) Och nu är jag fast ( verkar det som ) Ibland går det så himla trögt och jag har ingen alls lust att skriva. Men ibland rinner det på riktigt bra ;)
Jaha, nu är vardagen tillbaka med besked igen. Ni vet det ska sättas frön och harvas i potatislandet. Korna ska ut på grönbete och fåren ska klippas.  SKOJA!!

Igår började vi att såga ner lite träd mellan vårt och grannens hus. Ni vet ju hur sånt slutar? Med grilla och en massa rödvin! Så idag har jag järnluvan på mig!! Skyll mig själv. Men det var bara vackert att gå ut och fortsätta direkt i morse igen där vi hade slutat. Kanonväder som tur är :)

Undrar om jag ska försöka lägga ut lite semesterbilder? Nej. Inga lökskalar bilder den här gången heller. Så roligt ska ni inte få :D



På Arlanda. Kunde ju inte låta bli :) Är det en snabb eller väldigt hårt sittande track??
Adrian passar på att visa sin nya glugg!!



Äntligen framme på Larnaca flygplats!!



Såklart fanns det även en badrock till gossen på rummet :)



Och såklart ett dopp direkt när vi kom fram! Skit kallt tyckte vi...












Så här bra går det med plugg :D



Semesterfirare!!



Jag var såklart med på vattenaerobics varje dag :)












En dag på stranden...



Varje kväll var det uppträdande och minidisco :)




Och då blir man tillslut trött och vill ha Napp & Lapp & Bernie





Kastar sten i vattnet!



Många blombuketter hade vi på rummet!!





Lite mera pool..




Jag tror att pappan försöker lära ut vissa regler på plan :)



Adrian med nya kompisen Simon



Vi skaffade en sommarkatt..



Här är de andra katterna!



Jag hade lite långtråkigt på stranden ;)



Och sen hamnade vi ju då på flygplatsen igen. Och så här gillade Adrian det...


Hej hej alla! Vi hörs :)


Godmorgon Sverige... BURRR!!!

Alltså, var det här vi bodde???? Nordpolen?? Är det ett sätt att välkomna oss södernbor på va? Kyla och blötsnö!
Nej, fy tusan. Då hade vi ju det ganska skönt där borta ändå med ljumma vindar och 25 grader i skuggan.

Nej då. Nu är vi ju då (äntligen ) hemma igen, efter tre extra dagar på Cypern. Vad vi fattade på flygplanspersonalen i natt, var vi de som hade klarat oss allra bäst. Många stackare fick ju som bekant tillbringa timmar och åter timmar på de berömda bussarna! Hemska, hemska tanke! De andra som ändå fick flyga hem, fick just bara det. Flyga hem. Vi var de första som fick mat och dryck på hemvägen. Så även fast vi fick vänta halva natten på Larnaca flygplats så är vi väldigt glada och tacksamma att vi kom hem så smidigt som vi faktiskt gjorde! Och detta är ju (tror jag) första gången vi reser med Ving. Tänk om vi hade åkt med Fritidsresor som vi brukar!!!? Då hade vi inte haft det så här bra :)
Trodde ni inte om familjen Andersson va?? Lite tur!! Jo, då. Vi kan vi också må ni tro!
Lite trevliga semesterbilder kommer såklart senare, men jag börjar med gårdagkvällen och halva natten på flygplatsen :)


Glada och förväntansfulla :)


Väldigt trevliga familjen Andreasson som vi tillbringat större delen av veckan med. Så också Cyperns sista timmar ...


Lite ego-bilder! Gossen börjar bli rejält rastlös nu. En numera delvis tandlös gosse :)




Närbild??


Men sen... gick det inte mer. Somnade på golvet vid 02.00

 


Håll tummar och tår!!

Vi har fått en avgångstid!!!! 22.10 i kväll ska vi lyfta härifrån. OM nu inget händer förstås!!!
Iofs har vi ju det väldigt bra här just nu, men vi längtar efter våra ungar där hemma :)
Vi hörs ;)
KRAM

Inget nytt...

