Sondmat på hela trägolvet....

 blir det när sonen kopplar bort sondslangen utan att väcka sina föräldrar så att de kan stänga av sondpumpen. Det blir ju absolut inte bättre av att vi har ett gammalt golv som är slipat och avlutat och som dessutom har en halv centimeter breda springor. Trevligt sätt att börja morgonen på. Eller inte.
Ja, idag var det dags för sjukhuset. Jag vet, det är ju lördag! Men tydligen håller dom på att jobba ikapp inne på ögonkliniken, för det var dit vi skulle. Adrian såg ju dåligt på 4 årskontrollen och idag var det dags för en utredning av det. Han fick titta på diverse figurer. Utan problem. Det hade dom ju kunnat fråga mig direkt. Han var ju bara okoncentrerad och ovillig att samarbeta på 4 årskontrollen. Men men... Iaf sen så blev det droppar i ögonen som skulle verka i 45 minuter för att sen göra en sorts ögonbottenundersökning. Pupillerna blir STORA, man ser bara suddigt och blir otroligt ljuskänslig. Det gick bra. I väntrummet sa Adrian; --Jag ser suddigt nu mamma. Jag skulle vara lite pedagogisk och pekade på en noshörning som stod lite längre bort. -- Är noshörningen suddig? Då tittar han på mig precis som om jag är helt pantad. -- Nej, ögonen är suddiga mamma...?!
 Ja ja...

Igår blev det iaf träning på gymet och sen en bastu för mig och Viveka. Idag promenerade vi knappt en mil. Jag har väl bara gått upp ett par kilo innan hon far... Och nu ska vi ner och äta hos mormor... Oj Oj Oj!

Kanske tur att vi inte har finlandsfrämmande jämt.. Mycket mat och vin blir det... Men trevligt är det :)

 


Nu har vi fin(n)främmande minsann :)

Och gossen är så glad så glad! Han har väntat och väntat heeela lååånga dagen. Han kunde inte ens åka till Görgen för att han var rädd att missa sina småkusiner från Finland. Kanske skönt för Edvardsson att få vila en torsdag-fredag ;)  Fast Adrian tyckte lite synd om Görgen förstås... Hoppas han klarar sig utan gossen;)
Jag bjöd på ugnsstekt falukorv och potatismos till middag. Och det var första gången Viveka åt falukorv!!! Alltså, det lever vi ju på här hemma!! Vad äter man då om man inte äter falukorv????? Stackars människor..
Jag och Viveka var duktiga och gick på Friskis på kvällen. Nu har alla de små somnat och jag sitter och skriver medans Viveka är duktig och stickar raggsockor åt sina barn..!! Alltså va? När och om ska jag bli så duktig?? Nu måste jag be min kära mor lära mig innan jag får barnbarn som fryser om fötterna :)

Försöker tänka ut något att erbjuda vårt främmande på att göra nu i Öregrund. VAD TUSAN FINNS ATT GÖRA I VÅR VACKRA "STAD" I SLUTET AV OKTOBER???? INTE NÅT! Tur att dom inte kräver så mycket... Kanske en bastu och öl i morgon iaf. Det passar väl bra?? (Finnar+Bastu=Sant)

Natti Natti...




Tiden rullar så fort...

Jag vet inte vart dagarna tar vägen... Hinner bara inte sätta mig ner ens en liten stund och skriva :(
Vi har Annas Stefan här nu och snickrar på Julias stuga. Det går med en faslig fart :) Helt kanon!!! Men när man har hantverkare hemma så måste det lagas lunch och fixas fika varje dag. Det tar också lite av min tid! Men det får det vara värt!! Julia kommer att ha det finaste egna boende av alla sina polare!! Det blir hur mysigt som helst. I fredags var vi till IKEA och köpte kök( jag och Julia). Vi kom dit straxt efter halv två och gick ut klockan sju. Fy faan vad jobbigt! Ändå hade vi varit där ett par veckor tidigare och ritat själva köket. Hur mycket som helst att tänka på! Nu blev det gråa, högblanka köksluckor och svart kylskåp. Coolt! Tur det kom en snäll farbror och hjälpte oss att bära in kylskåpet i bilen.
Igår skulle vi i till Uppsala igen för att Julia skulle få sitt influensavaccin, så då passade vi på att köpa golv till stugan. Jag älskar ByggMax. Billigt och bra :) Beställde även tapeter till fondväggen på Uppsala Färg.

