Pyogent granulom...

... så hette det. Det gossen fått i tandköttet. Så här stod det på internet då jag googlade;

Beskrivning

Rödaktig, lättblödande "knuta" i huden, bestående av rikligt med nybildade kärl omgivna av en lucker stödjevävnad. Utvecklas som ett inflammatoriskt svar på skada eller lokal irritation.

Det kan räcka med ett sticksår efter en spruta, t.ex. varvid granulationsbildningen triggas igång. Tillväxer tämligen hastigt. Basen tenderar att smalna till en "hals". Det pyogena granulomet kan infekteras (Pyogen kan ungefär översättas med: "varbildande".) Namnet "granulom" syftar på att tumören består av en inflammerad, rikligt kärlinnehållande granulationsvävnad/omogen bindväv, vilket är kroppens sätt att fylla ut håligheter och sår.

Ja, men varför inte..?? Inget mer vi ska ta på engång? Jag menar det finns ju en hel hop med olika sjukdomar eller andra små trevligheter vi inte provat ännu.
Snart kan vi göra en egen liten läkarbok. Kanske blir rika på kuppen? Men Gud. Om vi blir rika kan vi köpa ett eget plan, så slipper vi ju boka charterresor som vi sen måsta avboka! Kanon..

Ja, igår kväll då, upptäckte vi iaf att "det" ( som numera heter Pyogent granulom) hade blivit typ dubbelt så stort, och blödde. Då släppte den värsta ångesten över att vi faktiskt bokat av vår två veckor långa semester till Teneriffa. Fy faan vilken tur att vi inte åkte.. Jag menar, tänk att komma till en doktor i Playa de las Americas, med Adrian. Lymfangiom, track, knapp och en släng av Pyogent granulom. Tjusigt. Hemskickade med nästa plan..?
Iaf så ringde jag lite smått hysteriskt till käkkirurgen i morse för att helst få komma in och få operationen överstökad idag, meddetsamma. Förihelvete.. Snart har han väl hela munnen full av granulomer..
NEHEJDU. Kom inte hit och tro att du kan ändra på våra operationsplaneringar, fick jag ( ungefär) till svar. Ni har fått en tid den 21a..
-JAMENDETVARJUFÖRATTVISKULLEÅKAUTOMLANDSOCHNUKANVIJUINTEDET.DETVÄXERHÖRDUVÄL!!!!!!!!!
-Kom in halv två då så får vi göra en ny bedömning..
-TACK!!
Ibland är det jobbigt att vara mamma och patientansvarig...

Vi gick halva vägen var, operationsplaneraren och jag. Den 15e blir operationen istället. TACK, SUCK, SKÖNT!!

Då kanske, kanske, kanske, vi kan komma iväg iaf i slutet av månaden..?!
Men säg för fan inte för mycket. Som sagt har vi halva läkarboken kvar att avverka...

PÖSS


Kommentarer
Postat av: jessica.m

Tusen kraaaaaaamar till er.

2011-03-08 @ 21:20:34
Postat av: Lillasyster!

Massa kramar!!!

2011-03-09 @ 19:18:31
Postat av: Peter

Jadu...Du måste tammefan vara segare än en nordvietnames! Får du härja runt lite bland vårdinrättningarna är jag säker på att det kommer att bli ordning och reda så småningom! Du skriver med så härlig humor att man för en stund glömmer tragedierna och ångesten bakom orden.

2011-03-12 @ 09:01:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0