Nej, vi vet bara att vi iaf blir kvar här i morgon också. Vi försöker att njuta av ett par dagars extra semester, nu när vi ändå inte kan göra något åt det läge som är. Sen finns det såklart en oro som gnager i skallen att dom ska säga att vi får ta den berömda bussen hem..
Vällingen är snart slut  och gossen gillar inte den nya jag köpt!! Även fast jag försökt att smyga in den i den gamla vanliga. Får se hur vi ska lösa detta..
Idag har Adrian badat i stort sett hela dagen!! Jag försöker sätta mig in i hur det hade varit om vi inte haft "pluggen". Då hade vi fått bära omkring på honom och ständigt vara livrädda att han ska ramla eller snubbla i vattnet. Nu kan han bada nästan som vilken vanlig unge som helst. Det är helt underbart!!
Han har fått många nya kompisar också :) En så otroligt social kille vi har!!
Minidisco är det varje kväll. Gissa vem som står längst fram och headbangar???

Nej måtte denna semester få ett bra slut också. Att vi får åka flygplan hem. Inte buss!!!
Hörs snart igen!!
KRAAAM

Jaha ja..

Ännu så länge kämpar vi med näbbar och klor för att slippa busshelvetet!! Nej då, vi har inte gjort så mycket, men det stod nyss på infotavlan att vi blir kvar hela dan i morrn också iaf. Sen tar vi en dag i taget.
Håll för faan alla tummar för oss nu (igen) Jag vet. Jag begär!!
En sak som är lite intressant i såna här lägen är att ; Nu känner liksom alla, alla. Vi sitter fast. Alla pratar med alla, som om man är gamla kompisar eller grannar. Ja, ni förstår ju själv vad vi pratar om. Buss eller icke buss. Det har bildats två läger kan man säga. --Är ni för eller emot? Hmm..
Vi ser det lite positivt. Vi får en eller ett par extra dagars semester. Vi har lärt känna trevliga människor. Vi äter och dricker gratis. Vi kommer aldrig nånsin att glömma denna semestern!!! Positivt? Negativt?? Det lär visa sig... SUCK!!
Vi har en bilbesiktning och ett cellprov att avboka före onsdag. Hoppas nån fixar!!

Jo, men varför inte...

...ta en busstur genom Europa på ca 70 timmar?? Jag menar eftersom jag var orolig hur gossen skulle klara fyra timmar på ett flygplan. Där man dessutom kan springa omkring! Det är tur att jag inte kan förstå hur detta kommer att kännas! För just nu förstår jag bara att våra sugkatetar kommer att räcka på sin höjd tre- fyra dygn. Att sugens batteri håller ca ett dygn. Att sondnäringen tar slut på tisdag...
Det är vad min natt har handlat om. Sova?? Neej, skulle inte tro det.
Men nu hjälper det inte att jag får panik! Det hjälper ingen!!! Det är en naturkatastrof som har hänt. Vi lever och mår bra. Hem kommer vi alltid!! Vi får återanvända sugkatetrarna, stanna och ladda sugen och gossen får leva på chips och choklad ( som tydligen går ner utan problem) Så?!! Vad är problemet???

                                                         HJÄÄÄÄÄÄLP!!!!!!!


Det var väl inge konstigt???

Att Island skulle släppa sig precis när vi är ute i luftrummet?! Men, vad tusan? Jag är iaf glad att vi hann åka iväg!Se det positivt! Vad är det värsta som kan hända? Att vi blir kvar här ett dygn eller två? Det ska nog funka för vår del. Bara välling och sugkatetrar räcker så... Men nu hoppas vi ju såklart att vi ska få komma hem som planerat!
För övrigt så har vi det såå bra :) Adrian förföljer sin nya vän Vincent 14 månader. Idag var han och köpte ett gosedjur vid namn Lollo till honom. Han är förälskad!!!! Vill såklart att vi också ska ha en Vincent hemma. Men icke säger mamman.. Lessen. Lessen!!

Ja, hörrni. Får se om vi se om vi ses på måndag eller ej.. Ta gärna hand om våra tonåringar om så inte är fallet!!
KRAM

Cypern-rapportering!!