I helgen var vi till Stora Staden Stockholm; jag, Anna, Ylva, Pia och Cissi. Vi var på stand up komedi på Norra Brunn. Åååå, vad kuuul :) Vi bodde på Röda Båten som är ett mysigt vandarhem. Jag och Pia delade hytt, och hon skulle ju promt knöka upp sig i överslafen, fast hon hade åtskilliga fler promille än jag i blodet. Oj oj. Jag fick göra som med barnen; palla upp med kläder under madrassen så hon rullade in i väggen istället :) Vad gör man inte för att få sova tryggt?
På torsdag kommer kusin Viveka från Finland och hälsar på. Vi ska stuva in David i hans gamla skrubb så får Viveka och barnen ta stugan. Det blir nog bra. Ska bli trevligt med några mumintroll i huset :)
 
Idag var jag till tandläkaren med Adrian. Han har börjat få sina stora 6-årständer (längst bak i munnen) Snacka om mallig kille!! Han är ju liksom liite imponerad av de stora killarna. Och nu har han fått "lika" tänder också.. Fast han bara är fyra... Tandläkaren var ganska förvånad :0  men gossen är glad :)

Jag loooovar att bli bättre på att skriva igen... Ska försöka iaf... 

Kram & Godnatt






 

JAG ÄR KLAR MED VEDEN!!!

Åh, nu känns det riktigt bra :) Har vi tur och om allt blir som vi tänkt så blev det här den sista veden vi kapar upp! Grejen är ju att vi ska borra för bergvärme sen. Alltså, jag gillar egentligen att jobba med ved, men det blir både skräpigt och det tar en väldig plats med ved. För att inte tala om alla timmar vi lagt ner.
Rulle är så himla duktig och kämpar på med utbyggnaden nu. Där vi sen ska ha vardagsrum, badrum och förråd. Nu är det gjutning som gäller och det är inte bara det! Vi skulle behöva ha ett helt gäng med snickare här nu, eftersom Julias stuga får vänta igen nu. Synd att man har tummen mitt i handen och att inte dygnet har 72 timmar. Då skulle det snart vara klarsnickrat. 
Nu har jag bokat flyg åt mig och Julia till Malmö på novemberlovet :) Vi ska åka och hälsa på min skåne-lillebror. Det ska bli väldigt trevligt! Jag har inte varit där sen 2003, så det är på tiden! 
I kväll blir det bio :) Nya Beck!!
Hörs!!
  

Har inte tid....