Ja, när var jag här sist??
Jo, Adrian blev ju såklart magsjuk/matsjuk natten mellan tisdag och onsdag.. Han väckte mig(min natt att jobba förstås) vid 02.00 och hade ont i magen. Eleftantkondomerna var vackert nerpackade i resväskan. Han spydde ner hela sängen. Yippiieee!! Tur vi har städerska som tar hand om eländet ;)
Sen hade han jätteont i magen hela onsdagen :(  Kräktes en gång till på dagen.
Men framåt kvällen blev han bättre igen. Antagligen nåt han ätit, alternativt halva poolen han hade svalt ...
Jag kände av nåt liknande idag då vi var på stranden. Men det kom från andra änden så att säga :)
För övrigt så ha vi det sååå härligt och trevligt!!! Adrian försöker enträget få oss att flytta hit. Jag frågar honom hur det ska bli med mormor, kompisar och allt. men han påstår att det är väl lika lätt för dom att flyga hit och bosätta sig här. Asså va?? Vad är problemet??? -- Alla våra vänner kan väl flytta hit???? säger den lilla spjuvern :)

Nu är han på "björnshow" medan jag sitter här vid datorn. Han är en riktig festprisse kan jag förtälja. Nej, han brås inte på mig, om nu någon skulle få för sig att säga det.

För övrigt så är vädret vackert här!! Vi har ca 24 grader i skuggan på dagarna. Och vi hoppas så förblir :)

Ha det gott alla våra vänner :)

KRAM

Hello Sweden!!! Cyprus is calling...

Hej och hallå!!!

Alltså, har vi en duktig fyra, snart femåring eller har vi en duktig...??
Vi väckte gossen strax efter 04.00 måndag morgon. Han stod i givakt direkt med ett leende på läpparna. När vi kommit ut på Fyrskeppsvägen, ca 250 meter från vår gata, frågade han -- Är vi framme snart???
Ja ja... Vi hade väl inte räknat med ett samarbete heeela vägen!
Men, resan till Arlanda gick riktigt bra. Vi fikade medhavd matsäck strax före Arlanda och begav oss sen till Märsta långtidsparkering.
Lite bussåkning till själva flygplatsen. Kul, tyckte Adrian som påstod att han aaaaldrig fått åka buss.
--Har du visst, sa mamman.
Sen gick allt i rasande fart. Mamman trodde att hon skulle få lite tid att handla dyra parfymer billigt. Pappan ville ta en fika. Men sörrni. Allt gick som på ett löpande band. Det var bara att ta sig från det ena stället till det andra. Pust & Stön!!
Ja ja.. Väl på planet! Äntligen semester :)
Det ÄR trångt på flygplan, det är det. Ingen kan säga någonting annat!!! Lite trängre med en fyra, snart femåring som har svårt att sitta still på sin lilla stjärt. Men. Det gick bra!!! Efter maten somnade gossen ( och jag) till en stund. När damen i högtalaren sa vänligt men bestämt att nu var det dags för inflygning till Larnaca flygplats om ca trettio minuter, satte han sig återigen i givakt, drog på sig säkerhetsbältet, som om han inte hade gjort annat i sitt halvkorta liv. Lilla tusselutt!!
Lite väntande på väskor, lite mera buss. Men sen. Hotell Sandy Bay i Aiya Napa :) SEMESTER!!!

--Jag vill bada. När får jag bada? När ska vi bada? Snäääääälla mamma. Jag måste bada. NUUUUU!!!!

Åhh. Burr! Vem faan vill bada? Klockan är eftermiddag. Det blåser småjävlar.
Rulle får bada. Jaa :) 

 Alltså, den gossen, med track och allt, är gaaaalen. Han är absolut vildast i bassängen!!! Och han har som sagt var, track!! Får han in vatten i tracken är det.... kört....
Mamman kommer på att det finns en "plugg" nerpackad. Den som han VÄGRAT använda förut. Jag springer och hämtar den. Vips. Gossen är igenpluggad!!! Fattar ni?? Nej, troligtvis inte. Men för oss är det det bästa som kan hända!!! Han kan inte få in vatten ( omedelbart) i tracken. Han kan bada utan att vi behöver vara smått hysteriska.