Det är såå mycket som ska göras nu!! Eller, det är det ju jämt, men det känns som det är mest nu. Vi har ju varit lite sena att få in veden i år.
Uttrycket som säger att ; Veden värmer många gånger, det stämmer så bra så! Jag gillar ju verkligen att jobba med sånt och har nu klyvit upp det sista och uttryckligen kastat in veden i vedboden med pappas transportband. Hur kul som helst :) Men nu har jag börjat på med vår andra lilla samling av ved. Det var den veden som inte fick plats i den riktiga vedboden förra året. Den travade jag så fint förra året och den ska nu kastas in med den andra veden i den stora vedboden... Och igår började jag morgonen på gymet först och fortsatte därefter direkt till vedbacken. Kan säga att jag idag hade fullt sjå att ta mig, först ur sängen, och sen ner för trappan. AJ AJ AJ!! Men det är bara bra det!! Då vet vi ju att det finns några muskler att ha ont i!
Pappas transportband är det riktigt god fart på kan jag säga. Vet inte om det blivit nån felkoppling nånstans ;) men man kastar på veden längst ner och sen bara sprutar det ved in in vedboden. Jag hade ju såklart min telefon med mig därute. Eftersom jag aldrig fått mig en ny och liten och nätt telefon som alla andra, utan ständigt får ärva den telefon som ingen annan vill ha så har jag nu en stor och väldigt tung arbetstelefon som jag fått ärva av min man. Den kan jag således inte ha i fickan, för då tappar jag byxorna. Jag la därför telefonen bredvid mig på en liten, typ, hylla. När jag ca en timme senare skulle gå in och dricka så skulle jag ta med telefonen. BORTA!! Men vad faan... In och hämtade hemtelefonen och ringde på min mobil... Var tror du att det ringde?? Ja, självklart! Längst ner i vedhögen. Skitbra!! Telefonen hade alltså ramlat ner på transportbandet och skjutits in med en väldig fart i vedboden :) Tur i oturen att jag för en gång skull hade ljudet på och inte bara vibration som jag annars har. Tog väl bara en kvart och tio samtal att hitta den :) Pucko!!
Sa jag att jag fått mail av Greger?? Han har det hur bra som helst. Han skickade några bilder på sig också, ute i hagen.. Lilla tuss!!
Adrian sa bestämt till att nu när Greger flyttat så vill han ha: en råtta, en hamster och en .....hund!!! Öh va? Julia och jag köpte en hund till honom... på Ikea:) Ha tittade lite snett på mig och förklarade att den ju inte var riktig, men döpte den iaf till Rocky efter grannens katt. Den satt så fint med oss i soffan igår och åt inte ens chips!! Bra! Jag försökte lite fint med Rulle om vi kanske skulle köpa en hamster åt Adrian. En riktig.. Nehej nej det gjorde jag visst inte heller :) Nu väntar vi på att det ska komma ut ett kattallergivaccin och sen blir det kisse i huset igen!! Och därmed basta! Appropå basta så var det höstens första bastubad igår kväll :) Äntligen! Älskar fredagar! Bastu och öl. Yes!
Nä gott folk. Jag är ledsen. Inga semesterbilder har jag att visa ännu och mycket mer hinner jag inte skriva , för veden och Adrian väntar! Bara till att sätta på sig arbetsbyxorna och lägga telefonen...inne.
Ska bli duktigare på att skriva. Jag vet att jag iaf har ett par stycken som gärna följer vårt dagliga liv :)
Puss & Kram

Till Stockholm igår...

Ja, igår packade alltså Greger sin väska och flyttade till Akalla 4 H-gård. Vi följde med honom, jag och Julia, till gården han ska bo på. Jag mailade till honom idag, men har ännu inte fått svar på hur han har det. Men jag är helt övertygad att han kommer att få det hur bra som helst!! Han kommer dela rum med några getter och minigrisarna Hanna och Leif :) På gården finns även kattor, höns, tuppar, ankor, hästar och kaniner. Det var hur fint och mysigt som helst! Det känns efter omständigheterna väldigt bra. På vägen hem stannade vi till på IKEA för att inhandla några nya blommor, lampor och diverse sladdar som av någon anledning är helt avskalade hos oss... Hmm.. Inte bara chips han gillade den killen :)

Måste bara berätta vad Adrian och Julia pratade om den kvällen då vi väntade på att Annelie och Håkans lilla Casper skulle komma;
Juila: --- I natt kommer Theodor få en lillebror eller lillasyster. Vad tror du att det blir?
Adrian: --- Om den har tofs, då är det en tjej, men har den ingen tofs. Då är det en kille :) Men jag tror det blir en storebror!!

Han är så smart vår lilla gosse!!!

I morgon ska vi ha kalas för David, med dajmtårta som världens bästa mormor fixar :) Tack för att du finns mamma! Vet inte riktigt hur vi skulle greja vardagen utan dig...
KRAM

RSS 2.0