Och den ungen är en semesterfirare till 100 % Hur underbart som helst att se :) Drog av sig tröjan igår kväll och sa-- Jag vill bli brun!
--Jag tycker vi kan flytta hit!!! säger han med ett leende på läpparna.

Ja ja, säger pappan. Vi får väl se vad vi säger efter den här veckan.... Suck!

Ha det bra kära svenskar.. Hör väl av mig någe mer om turisten här tillåter ;)
KRAM

Här e´jag :)

Jaa, jag veeet!!! Inte ett liv, på flera dar.. Men det är är totalt tomt, slut, finito, empty room här. Ingen lust, inget alls. Sorry! Ledsen! F´låt!
Just nu pågår här byta-rum-veckor och packa-för-resa-dagar... Fatta! Vi ska ut och resa med vår lilla lilla Adrian. Jag vet. Han fyller FEM år om ett par veckor. Han har fått sina sexårständer och han har tillochmed fått en lös tand. Men iallafall. Vi ska ut och flyga flygplan!!! Varje kväll före sängdags vill han att vi pratar om Cypern. Vad vi ska packa med, hur vi ska ta oss dit, hur det ser ut och vad vi ska göra när vi kommer fram :) Söööt!! Lilla lilla tussen :)

Ja ja.. Här hemma sliter vi som små djur för att få ordning på vårt hus= vårt liv. Julia har ju som bekant flyttat ut. Så!! Bra med det! Men när små fågelungar lämnar boet för att flyga (halv) fritt så har de en benägenhet att lämna liiite kvar av allt. Det dom liksom vill ha kvar, fast dom inte vill ha det med sig i det nya fina boet. Det lämnar man liksom kvar det hos fågelmamman och fågelpappan. Åååh, vad det blir jobbigt. Var ska vi göra av alla dessa saker??? Loppis? Helping hand? Djurens vänner??? Och för att få iordning på ett ställe, så blir det kaos på ett annat..
Men, nu så. Snart så. Rätt vad det är så är det klart och helt perfekt :)

I morgon ska vi till Örbyhus ( världens ände?) till min storebror. Vi ska fira lilla pappan vår som har fyllt 70 år!! Kan ni fatta?? Den killen! SJUTTIO ÅR!!!?? En annan får väl vara glad om man får bli så "gammal" ...

Nej hörrni.. Ett litet torftigt inlägg blev det ju iaf.. Men nu ropar faktiskt John Blund
--Titta kom och titta...
Sen minns jag inge mer.
Puss & Kram & Nyp i stjärten :)

Blåkulla nästa :)

Jag fick ett sms av kompis Anniki i morse :

Ja, då är man på väg igen. Arslet fullt av stickor! Glömde polera kvasten och inte hittade jag kattfan heller. Så jag tog grannens, den är röd. Så nu får de andra kärringarna nåt att skratta åt. Men jag har iallafall en espressomaskin med mig, man är väl modern!. Vi syns på Blåkulla
GLAD PÅSK

Jaa.. Det är väl bara till att polera kvasten och åka efter antar jag :)

Vad har hänt sen sist då? Jo, såklart pajade kranen i köket när jag kom hem (varför inte???) Så det blev till att diska i handfatet i badrummet i två dagar. Kul? Nej. Jag skall aldrig klaga på mitt omoderna kök mer. Jag lovar!

För övrigt så lagas här två maträtter varje dag. Jag sa ju det!!??!! Min käre man och mina två söner tänker aaaabsoluuut inte ens smaka på den numera gröna maten som jag vill prova.
 Julia, hon tar av alla sorter hon :) Blandar hej vilt! Duktig flicka!

Jaha.. Annars blir här en lugn helg. Inget särskilt firande alls faktiskt. Lite påskägg på lördag förstås.

Just ja :) Jag har handlat kondomer för första gången i mitt trettionioåriga liv!! Det är sant! Rulle så jätteglad ut när jag kom hem. Men icke! Påskharen ska få ge dom till tonåringarna här på Brunnsgatan :) Det blir väl bra i påskäggen?? Adrian kanske blir sur för att vi får vänta så länge på barnbarn. Men det kan det vara värt ;)

GLAD PÅÅSK på Er alla!!
Kram

RSS 2.0